Rönne till Sassnitz färja

Rönne Sassnitz rutten ansluter Bornholm med Tyskland. För tillfället finns det endast ett rederi som kör på denna rutt, BornholmerFærgen. Det finns överfarter upp till 10 gånger vecka med en resetid från ca 3 timmar 20 minuter.

Rönne Sassnitz seglingens varaktighet och frekvens kan variera från säsong till säsong, så vi skulle råda dig att göra en extra kontroll för att få den mest uppdaterade informationen.

Rönne till Sassnitz färjealternativ

För mer information besök vår Färjor från Bornholm till Tyskland sida.

Rönne - Sassnitz färjerederier

  • BornholmerFærgen
    • 10 Avgångar per vecka 3 tim 20 min
    • Få pris

Genomsnittligt pris för Rönne Sassnitz

Priserna som visas är de genomsnittliga priserna för enkel resa som våra kunder har betalat. Den vanligaste bokningen på rutten Rönne Sassnitz är en bil och 2 passagerare.

Rönne guide

Ronne är en stad belägen på den danska ön Bornholm i Östersjön. Det är en ganska liten ö, som mäter cirka 29 kvadratkm med cirka 11.500 invånare. Ön har en naturlig hamn och på grund av detta, och på grund av sitt läge i Östersjön, har stadens historia påverkats av både tyska och svenska influenser under tiden för dess utveckling som sillfiskehamn. Staden är idag ett populärt turistmål där de flesta besökarna kommer från Danmark, Tyskland, Sverige och Polen för att uppleva stadens kullerstensgator, museer och korsvirkeshus. Två gator av särskilt intresse är Laksegade och Storegade, som innehåller många historiska hus som en gång var hem och handelsbyggnader åt köpmän och adelsmän. Sevärdheter är Bornholms Museum, Försvarsmuseumet, St Nicolas kyrka, Smedegårds ridskola i södra delen av staden och fyren som byggdes 1880.

Ronne är ansluten till resten av Danmark och till omvärlden med färjetrafik till Køge, Ystad, Sassnitz och Swinoujscie. Det finns också en hög hastighetkatamaran länk till Ystad som ansluter till en direkt tågförbindelse mellan Ystad och Köpenhamn.

Sassnitz guide

Ön Rügen skjuter ut i Östersjön, och dess största stad, Sassnitz, är en magnet för besökare och semesterfirare som njuter av ständigt föränderliga synen av lyxbåtar, trålare, passagerarfärjor och fritidsbåtar. Hamnväggen sträcker sig nästan 1,5 km ut till havs, och den gamla delen av staden ligger på den nordöstra änden av hamnen. Bara förbi hamnen, nära en nedlagd färjeterminal, är en U-båt museum med, kanske konstigt, den brittiska ubåten HMS Otus, som räddades från ett skrotupplag i Portsmouth och bogseras där. Ön har en häpnadsväckande antal museer - över 40 allt som allt - allt från lokal historia till undervattensarkeologi. Det finns också många monument, kyrkor, palats och herrgårdar, bland gravar och tumuli från öns historiska förflutna, och Ralswiek palatset och Granitz jaktstuga från 19th century.

Som ett resultat av sina goda förbindelser till inlandet och dess geografiska närhet till Skandinavien, Ryssland och de baltiska staterna, är hamnen i Sassnitz ett viktigt nav för internationell persontrafik och godstrafik.