Stromness
Scrabster
Färjor till Skottland
Öppen biljett??

Öppna biljetter är giltiga i upp till 12 månader från boknings datumet (se biljett villkoren).

Öppen biljett?

Öppna biljetter är giltiga i upp till 12 månader från boknings datumet (se biljett villkoren).

Reseuppgifter
Utresa
Tur/Retur
Stromness - Scrabster är en av de mest populära linjerna och biljetterna tar ofta slut under högsäsong
Tips: Vänta inte tills det är försent! Boka nu för att försäkra dig om att du kommer med den avgången du tänkt dig.

Färja från Stromness till Scrabster

Stromness Scrabster-rutten går mellan Orkney-öarna och Skottland. För tillfället finns det endast ett rederi som trafikerar denna sträcka, Northlink Ferries. Färjor avgår upp till 21 gånger vecka med en resetid på ca 1 timme 30 minuter.

Färjetrafiken på Stromness Scrabster-linjen kan variera beroende på säsong. Vi rekommenderar att använda vårt bokningssystem för att få den senaste informationen.

För mer information, besök vår sida om Färjor från Orkney-öarna till Skottland
Varför använda Direct Ferries?
category
4412 färjerutter och 901 hamnar runt om i världen
category
Över 2,5 miljoner nöjda kunder
category
Vi arrangerar årligen fler än 1,2 miljoner överfarter
category
Vi gör dagligen upp till 1 miljoner prisjämförelser för våra kunder

De mest populära frågorna

 • Hur länge tar färjan från Stromness till Scrabster?

  Färjeresan från Stromness till Scrabster tar ungefär 1h 30m. Restider kan variera beroende på när under året som du reser, vi rekommenderar att du kollar med rederiet för att vara säker.
 • Vad kostar färjan från Stromness till Scrabster?

  Priserna för färjan mellan Stromness - Scrabster varierar beroende på när under året som du reser. Det genomsnittliga priset för denna rutt är 139 €.
 • Vilka rederier trafikerar rutten mellan Stromness - Scrabster?

  1 färjebolag trafikerar sträckan mellan Stromness och Scrabster, dessa är
  • Northlink Ferries
 • Hur bokar jag färjebiljetter mellan Stromness - Scrabster?

  Hos oss hittar du billiga färjor mellan Stromness - Scrabster, kolla in våra erbjudanden för att få tillgång till de lägsta priserna.
 • Kan jag resa utan bil på färjan mellan Stromness - Scrabster?

  Ja, mellan Stromness - Scrabster kan du resan utan bil med
  • Northlink Ferries
 • Kan jag ta med bilen på färjan mellan Stromness - Scrabster?

  Ja, du kan resa med bil mellan Stromness - Scrabster med
  • Northlink Ferries
 • Kan jag resa med ett husdjur på färjan mellan Stromness - Scrabster?

  Ja, husdjur är tillåtna ombord på färjan. Du kan behöva ett djurpass eller andra dokument för att få gå ombord. Kontrollera de berörda myndigheternas webbplatser för mer information. Du kan för närvarande resa med ditt husdjur med dessa färjeoperatörer
  • Northlink Ferries
 • Vad är avståndet från Stromness till Scrabster?

  Det är uppskattningsvis 25 sjömil mellan Stromness och Scrabster.

Guide till Stromness

Stromness är en stad i Orkney, Skottland och ligger på sydvästra delen av ön. Staden, en etablerad hamn, är centrerad kring sin huvudgata som är kantad med hus och butiker byggda av lokal sten. Smala karaktärskörfält och gränder förgrenar utanför huvudgatan. Staden har anor från omkring 1600-talet där register visar ett värdshus var beläget på platsen för den nuvarande staden. Staden växte i betydelse under 1700-talet då England var i krig med Frankrike.

Hamnen och kajer ligger på norra sidan av staden och betjänas av en ny kusttillfartsväg som håller trafiken till ett minimum i de norra delarna av staden. Detta område erbjuder fin utsikt över Stromness. Hamnfaciliteter inkluderar en turistbyrå och ett bagageutrymme med skåp där tillhörigheter kan förvaras. En automat doserar varma och kalla drycker, men det finns inte mycket i snacksväg. Hamnen har plats för funktionshindrade passagerare, med rullstolar, en hiss, och anpassade toaletter. En färjelinje från Stromness till det skotska fastlandet via hamnen i Scrabster avgår tre gånger om dagen med rested på cirka 1 timme och 30 minuter.


Guide till Scrabster

Den skotska staden Scrabster ligger 11 miles från slottet Mey och inom gångavstånd från Thurso, den näst största staden i Skotska högländernan. Den nordliga Lands i Skottland är Europas sista stora vildmark. Dess enorma himmel och naturlig skönhet gjort området en kunglig favorit för mer än 50 år. Dornoch har mycket att erbjuda dagens besökare oavsett om det är den rikedom av historiska byggnader och hembygdsgårdar eller natur med turer tittar den majestätiska norra kusten och alla vilda djur och naturarv som erbjuds. Scrabster är den nordligaste porten på det skotska fastlandet och under flera decennier hamnen valet för den brittiska drottningen och hennes familj när de stigit från Royal Yacht Britannia i augusti varje år för att besöka drottningmodern på henne Highland fritidshus, Castle of Mey, 11 miles från Scrabster. Idag kan besökarna följa i deras fotspår, eftersom slottet är öppet för besökare.

Färjor från hamnen avgår till Stromness på Orkney.


Kundtjänst

Besök vår kundtjänstsida för att hitta användbar information om att resa med färja, våra vanliga frågor och hur du kontaktar oss för att få hjälp med din bokning.