Boka en färja från/till Stromness

Stromness färjehamn i Orkney-öarna förbinder Scrabster i Skottland med möjlighet att välja mellan upp till 21 överfarter per vecka. Restiden för Stromness till Scrabster överfarten är 1 timme 30 minuter och trafikkeras av Northlink Ferries.

Stromness hamnkarta

Klicka här för karta

Stromness färjetjänster

 • Northlink Ferries
  • Avgår 3 gånger per dag 1 timme 30 min
  • Få pris

Guide till Stromness

Stromness måste vara en av de mest förtrollande hamnar där man kan anlända med en båt, den pittoreska stranden är en procession av små sandsten med bryggor och tak som skiffer inbäddat under den gröna kullen Brinkies Brae. Dess naturliga skyddade hamn (sk Hamnavoe) måste ha använts under vikingatiden, men själva staden egentligen bara tog fart under sjuttonhundratalet.

Den gamla staden Stromness kramar fortfarande strandlinjen med endast en gata, en smal affär, byggd långt före tillkomsten av bilen, fortfarande belagd med stora plattor och matas av en tät nät av gränder.
Den centrala delen som börjar vid Stromness Hotel är känd som Victoria Street. På östra sidan av gatan husen är gavel slut till vattnet.

Så här hittar du till Stromness hamn

 • Stromness hamn med bil

  Ferry Road, Stromness, Orkney, KW16 3BH

 • Stromness hamn med buss

  Ferry Road, Stromness, Orkney, KW16 3BH

 • Stromness övernattning

  Om du är ute efter att tillbringa en natt i eller i närheten av Stromness färjehamn innan eller efter din resa eller om du letar efter boende för din hela vistelse, besök vår Stromness övernattning sida för bästa boendepriser och ett av de största urvalen online!