Oslo till Kiel färja

Oslo Kiel rutten ansluter Norge med Tyskland. För tillfället finns det endast ett rederi som kör på denna rutt, Color Line. Det finns överfarter upp till 7 gånger vecka med en resetid från ca 20 timmar.

Oslo Kiel seglingens varaktighet och frekvens kan variera från säsong till säsong, så vi skulle råda dig att göra en extra kontroll för att få den mest uppdaterade informationen.

Oslo - Kiel färjerederier

  • Color Line
    • 7 Avgångar per vecka 20 tim
    • Få pris

Genomsnittligt pris för Oslo Kiel

Priserna som visas är de genomsnittliga priserna för enkel resa som våra kunder har betalat. Den vanligaste bokningen på rutten Oslo Kiel är en bil och 2 passagerare.

Oslo guide

Oslo är huvudstad i Norge och upptar en båge av mark vid den nordligaste änden av Oslofjorden, som nästan halveras av Nesoddenhalvön mittemot staden i söder. Resten av staden är omgiven av kullar och berg med ett 40-tal öar som ligger inom stadsgränsen. Oslo är en kompakt stad och det är lätt att förflytta sig med hjälp av kollektivtrafiken. Det är också möjligt att hyra cyklar över hela centrum. Oslo har ett stort och varierat antal kulturella sevärdheter, som omfattar flera byggnader som innehåller konstverk från Edvard Munch och flera andra internationella artister men också flera norska konstnärer. Den norska regeringen har nyligen investerat stora summor pengar i kulturinstallationer, anläggningar, byggnader och festivaler i staden Oslo.

Oslos stora hamn förbinder staden till destinationer i Danmark och Tyskland. Terminalanläggningarna är begränsade men inkluderar ett kafé och en liten avgångshall. Barer och restauranger finns i närheten av terminalbyggnaden. Det finns dagliga turer till Köpenhamn i Danmark, med en överfart på ca 16 timmar, Kiel i Tyskland, med en överfart på ca 19 timmar och 30 minuter, Hirtshals i Danmark (10 timmars restid) och Frederikshavn i Danmark (8 timmar och 30 minuter restid).

Kiel guide

Den nordtyska staden Kiel ligger sydöst om den jylländska halvön och ligger vid stranden av Östersjön. Staden är belägen cirka 90 km norr om staden Hamburg och är en av Tysklands större sjöfarts knutpunkter. Kiel har varit en av de traditionella hemmen i den tyska flottans Östersjöflottan och fortsätter att vara ett stort högteknologiskt center. Kiel är också en viktig sjöfart hubb tack vare sitt läge på Kiel Fjord (Kieler Förde) och den mest trafikerade konstgjorda vattenväg i världen Kielkanalen (Nord-Ostsee-Kanal). Flera passagerarfärjor till Sverige Norge Ryssland och andra länder operera från stadens hamn. Idag är Kiel hamn en viktig anhalten för kryssningsfartyg turnerar Östersjön.

För besökare som vill utforska staden Kiel har också ett antal museer, inklusive zoologiska geologiska historiska konst, industri och militära museer. Anmärkningsvärd är den Stadt- und Schifffahrtsmuseum Warleberger Hof (City och Maritime Museum), som tillhör föreningen Museen am meer.