Färja från Klaipeda till Kiel

Klaipeda Kiel-rutten går mellan Litauen och Tyskland. För tillfället finns det endast ett rederi som trafikerar denna sträcka, DFDS Seaways. Färjor avgår upp till 7 gånger vecka med en resetid på ca 20 timmar.

Färjetrafiken på Klaipeda Kiel-linjen kan variera beroende på säsong. Vi rekommenderar att använda vårt bokningssystem för att få den senaste informationen.

Rederier som åker mellan Klaipeda och Kiel

  • DFDS Seaways
    • 7 avgångar per vecka 20 tim
    • Få pris

Genomsnittligt pris för Klaipeda Kiel

Priserna som visas är vad våra kunder i snitt betalat för en enkelresa. Den vanligaste bokningen på Klaipeda Kiel-rutten är för en bil och 2 passagerare.

Guide till Klaipeda

Litauens tredje största stad Klaipeda ligger vid Östersjön, vid inloppet till Kuriska sjön.

Staden har tillhört Preussen, Tyska riket och Sovjetunion och till och med Sverige i några år under stormaktstiden. Stadens brokiga förflutna gör den till ett spännande resmål och de flesta sevärdheterna ligger i centrum. Vackra korsvirkeshus ger staden en medeltida charm.

Klaipedas hamn ligger i den sydvästra delen av staden och härifrån avgår last- och passagerarfärjor till Kiel och Köpenhamn.

Guide till Kiel

Den nordtyska hamnstaden Kiel ligger sydost om Jylland, ca 90 km norr om Hamburg. Staden är ett av Tysklands viktigaste sjöfartscentrum tack vare sitt läge vid Kielfjordens mynning i Östersjön och världens mest trafikerade farled Kielkanalen.
Staden är djupt präglad av sin marinhistoria och den tyska Östersjöflottan har spelat en viktig roll här sen mitten av 1800-talet.

För besökare som vill utforska staden finns ett antal museer med utställningar om konst, zoologi, geologi, historia och militärhistoria. Sjöfartsmuseet (Schifffahrtsmuseum) med tillhörande museihamn är väl värt ett besök.

Ett stort antal passagerarfärjor åker härifrån till bland annat Sverige, Norge och Ryssland. Kiels hamn är ett viktigt stopp för kryssningsfartyg som åker runt Östersjön.