Färja Kristiansand Cuxhaven

Kristiansand Cuxhaven-rutten går mellan Norge och Tyskland. För tillfället finns det endast ett rederi som trafikerar denna sträcka, Holland Norway Lines. Färjor avgår upp till 3 gånger vecka med en resetid på ca 18 timmar.

Färjetrafiken på Kristiansand Cuxhaven-linjen kan variera beroende på säsong. Vi rekommenderar att använda vårt bokningssystem för att få den senaste informationen.

Rederier som åker mellan Kristiansand och Cuxhaven

  • Holland Norway Lines
    • 3 avgångar per vecka 18 tim
    • Få pris

Guide till Kristiansand

Kristiansand är en stad som ligger i Vest-Agder län i södra Norge och är den femte största staden i Norge. Staden har fått sitt namn från kung Christian IV, som grundade staden 1641. Den andra delen, "sand", syftar på den sandiga udden staden byggdes på. Kristiansand är ett sommarturistmål som lockar många besökare, särskilt till dess zoo, Kristiansands djurpark, som ligger strax öster om staden. Detta är den näst mest besökta attraktion i Norge, efter Holmenkollen, och hade 925.000 besökare 2012. Dess djur, varav de flesta är inrymda i naturliga livsmiljöer, inkluderar vargar, tigrar, lejon och lodjur. Djurparken är öppen 365 dagar om året, medan nöjesparken är öppen endast under sommarsäsongen.

Hamnen i Kristiansand har färjeförbindelser till Sverige, Danmark och Storbritannien och hanterar miljontals passagerare årligen. Det finns i huvudsak två färjelinjer som trafikerar från Kristiansand: Kristiansand till Göteborg (börjar och slutar i Newcastle) och Kristiansand till Hirtshals. Faciliteterna på färjeterminalen är utmärkta och har luftkonditionering, offentliga telefoner, och en närbutik. Hamnen är också väl anpassad för handikappade, med anpassade toaletter och telefoner.