Stromness till Scrabster färja

Stromness Scrabster rutten ansluter Orkneyöarna med Skottland. För tillfället finns det endast ett rederi som kör på denna rutt, Northlink Ferries. Det finns överfarter upp till 21 gånger vecka med en resetid från ca 1 timme 30 minuter.

Stromness Scrabster seglingens varaktighet och frekvens kan variera från säsong till säsong, så vi skulle råda dig att göra en extra kontroll för att få den mest uppdaterade informationen.

Stromness - Scrabster färjerederier

  • Northlink Ferries
    • 3 Avgångar per dag 1 timme 30 min
    • Få pris

Genomsnittligt pris för Stromness Scrabster

Priserna som visas är de genomsnittliga priserna för enkel resa som våra kunder har betalat. Den vanligaste bokningen på rutten Stromness Scrabster är en bil och 2 passagerare.

Stromness guide

Stromness är en stad i Orkney, Skottland och ligger på sydvästra delen av ön. Staden, en etablerad hamn, är centrerad kring sin huvudgata som är kantad med hus och butiker byggda av lokal sten. Smala karaktärskörfält och gränder förgrenar utanför huvudgatan. Staden har anor från omkring 1600-talet där register visar ett värdshus var beläget på platsen för den nuvarande staden. Staden växte i betydelse under 1700-talet då England var i krig med Frankrike.

Hamnen och kajer ligger på norra sidan av staden och betjänas av en ny kusttillfartsväg som håller trafiken till ett minimum i de norra delarna av staden. Detta område erbjuder fin utsikt över Stromness. Hamnfaciliteter inkluderar en turistbyrå och ett bagageutrymme med skåp där tillhörigheter kan förvaras. En automat doserar varma och kalla drycker, men det finns inte mycket i snacksväg. Hamnen har plats för funktionshindrade passagerare, med rullstolar, en hiss, och anpassade toaletter. En färjelinje från Stromness till det skotska fastlandet via hamnen i Scrabster avgår tre gånger om dagen med rested på cirka 1 timme och 30 minuter.

Scrabster guide

Den skotska staden Scrabster ligger 11 miles från slottet Mey och inom gångavstånd från Thurso, den näst största staden i Skotska högländernan. Den nordliga Lands i Skottland är Europas sista stora vildmark. Dess enorma himmel och naturlig skönhet gjort området en kunglig favorit för mer än 50 år. Dornoch har mycket att erbjuda dagens besökare oavsett om det är den rikedom av historiska byggnader och hembygdsgårdar eller natur med turer tittar den majestätiska norra kusten och alla vilda djur och naturarv som erbjuds. Scrabster är den nordligaste porten på det skotska fastlandet och under flera decennier hamnen valet för den brittiska drottningen och hennes familj när de stigit från Royal Yacht Britannia i augusti varje år för att besöka drottningmodern på henne Highland fritidshus, Castle of Mey, 11 miles från Scrabster. Idag kan besökarna följa i deras fotspår, eftersom slottet är öppet för besökare.

Färjor från hamnen avgår till Stromness på Orkney.