Pentland Ferries
Fӓrjeraderi
Öppen biljett??

Öppna biljetter är giltiga i upp till 12 månader från boknings datumet (se biljett villkoren).

Öppen biljett?

Öppna biljetter är giltiga i upp till 12 månader från boknings datumet (se biljett villkoren).

Reseuppgifter
Utresa
Tur/Retur

Pentland Ferries

Pentland Ferries erbjuder den snabbaste överfarten från Skottland till Orkneyöarna, en skärgård utanför fastlandets nordöstra kust, över Pentland Firth.

Pentland Ferries grundades 2001 av familjen Banks och är en prisvärd, pålitlig och miljövänlig servic, som bara använder 26% av bränslet och 33% av CO2 per korsning jämfört med det som används av andra ledande rederier i regionen. Detta innebär att Pentland Ferries är åtminstone tre gånger grönare än andra rederier. Detta möjliggjordes genom införandet av en ny katamaran år 2007, Pentalina som minskar resetiden med ungefär en timme och som är byggd med modern säkerhetsteknik och en kapacitet för över trehundra passagerare och trettio bilar.

Pentalina seglar genom den mer skyddade regionen av Pentland Firth för halva resan, mellan Gills Bay och St Margarets Hope, vilket garanterar en stabil segling på grund av frånvaron av stora vågor som typiskt förekommer på dessa vatten. Den andra hälften seglar över den vackra Scapa Flow, där man kan se några av de underbara lokala djuren, inklusive späckhuggare, lunnefåglar och sälar från fartygets härliga utomhusdäck.

Directferries.se jämför olika rederier, deras tidtabeller och priser genom en enkel sökning. Jämför Pentland Ferriess tidtabeller och priser med andra rederier innan ni genomför er bokning.

Pentland Ferries routes and ports

Omdömen om Pentland Ferries

  • "Resa till Kirkwall"

    Allt var bra, det finns ingenting att klaga på. Alla var så vänliga.

    Lӓs mer Läs mindre

Kundtjänst

Besök vår kundtjänstsida för att hitta användbar information om att resa med färja, våra vanliga frågor och hur du kontaktar oss för att få hjälp med din bokning.