Färja från Klaipeda till Travemünde

Klaipeda Travemünde-rutten går mellan Litauen och Tyskland. För tillfället finns det endast ett rederi som trafikerar denna sträcka, TT Line. Färjor avgår upp till 1 gånger vecka med en resetid på ca 25 timmar 35 minuter.

Färjetrafiken på Klaipeda Travemünde-linjen kan variera beroende på säsong. Vi rekommenderar att använda vårt bokningssystem för att få den senaste informationen.

Rederier som åker mellan Klaipeda och Travemünde

  • TT Line
    • 1 avgång(ar) per vecka 25 tim 35 min
    • Få pris

Genomsnittligt pris för Klaipeda Travemünde

Priserna som visas är vad våra kunder i snitt betalat för en enkelresa. Den vanligaste bokningen på Klaipeda Travemünde-rutten är för en bil och 2 passagerare.

Guide till Klaipeda

Litauens tredje största stad Klaipeda ligger vid Östersjön, vid inloppet till Kuriska sjön.

Staden har tillhört Preussen, Tyska riket och Sovjetunion och till och med Sverige i några år under stormaktstiden. Stadens brokiga förflutna gör den till ett spännande resmål och de flesta sevärdheterna ligger i centrum. Vackra korsvirkeshus ger staden en medeltida charm.

Klaipedas hamn ligger i den sydvästra delen av staden och härifrån avgår last- och passagerarfärjor till Kiel och Köpenhamn.

Guide till Travemünde

Den tyska staden Lübeck är känd för sina många gotiska byggnader och sin goda marsipan. Den kanske mest ikoniska sevärdheten är den medeltida stadsporten "Holstentor", uppförd runt 1464-1478, som består av två torn förbundna med en valvbågsport mellan dem. Bakom stadsporten väntar en stad full av medeltida charm och mängder av historiska byggnader som sen mitten av 80-talet gett Lübeck en plats på Unescos världsarvslista. De flesta sevärdheterna återfinns i gamla stan, eller 'aldstadt' som det heter på tyska.

Den stora Östersjöhamnen ligger i stadsdelen Travemünde, som med sin långa strandpromenad och sandstrand är ett populärt resmål bland badsugna turister.
Runtomkring Lübeck finns många turistattraktioner och kända landmärken. Av särskilt intresse är det 800 år gamla rådhuset (Rathaus), den vackra domkyrkan Lübecker Dom som dateras till 1100-talet, den magnifika herrgården Schloss Rantzau samt Tysklands äldsta sjukhus, Heiligen Geist, som grundades 1227.