Boka en färja från/till Alicante

Alicante färjehamnen i Spanien har ett antal rutter till Alger & Oran. Med ett urval av upp till 5 avgångar per vecka, färjehamnen Alicante ansluter Spanien med Algeriet.

Resetid från 13 timmar till 13 timmar på Alger färjorna.

Det är en kort sammanfattning på den här sidan, men eftersom överfarterna kan skilja sig beroende på vilken årstid det är. Råda vi dig att kolla upp tiderna på vår hemsida också, så tider och priser hittar ni på vår Alicante prissökning.

Alicante hamnkarta

Klicka här för karta

Alicante färjealternativ

Alicante färjetjänster

 • Algerie Ferries
  • 1 avgång(ar) per vecka 13 tim
  • Få pris
 • Algerie Ferries
  • 4 avgångar per vecka 13 tim
  • Få pris

Guide till Alicante

Alicante är huvudstad i provinsen Alicante i den södra delen av regionen Valencia i Spanien. Alicante grundades 324 f.Kr. av grekerna, som döpte den Akra Leuke (Vit Peak). I 201 f.Kr. erövrades den av romarna som kallade det Lucentum, och Hannibal sägs ha lossas sina berömda krigselefanter här. Mellan 718 och 1249 var staden styrd av morerna. År 1265 var det retaken av Alfonso X av Kastilien som införlivas i kungadömet Kastilien.
År 1304 var det införlivas i kungadömet Valencia i Aragonien kronan. Staden belägrades av fransmännen 1709 och 1812, och senare av federalisterna i Cartagena i 1873. I det spanska inbördeskriget blev Alicante bombades av italienska flygplan och var en av de sista städerna att falla till Franco. I Alicante var FALANGIST José Antonio Primo de Rivera som avrättades i november 1936. Under 1982 och 1997 kraftiga regn orsakat svåra översvämningar och en viss förlust av liv.

Så här hittar du till Alicante hamn

 • Alicante Färjans hamnadress

  Est. Marítima Muelle de Levante, 10 Local 15,16, C.P. 03001, Spain

 • Alicante övernattning

  Om du är ute efter att tillbringa en natt i eller i närheten av Alicante färjehamn innan eller efter din resa eller om du letar efter boende för din hela vistelse, besök vår Alicante övernattning sida för bästa boendepriser och ett av de största urvalen online!