Kirkwall
Aberdeen
Färjor till Skottland
Öppen biljett??

Öppna biljetter är giltiga i upp till 12 månader från boknings datumet (se biljett villkoren).

Öppen biljett?

Öppna biljetter är giltiga i upp till 12 månader från boknings datumet (se biljett villkoren).

Reseuppgifter
Utresa
Tur/Retur

Färjor från Kirkwall till Aberdeen

Vi erbjuder upp till 1 dagliga avgångar och 2 i veckan mellan Kirkwall och Aberdeen. . Sträckan mellan Kirkwall och Aberdeen trafikeras av Northlink Ferries. Tidtabeller kan ändras beroende på när under året du ska resa. Använd vårt prisvertyg för att hitta uppdaterade priser och avgångstider för färjor mellan Kirkwall och Aberdeen.

Tidtabeller Kirkwall till Aberdeen

Den tidigaste färjan mellan Kirkwall och Aberdeen avgår vanligtvis från Kirkwall ca 23:45. I genomsnitt tar en överfart 7h 15m, som snabbast tar rutten ungefär 7h 15m.

Färjepriser mellan Kirkwall och Aberdeen

Priserna på en överfast från Kirkwall till Aberdeen varierar oftast mellan 524kr och 5735kr*. Genomsnittspriset är 3130kr*. De billigaste priserna mellan Kirkwall och Aberdeen är ca 417kr*. Genomsnittspriset för en fotpassagerare är 1075kr*. Genomsnittspriset för en bil är 4325kr*.

Priserna varierar beroende på antalet passagerare, fordonstyp samt avgångstid.

Hur långt är det mellan Aberdeen och Kirkwall?

Det är ungefär 140.6 miles (226.2km) eller 122.1 sjömil mellan Kirkwall och Aberdeen.

Kan jag resa med bil mellan Kirkwall och Aberdeen?

Ja, med Northlink Ferries kan du resa med bil på sträckan mellan Kirkwall och Aberdeen. Använd vårt prisverktyg för att hitta aktuella priser för att resa med bil mellan Kirkwall och Aberdeen.

Kan jag resa som fotpassagerare mellan Kirkwall och Aberdeen?

Ja, fotpassagerare kan resa med Northlink Ferries mellan Kirkwall och Aberdeen.

För mer information, besök vår sida om Färjor från Orkney-öarna till Skottland
Varför använda Direct Ferries?
category
4412 färjerutter och 901 hamnar runt om i världen
category
Över 2,5 miljoner nöjda kunder
category
Vi arrangerar årligen fler än 1,2 miljoner överfarter
category
Vi gör dagligen upp till 1 miljoner prisjämförelser för våra kunder
Kirkwall - Aberdeen Sammanfattning av rutt
Avgångsland STORBRITANNIEN
Destination Land STORBRITANNIEN
Antal operatörer 1
Operatörer Northlink Ferries
Genomsnittligt pris 3241 kr.*
Genomsnittliga avgångar per vecka 2
Genomsnittlig seglingstid 7h 15m
Första färjan 23:45
Avstånd 122 nautiska mil

* Priserna kan komma att ändras, priserna är hämtade från de senaste 30 dagarna, senast uppdaterade 2024-07-02.

De mest populära frågorna

Hur länge tar färjan från Kirkwall till Aberdeen?

Färjeresan från Kirkwall till Aberdeen tar ungefär 7h 15m. Restider kan variera beroende på när under året som du reser, vi rekommenderar att du kollar med rederiet för att vara säker.

Vilka rederier trafikerar rutten mellan Kirkwall - Aberdeen?

1 färjebolag trafikerar sträckan mellan Kirkwall och Aberdeen, dessa är
  • Northlink Ferries

Hur bokar jag färjebiljetter mellan Kirkwall - Aberdeen?

Hos oss hittar du billiga färjor mellan Kirkwall - Aberdeen, kolla in våra erbjudanden för att få tillgång till de lägsta priserna.

Guide till Kirkwall

Kirkwall är den största staden och huvudstad på Orkneyöarna som ligger strax utanför den norra kusten av Skottland. I hjärtat av Kirkwall står St Magnus Cathedral, som grundades till minne av Sankt Magnus Erlendsson 1108-1117. Det finns många andra attraktioner i staden, inklusive ruinerna av den forna biskopsgården och Earl palats beläget intill katedralen. Staden har också två museer som huserar många artefakter av historiskt intresse.

Kirkwall är centralt beläget på huvudön och ligger 11 km från Finstown, 24 km från St Margarets Hope och 26 km från Stromness. Hatston färjeterminal drivs av Northlink Ferries och ligger ungefär 3 km från centrum av staden. Outlets och matställen finns inom gångavstånd från hamnområdet. Majoriteten av Kirkwall enastående shopping ligger i Albert och Bridge Streets. Från hamnen finns tre veckoavgångar till Aberdeen i Skottland med en restid på cirka sex timmar. Northlink driver också avgångar till Shetlands huvudstad, Lerwick, med en överfart på ca 7 timmar och 45 minuter.


Guide till Aberdeen

Staden Aberdeen är den tredje mest folkrika staden i Skottland och ligger på den nordöstra kusten av Skottland. Stadens arkitektur är känd för sin användning av granit, vilket i sin tur har lett till att staden ofta kallas den "Granite City". Aberdeen har länge varit känd för sina 45 parker och trädgårdar, samt stads blommor visar som omfattar två miljoner rosor, elva miljoner påskliljor och drygt tre miljoner krokusar. Staden har vunnit Royal Horticultural Societys Britain in Bloom "Best Citys utmärkelsen tio gånger i den totala Skottland i Bloom- tävlingen tjugo gånger och storstads - kategorin varje år sedan 1968.

Hamnen i Aberdeen är väl ansluten på väg, järnväg och flyg, på grund av dess utmärkta transportinfrastruktur. Anläggningarna vid terminalen är begränsade till en stormarknad och ett kafé. Terminalen ger goda faciliteter för funktionshindrade resenärer, men besökare med särskilda behov ska kontakta sin färjeoperatör. Det finns reguljär trafik från hamnen till Lerwick på Shetlandsöarna med en överfart på cirka 1 timme och 30 minuter. Det finns också tre avgångar varje vecka till Kirkwall med en korsning tid av cirka 6 timmar.


Kirkwall till Aberdeen Tidtabeller för färjor

Färjetider mellan 15/07/2024 och 2024-07-21


Operatör Avgångstid Ankomsttid Restid Seglingsdagar
Northlink Ferries 23:45 07:00 7 timmar 15 minuter Tis, Tors

Kundtjänst

Besök vår kundtjänstsida för att hitta användbar information om att resa med färja, våra vanliga frågor och hur du kontaktar oss för att få hjälp med din bokning.