COVID-19 Update Click here to visit our dedicated page for further information on the COVID-19 situation, including vouchers, cancellations, refunds and sailing changes.

Liepaja - Travemünde är en av de mest populära linjerna och biljetterna tar ofta slut under högsäsong
Tips: Vänta inte tills det är försent! Boka nu för att försäkra dig om att du kommer med den avgången du tänkt dig.

Varför använda
Direct Ferries?

3325 färjerutter och 764 hamnar runt om i världen

Över 2,5 miljoner nöjda kunder

Vi arrangerar årligen fler än 1,2 miljoner överfarter

Vi gör dagligen upp till 1 miljoner prisjämförelser för våra kunder

För mer information, besök vår sida om Färjor från Lettland till Tyskland

Ombord på färjorna

Rederier som åker mellan Liepaja och Travemünde

    • 5 Sailings Weekly 20 hr 30 min
    • Get price

Färja från Liepaja till Travemünde

Liepaja Travemünde-rutten går mellan Lettland och Tyskland. För tillfället finns det endast ett rederi som trafikerar denna sträcka, Stena Line. Färjor avgår upp till 5 gånger vecka med en resetid på ca 20 timmar 30 minuter.

Färjetrafiken på Liepaja Travemünde-linjen kan variera beroende på säsong. Vi rekommenderar att använda vårt bokningssystem för att få den senaste informationen.

Guide till Liepaja

Liepaja är en stad belägen i västra Lettland som ligger på Östersjöns kust. Staden är känd i Lettland som "staden där vinden är född" förmodligen eftersom det i staden råder ständig sjöbris. Staden ligger ungefär 10 km från Riga, 110 km från Klaipeda, 115 km från Ventspils och 100 km från Saldus. Liepaja har också rika kulturella, konstnärliga och idrottsliga traditioner. Somrarna i Liepaja är vanligtvis fyllda med olika evenemang och festivaler - det börjar med "Sommar Sound" beach party och festivalen av hastighet "Rally Kurzeme", där tiotusentals besökare samlas i staden. Under vintermånaderna dör inte Liepajas livliga kulturliv då det finns många utställningar, konserter och andra kreativa aktiviteter som erbjuds. De verkliga konstpärlorna är de internationellt erkända föreställningarna hos Liepaja Theatre och Liepaja Symfoniorkester.

Från stadens hamn kan en färja tas till Travemünde.


Guide till Travemünde

Den tyska staden Lübeck är känd för sina många gotiska byggnader och sin goda marsipan. Den kanske mest ikoniska sevärdheten är den medeltida stadsporten "Holstentor", uppförd runt 1464-1478, som består av två torn förbundna med en valvbågsport mellan dem. Bakom stadsporten väntar en stad full av medeltida charm och mängder av historiska byggnader som sen mitten av 80-talet gett Lübeck en plats på Unescos världsarvslista. De flesta sevärdheterna återfinns i gamla stan, eller 'aldstadt' som det heter på tyska.

Den stora Östersjöhamnen ligger i stadsdelen Travemünde, som med sin långa strandpromenad och sandstrand är ett populärt resmål bland badsugna turister.
Runtomkring Lübeck finns många turistattraktioner och kända landmärken. Av särskilt intresse är det 800 år gamla rådhuset (Rathaus), den vackra domkyrkan Lübecker Dom som dateras till 1100-talet, den magnifika herrgården Schloss Rantzau samt Tysklands äldsta sjukhus, Heiligen Geist, som grundades 1227.