Bornholm

Hur du bokar färjor från Bornholm till Tyskland

Det finns för tillfället bara en rutt mellan Bornholm och Tyskland som traffikeras av 1 färjerederi – BornholmerFærgen. Rönne till Sassnitz färjeöverfarten traffikeras flera gånger per vecka med en beräknad seglingstid från ca 3 timmar 20 minuter.

Fastän vi har varit noga med att informationen på den här sidan ska vara korrekt, så rekomenderar vi att ni tittar efter aktuella tider och priser för den här Bornholm Tyskland överfarten mellan Rönne och Sassnitz, då frekvens och restid kan variera.

Bornholm Tyskland färjekarta

Klicka här för karta

Färjor från Bornholm till Tyskland

Om Bornholm:

Den danska ön Bornholm ligger 200 kilometer öster om Köpenhamn i Östersjön och är känd för att ha den soligaste klimatet i landet.

Lokalt kallas det "Östersjöns pärla", Bornholm är välsignad med ett av de finaste naturlandskapen i Skandinavien, omfattande sandstränder, dramatiska kritklippor och grönskande skogar. Här finns också pittoreska hamnar, väderkvarnar och fascinerande fästningsruiner .

På grund av sitt isolerade läge i Östersjön, är det ett bekväm transportsätt att resa med färja till de omgivande nordiska länderna. Bornholms största hamn ligger i Ronne på västkusten, där finns det många rutter som åker till fastlandet Danmark, Sverige och Tyskland, vilket gör det till en användbar portgång till Västeuropa också.

Porten betjänas av Route 38 från öster och Route 159 från norr, så det är inom räckhåll från de flesta platserna på ön.

Om Tyskland:

Tyskland i centrala Europas hjärta, och sträcker sig från norr och Östersjön ner till de bayerska Alperna.


Tyskland är födelseplats för Einstein och Beethoven, och uppfinnare av bil och MP3 teknologi, de har format världen. Idag har det ett av världens största ekonomier, och ståtar med några av de mest oförglömliga, mångfaldiga landskap på kontinenten. På dess tapet hittas slingrande floder, sagolika slott och fantastiska bergskedjor. Huvudstaden, Berlin, som är känd för dess mur och Brandenburg gate, är en nattlivs nav och tillflyktsort för konst, medan den kända bavaria regionen, som sitter vid foten av Alperna, drar till sig öl, korv och pretzel fans från runt om i världen.

Den 2389 kilometer tyska kusten har många hamnar och färjeterminaler. Välj från regelbundna färje rutter, som drivs av många rederi, från skandinavien över Nordsjön och från många länder i nordöstra Europa över Östersjön, som låter en nå de norra tyska städerna enkelt.