Pentland Ferries

Pentland Ferries erbjuder den snabbaste korsningen från Skottland till Orkneyöarna, en skärgård utanför fastlandets nordöstra kust, över Pentland Firth.

Grundad 2001 av Banks familjen, är Pentland Ferries en prisvärd, pålitlig och miljövänlig service, som använder bara 26% av bränslet och 33% av CO2 per korsning jämfört med det som används av andra ledande rederier i regionen, vilket gör Pentland Ferries åtminstone tre gånger grönare. Detta möjliggjordes genom införandet av en ny katamaran år 2007, Pentalina, vilket minskar resetiden med ungefär en timme, och som är byggd med modern säkerhetsteknik och en kapacitet för över trehundra passagerare och trettio bilar.

Pentalina tar en genom den mer skyddade regionen av Pentland Firth för halva resan, mellan Gills Bay och St Margarets Hope, vilket garanterar en stabil segling på grund av frånvaron av stora vågor som typiskt förekommer på dessa vatten. Den andra hälften tar en över den vackra Scapa Flow, där man kommer att upptäcka några av de underbara lokala djuren, inklusive späckhuggare, lunnefåglar och sälar från fartygets härliga utomhus däck.

Directferries.se visar jämnförelser med olika rederier med deras tidtabeller och priser i ett enkel sökning. Jämnför Pentland Ferries tidtabeller och priser nu med alla olika rederier innan ni genomför er bokning.

Lӓs mer Läs mindre

Pentland Ferries rutter och hamnar

Alla rutter med Pentland Ferries