Färja från Stromness till Scrabster

Stromness Scrabster-rutten går mellan Orkney-öarna och Skottland. För tillfället finns det endast ett rederi som trafikerar denna sträcka, Northlink Ferries. Färjor avgår upp till 21 gånger vecka med en resetid på ca 1 timme 30 minuter.

Färjetrafiken på Stromness Scrabster-linjen kan variera beroende på säsong. Vi rekommenderar att använda vårt bokningssystem för att få den senaste informationen.

Rederier som åker mellan Stromness och Scrabster

  • Northlink Ferries
    • Avgår 3 gånger per dag 1 timme 30 min
    • Få pris

Genomsnittligt pris för Stromness Scrabster

Priserna som visas är vad våra kunder i snitt betalat för en enkelresa. Den vanligaste bokningen på Stromness Scrabster-rutten är för en bil och 2 passagerare.

Guide till Stromness

Stromness är en stad i Orkney, Skottland och ligger på sydvästra delen av ön. Staden, en etablerad hamn, är centrerad kring sin huvudgata som är kantad med hus och butiker byggda av lokal sten. Smala karaktärskörfält och gränder förgrenar utanför huvudgatan. Staden har anor från omkring 1600-talet där register visar ett värdshus var beläget på platsen för den nuvarande staden. Staden växte i betydelse under 1700-talet då England var i krig med Frankrike.

Hamnen och kajer ligger på norra sidan av staden och betjänas av en ny kusttillfartsväg som håller trafiken till ett minimum i de norra delarna av staden. Detta område erbjuder fin utsikt över Stromness. Hamnfaciliteter inkluderar en turistbyrå och ett bagageutrymme med skåp där tillhörigheter kan förvaras. En automat doserar varma och kalla drycker, men det finns inte mycket i snacksväg. Hamnen har plats för funktionshindrade passagerare, med rullstolar, en hiss, och anpassade toaletter. En färjelinje från Stromness till det skotska fastlandet via hamnen i Scrabster avgår tre gånger om dagen med rested på cirka 1 timme och 30 minuter.

Guide till Scrabster

Den skotska staden Scrabster ligger 11 miles från slottet Mey och inom gångavstånd från Thurso, den näst största staden i Skotska högländernan. Den nordliga Lands i Skottland är Europas sista stora vildmark. Dess enorma himmel och naturlig skönhet gjort området en kunglig favorit för mer än 50 år. Dornoch har mycket att erbjuda dagens besökare oavsett om det är den rikedom av historiska byggnader och hembygdsgårdar eller natur med turer tittar den majestätiska norra kusten och alla vilda djur och naturarv som erbjuds. Scrabster är den nordligaste porten på det skotska fastlandet och under flera decennier hamnen valet för den brittiska drottningen och hennes familj när de stigit från Royal Yacht Britannia i augusti varje år för att besöka drottningmodern på henne Highland fritidshus, Castle of Mey, 11 miles från Scrabster. Idag kan besökarna följa i deras fotspår, eftersom slottet är öppet för besökare.

Färjor från hamnen avgår till Stromness på Orkney.