COVID-19 Update Click here to visit our dedicated page for further information on the COVID-19 situation, including vouchers, cancellations, refunds and sailing changes.

Poole - Cherbourg är en av de mest populära linjerna och biljetterna tar ofta slut under högsäsong
Tips: Vänta inte tills det är försent! Boka nu för att försäkra dig om att du kommer med den avgången du tänkt dig.

Varför använda
Direct Ferries?

4412 färjerutter och 901 hamnar runt om i världen

Över 2,5 miljoner nöjda kunder

Vi arrangerar årligen fler än 1,2 miljoner överfarter

Vi gör dagligen upp till 1 miljoner prisjämförelser för våra kunder

För mer information, besök vår sida om Färjor från England till Frankrike

Ombord på färjorna

Rederier som åker mellan Poole och Cherbourg

  • 7 Sailings Weekly 4 hr 30 min
  • Get price
  • 2 Sailings Weekly 6 hr 25 min
  • Get price

Så tycker våra kunder om Färjor från Poole till Cherbourg

 • "Smidig resa"

  Generellt var vi väl nöjda med de korsningar bokade för vår franska semester. På-och avstigningarna var smidiga och effektiva, även om vi satt i vår bil en lång tid innan avstigning i Poole. Ombord, njöt vi av korsningen. Maten var trevlig och personalen som bra, vänlig service. Prissättningen av mat och dryck var mycket rimliga. Sittplatser var rena och bekväma.

  'Barfleur' travelled on Barfleur

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Överraskande bra"

  Bokade en väldigt billig biljett och förväntade mig att något fel skulle uppstå. Men det gick jättebra och smidigt. Men behöver inte säga till om reg nummert på bilen om man har nytt nummer. Det vi gjorde det ändå med Nikki från direct ferries och det gick bra och snabbt. Överfarten i sig gick bra och snabbt. Färjan var i tid. Personalen var kompetent och hjälpsam. På och avlastningen gick bra också.

  'Barfleur' travelled on Barfleur

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Bra"

  Väldigt effektivt och ti tid på båda vägarna Cherboug och Poole. Utmäkrt med p och avlastningen. Bra personal ombord också. Allting var bra.

  'Barfleur' travelled on Barfleur

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Bra färja och personal"

  Väldigt enkelt från att boka till boardning till avlastning.

  'Normandie Vitesse' travelled on Normandie Vitesse

  Lӓs mer Läs mindre

Färja från Poole till Cherbourg

Poole Cherbourg-rutten går mellan England och Frankrike och trafikeras för nuvarande av 2 rederier. Brittany Ferries trafikerar den här sträckan upp till 7 gånger per vecka med en restid på runt 4 timmar 30 minuter när Condor Ferries servicen kör upp till 2 gånger per vecka med en resetid från 6 timmar 25 minuter.

Det finns totalt 9 linjer att välja på vecka om du vill åka Poole Cherbourg-rutten mellan England och Frankrike. Jämför nu och hitta resan som passar dig bäst.

Guide till Poole

Poole är en kustort och hamnstad belägen på den södra kusten av England i grevskapet Dorset. Poole ligger cirka 33 km öster om Dorchester och 180 km sydväst om London. Staden ligger på stranden av Engelska kanalen och på de norra och östra kanterna av Poole Harbour. Poole Harbour är en upptagen kommersiell hamn med många olika typer av fartyg som seglar in och ut dagligen. Hamnen är också en av världens största naturhamnar med mycket djurliv som syns i kärr och strandremsan, samt på Brownsea ö inne i hamnen. Det finns också en flottfärja som krossar hamnen fram och tillbaka hela dagen och ger enkel tillgång till Purbecks.

Faciliteterna på terminalen inkluderar ett sommar café för måltider och förfriskningar, en växlingskontor och en anläggning där man kan lämna sitt bagage. Seglingar över kanalen erbjuds till Cherbourg i Frankrike, med en restid på ca 4 timmar, 15 minuter. Från maj till september finns det också en snabbfärja som seglar på drygt två timmar. Det finns också en färja till St Malo i Frankrike, med en restid på ca 4 timmar, 30 minuter, som går från maj till september, och färja som går två gånger per dag till St Peter Port på Guernsey, som tar 2 timmar, 30 minuter och till St Helier på Jersey som tar 3 timmar och traffikeras från april till oktober.


Guide till Cherbourg

Cherbourgsom finn vid den norra spetsen av Cotentin halvön i Manche departementet Normandie i Frankrike, är mest känd som en hamnstad och ankomstpunkt för Cross Channel färjor från Storbritannien. Ett besök i Cherbourg måste börja med en av de mest prestigefyllda kulturinstitutioner i staden, museet T. Henry (1776-1836). Museet grundades år 1831 genom en donation av mer än 160 målningar av Henry, kommissionär för den kungliga museerna, och i dag har en samling av 300 målningar av franska, italienska och nederländska konstnärer från medeltid till nutid kommit till. Bland dessa konstverk i museet är "The Ascent till Golgata" av Murrillo (1618-1682); den kontroversiella "Kristus dör" för närvarande Filippino Lippi (1457-1504); den "Konvertering av St Augustine," av Beato Angelico (1395 ca-1455), och sedan en mycket imponerande samling verk av JF Millet (1814-1875). En annan attraktion är värt ett besök är Abbey du Voeu, som var tillägnad Jungfru och grundades 1145 av Matilda (1080-1118), gift med Henrik I (1068 ca-1135). Kyrkan invigdes 1181, under regeringstiden av Henry II (1133-1189) och Eleonora av Akvitanien (1122-1204), som var närvarande vid ceremonin. Tyvärr, under århundraden den har skadats allvarligt.

Färjetrafik finns till Poole, Portsmouth och Rosslare och åker från stadens hamn.