Färja Cuxhaven Kristiansand

Cuxhaven Kristiansand-rutten går mellan Tyskland och Norge. För tillfället finns det endast ett rederi som trafikerar denna sträcka, Holland Norway Lines. Färjor avgår upp till 4 gånger vecka med en resetid på ca 18 timmar 30 minuter.

Färjetrafiken på Cuxhaven Kristiansand-linjen kan variera beroende på säsong. Vi rekommenderar att använda vårt bokningssystem för att få den senaste informationen.

Rederier som åker mellan Cuxhaven och Kristiansand

  • Holland Norway Lines
    • 4 avgångar per vecka 18 tim 30 min
    • Få pris

Guide till Kristiansand

Kristiansand i Norge har ett strategiskt läge i Skagerrak, och fram till öppnandet av Kielkanalen mellan Nordsjön och Östersjön var mycket viktigt militärt och geopolitiskt. Detta innebar att i århundraden den fungerade som ett militärt fäste, först som Harald Hårfager kungliga residens, då som en dansk-norsk fästning, och senare som en garnisonsstad. Kristiansand är en inkörsport till och från kontinenten, med färjetrafik till Danmark och en ändstation av järnvägen längs den södra kanten av södra Norge.

Staden har fått sitt namn från kung Christian IV, som grundade det 1641. Den andra delen, "sand", syftar på den sandiga udden staden byggdes på. Kristiansand är en sommar turistmål som lockar många besökare, särskilt till dess zoo, Kristiansands djurpark, som ligger strax öster om staden. Dess djur, varav de flesta är inrymda i naturliga livsmiljöer, bland annat vargar, tigrar, lejon och lodjuret.

Från stadens hamn, färjetrafiken avgår till Göteborg (börjar och slutar i Newcastle, Storbritannien) och till Hirtshals i Danmark.