Wales

Hur du bokar färjor från Wales till Irland

Det finns 3 färjerutter som traffikeras mellan Wales och Irland som totalt ger dig 91 överfarter per vecka att välja mellan. Irish Ferries traffikerar 2 rutter, Pembroke till Rosslare går 14 gånger per vecka & Holyhead till Dublin ca 5 gånger dagligen. Stena Line traffikerar 2 rutter, Fishguard till Rosslare går 14 gånger per vecka & Holyhead till Dublin ca 4 gånger dagligen.

Eftersom frekvens och restid på överfarterna kan variera så rekomenderar vi att ni gör en sökning för att ta reda på aktuell information för överfarter från Wales till Irland.

Wales Irland färjekarta

Klicka här för karta

Om Wales:

Rik på historia och vacker natur har Wales en kultur som skiljer sig från resten av Storbritannien. Resenärer lockas till Wales på grund av dess vackra landskap, de öppna vidderna i de fantastiska nationalparker och dess rikedomar av historia och kultur.

Wales ligger på den västra kusten av Storbritannien och har tre nationalparker (inklusive den enda kust nationalpark i Storbritannien), med fem områden av enastående naturskönhet och en befolkning på tre miljoner människor.
I Wales är ett tvåspråkigt land då de talas både engelska och walesiska. Det finns över 400 enaståendeslott att besöka.
Om ni är konstintresserade borde ni åka hit för att se den största impressionistiska konstsamling utanför Paris.
Wales har ett landskap som erbjuder möjligheter för alla typer av aktiviteter som vandring, cykling, klättring, golf, mountainbike, vattensporter, paragliding för att nämna ett fåtal.

Du kan hitta dig själv i en nationalpark eller besöka ett världsarv. När du besöker Wales kommer du lära dig att utforska och upptäcka!
Många konstnärer, poeter och målare har inspirerats av Wales.
Besök Wales och inspireras själv!

Om Irland:

Långt borta är de dagar då Irland var ett av de fattigaste länderna i Europa och dess befolkning flydde till alla hörn av världen på jakt efter tillflykt.

Idag har Irland mycket att ge och tack vare artister som The Corrs, Boyzone och U2 har Irland genomsyrart till populärkultur över hela världen.

Irland vid millenniet är en modern, progressiv europeisk nation, då ekonomin blomstrar!

Landskapen och människorna är vad som lockar de flesta besökarena till Irland. Så som det gröna, dimmiga och vilda kusterna, den inspirerade talang för prat och konversation bland folket och den enkla takt och rytm i livet. Det är också överraskande hur mycket varition det finns av natur och landskap med tanken på hur liten yta landet har.
Om ni åker till Irland måste ni besöka huvudstaden Dublin och prova på den mörka, väl kända Guinness ölen!