Tyvärr finns inte Rønne - Sassnitz tjänsten längre tillgänglig.
...

Färjor till Rønne - Sassnitz

Rønne - Sassnitz rutten traffikerades av BornholmerFærgen & Scandlines.

Rønne - Sassnitz rutten traffikeras inte längre och det finns inga direkta färjealternativ för överfarter mellan Bornholm och Tyskland heller. Sök gärna igenom våra rutt, hamn, destination och färjerederisidor för att se om det finns några andra alternativ eller följ länkarna på den här sidan för mer information.

Du kan också boka biljetter för tusentals andra rutter från vår sökbox.

Guide till Rønne

Ronne är en stad belägen på den danska ön Bornholm i Östersjön. Det är en ganska liten ö, som mäter cirka 29 kvadratkm med cirka 11.500 invånare. Ön har en naturlig hamn och på grund av detta, och på grund av sitt läge i Östersjön, har stadens historia påverkats av både tyska och svenska influenser under tiden för dess utveckling som sillfiskehamn. Staden är idag ett populärt turistmål där de flesta besökarna kommer från Danmark, Tyskland, Sverige och Polen för att uppleva stadens kullerstensgator, museer och korsvirkeshus. Två gator av särskilt intresse är Laksegade och Storegade, som innehåller många historiska hus som en gång var hem och handelsbyggnader åt köpmän och adelsmän. Sevärdheter är Bornholms Museum, Försvarsmuseumet, St Nicolas kyrka, Smedegårds ridskola i södra delen av staden och fyren som byggdes 1880.

Ronne är ansluten till resten av Danmark och till omvärlden med färjetrafik till Køge, Ystad, Sassnitz och Swinoujscie. Det finns också en hög hastighetkatamaran länk till Ystad som ansluter till en direkt tågförbindelse mellan Ystad och Köpenhamn.

Guide till Sassnitz

Tysklands största ö Rügen ligger i södra Östersjön och till dess största stad, Sassnitz, kommer mängder av turister och semesterfirare som vill besöka den 1,5 km långa hamnpromenaden där otaliga lyxbåtar, trålare, passagerarfärjor och fritidsbåtar ligger förtöjda. I närheten av hamnen ligger ett intressant ubåtsmuseum där man bland annat finner den brittiska ubåten HMS Otus som bärgats hit från ett skrotupplag i Portsmouth. Här finns ett häpnadsväckande antal museum - över 40 allt som allt - med alla sorters utställningar, från lokalhistoria till undervattensarkeologi. Det finns också många monument, kyrkor, palats och herrgårdar att besöka, inklusive Ralswiek-palatset och jaktslottet Granitz från 1800-talet.

Tack vare sitt strategiska läge och sin närhet till de nordiska länderna, Ryssland och Baltikum utgör Sassnitz hamn en viktig knutpunkt för passagerar- och godstrafik.