Kiel till Klaipeda färja

Kiel Klaipeda rutten ansluter Tyskland med Litauen. För tillfället finns det endast ett rederi som kör på denna rutt, DFDS Seaways. Det finns överfarter upp till 7 gånger vecka med en resetid från ca 19 timmar 30 minuter.

Kiel Klaipeda seglingens varaktighet och frekvens kan variera från säsong till säsong, så vi skulle råda dig att göra en extra kontroll för att få den mest uppdaterade informationen.

Kiel - Klaipeda färjerederier

  • DFDS Seaways
    • 7 Avgångar per vecka 19 tim 30 min
    • Få pris

Genomsnittligt pris för Kiel Klaipeda

Priserna som visas är de genomsnittliga priserna för enkel resa som våra kunder har betalat. Den vanligaste bokningen på rutten Kiel Klaipeda är en bil och 2 passagerare.

Kiel guide

Kiel är huvudstad och den folkrikaste staden i norra tyska delstaten Schleswig-Holstein och ligger cirka 90 km norr om Hamburg. Stadens läge på den sydvästra stranden av Östersjön och sydost om Jylland halvön har lett till att det är en viktig hamn för handels- och fritidsbåtar. Staden är känd världen över för ett antal internationella seglingsevenemang inklusive Kieler Woche. Staden var också värd för seglingsevenemangen på sommarspelen 1936 och 1972.

Stadens äldsta byggnad är 1300-talets Nikolaikirche (Nikolaikyrkan), som har en skulptur av Ernst Barlach framför den. Staden är också en regionalt destination för shopping med stadens Holstenstrabe som är en av de längsta shoppinggatorna i Tyskland. Staden har också ett antal parker och sjöar som är en fristad för besökare om de söker lugn och ro.

Hamnen i Kiel är en livlig som hamn hanterar över 50 överfarter per vecka till destinationer i Sverige, Danmark, Norge och Litauen. Hamnen i sig är stor och modern, med tre passagerarterminaler och omfattande faciliteter, inklusive ett urval av butiker och matställen.

Klaipeda guide

Den litauiska staden Klaipeda är den enda hamnen i Litauen och som ett resultat av dess historia och välstånd har alltid varit kopplade till havet. Staden är värd årliga sommar Havs Festivaler och tvååriga Tall Ships regattor. Den har ett hav museum, ett hav fakulteten vid lokala universitet och stora stuveribolag. Ända sedan det grundades av Tyska orden (som Memelburg) år 1252 staden var skild från resten av Litauen. Det styrdes av tyskarna tillsammans med resten av Lithuania Minor. Även dess litauiska namnet "Klaipeda", nämns första gången på 1600-talet, tros vara en nedsättande, som betyder "bröd ätare". Klaipeda är en blåsig stad med många stormiga dagar varje år. Under hösten och vintern, stormar är inte ovanligt med havsbris ett gemensamt drag från april till september. Snö kan falla från oktober till april, och ett fenomen som liknar Snökanon är täta. Svåra snöoväder kan lamslå staden på vintern, även om hamnen är i stort sett isfri.

Klaipeda hamn är belägen i den sydvästra delen av staden och erbjuder passagerarnas tjänster till Kiel och Karlshamn.