Klaipeda till Kiel färja

Klaipeda Kiel rutten ansluter Litauen med Tyskland. För tillfället finns det endast ett rederi som kör på denna rutt, DFDS Seaways. Det finns överfarter upp till 7 gånger vecka med en resetid från ca 20 timmar.

Klaipeda Kiel seglingens varaktighet och frekvens kan variera från säsong till säsong, så vi skulle råda dig att göra en extra kontroll för att få den mest uppdaterade informationen.

Klaipeda - Kiel färjerederier

  • DFDS Seaways
    • 7 Avgångar per vecka 20 tim
    • Få pris

Genomsnittligt pris för Klaipeda Kiel

Priserna som visas är de genomsnittliga priserna för enkel resa som våra kunder har betalat. Den vanligaste bokningen på rutten Klaipeda Kiel är en bil och 2 passagerare.

Klaipeda guide

Klaipeda är en stad i Litauen som ligger vid mynningen av Dane floden vid den punkt där den rinner ut i Östersjön, och är Litauens tredje största stad. Staden har ett rikt och varierat förflutet efter att ha styrts av hertigdömet Preussen, det tyska riket och Sovjet under olika tidpunkter i historien. Idag har stadens kulturarv gjort det till en intressant plats att besöka med sina främsta attraktioner belägna i stadens centrum. Några av stadens äldre byggnader har pittoreska korsvirkeshuskonstruktioner, liknande de som finns i Tyskland, Frankrike, England, Danmark och södra Sverige.

Stadens hamn är till största del isfri och spelar en mycket viktig roll i Litauens transportnät med anslutningar landets land-, sjö- och järnvägsrutter från öst till väst. Hamnen hanterar passagerartrafik och även gods och innehåller ett antal stuveriföretag, reparation av fartyg och fartygsvarv.

Klaipeda hamn är belägen i den sydvästra delen av staden och erbjuder passagerarna tjänster till Kiel och Karlshamn.

Kiel guide

Den nordtyska staden Kiel ligger sydöst om den jylländska halvön och ligger vid stranden av Östersjön. Staden är belägen cirka 90 km norr om staden Hamburg och är en av Tysklands större sjöfarts knutpunkter. Kiel har varit en av de traditionella hemmen i den tyska flottans Östersjöflottan och fortsätter att vara ett stort högteknologiskt center. Kiel är också en viktig sjöfart hubb tack vare sitt läge på Kiel Fjord (Kieler Förde) och den mest trafikerade konstgjorda vattenväg i världen Kielkanalen (Nord-Ostsee-Kanal). Flera passagerarfärjor till Sverige Norge Ryssland och andra länder operera från stadens hamn. Idag är Kiel hamn en viktig anhalten för kryssningsfartyg turnerar Östersjön.

För besökare som vill utforska staden Kiel har också ett antal museer, inklusive zoologiska geologiska historiska konst, industri och militära museer. Anmärkningsvärd är den Stadt- und Schifffahrtsmuseum Warleberger Hof (City och Maritime Museum), som tillhör föreningen Museen am meer.