Formentera

Jämför färjor från Formentera till Mallorca

Det finns för tillfället bara en rutt mellan Formentera och Mallorca som traffikeras av 1 färjerederi – Balearia. Formentera till Palma färjeöverfarten traffikeras flera gånger per vecka med en beräknad seglingstid från ca Kort 4 timme 14 minut.

Fastän vi har varit noga med att informationen på den här sidan ska vara korrekt, så rekomenderar vi att ni tittar efter aktuella tider och priser för den här Formentera Mallorca överfarten mellan Formentera och Palma, då frekvens och restid kan variera.

Formentera-Mallorca-färjekarta

Klicka här för karta

Färjor från Formentera till Mallorca

Om Formentera:

Formentera är den mindre och sydligare ön av spanska Balearerna.

Med en befolkning på endast sju tusen och inget flygfält, är Formentera allmänt tystare än dess grannö Ibiza, men liksom de flesta medelhavs öarna får ön många besökare under högsäsongen i juli och augusti.

Formentera är känd för dess rena, vita sandstränder och kristall klara vatten, och är perfekt för de som söker efter en avslappnande paus med sol och sand.

Angående resandet från Formentera med färja, är Ibiza, endast sex kilometer till norr, var de flesta färjorna reser till med seglingar året runt och upp till var trettio minuter under högsäsongen.

Dock kan man också resa till fastlandet Spanien, hamnen Denia som tar ungefär tre timmar. Formentera Denia korsningen åker enligt säsong mellan maj och oktober. För de som vill åka till fastlandet Spanien under lågsäsongen kan ta en förbindelse från Ibiza.

Om Mallorca:

Ön Mallorca är en del av den baleariska ögruppen i Medelhavet som ligger utanför Spaniens östkust.
Liksom de andra öarna i Balearerna som Ibiza, Formentera och Menorca är Mallorca en mycket populärt semestermål.

Utanför Palma som är Mallorcas huvudstad finns det många populära ställan att besöka så som Valldemossa, Serra de Tramuntana och Sóller. I norr har staden Alcúdia romerska kvarlämningar att besöka.

I sydväst kan ni besöka Santa Ponsa, Andratx stad och hamn. Vid östkusten kan ni ka till Cala d'Or och den lugna gamla fiskebyn Porto Colom.