Färja från Klaipeda till Rostock

Klaipeda Rostock-rutten går mellan Litauen och Tyskland. För tillfället finns det endast ett rederi som trafikerar denna sträcka, TT Line. Färjor avgår upp till 2 gånger vecka med en resetid på ca 29 timmar 40 minuter.

Färjetrafiken på Klaipeda Rostock-linjen kan variera beroende på säsong. Vi rekommenderar att använda vårt bokningssystem för att få den senaste informationen.

Rederier som åker mellan Klaipeda och Rostock

  • TT Line
    • 2 avgångar per vecka 29 tim 40 min
    • Få pris

Genomsnittligt pris för Klaipeda Rostock

Priserna som visas är vad våra kunder i snitt betalat för en enkelresa. Den vanligaste bokningen på Klaipeda Rostock-rutten är för en bil och 2 passagerare.

Guide till Klaipeda

Litauens tredje största stad Klaipeda ligger vid Östersjön, vid inloppet till Kuriska sjön.

Staden har tillhört Preussen, Tyska riket och Sovjetunion och till och med Sverige i några år under stormaktstiden. Stadens brokiga förflutna gör den till ett spännande resmål och de flesta sevärdheterna ligger i centrum. Vackra korsvirkeshus ger staden en medeltida charm.

Klaipedas hamn ligger i den sydvästra delen av staden och härifrån avgår last- och passagerarfärjor till Kiel och Köpenhamn.

Guide till Rostock

Den tyska staden Rostock är den största staden i den nordtyska delstaten Mecklenburg-Vorpommern, belägen ca 12 km från Warnowflodens mynning i Östersjön. Staden är hem till ett av världens äldsta universitet, Universität Rostock, som grundades 1419. Det är det tredje äldsta universitetet i Tyskland som är i kontinuerlig drift. Universitetet har även en botanisk trädgård som är öppen för besökare. Staden är också hem för den årliga Hanse Sail-festivalen, då många stora segelfartyg och museifartyg sjösätts. Festivalen lockar över 1,5 miljoner besökare varje år. Här anordnas även en jazzfestival i juni varje år som heter Ostsee-Jazz ("Östersjöjazz").

Hamnen i Rostock är den största i Tyskland och en av de viktigaste i Europa. Härifrån avgår färjor till Gedser i Danmark (2 timmar), Trelleborg i Sverige (5 timmar och 45 minuter), och en snabbfärja som åker hela vägen till Hangö i Finland på 22 timmar.