Poole
Cherbourg
Färjor till Frankrike
Öppen biljett??

Öppna biljetter är giltiga i upp till 12 månader från boknings datumet (se biljett villkoren).

Öppen biljett?

Öppna biljetter är giltiga i upp till 12 månader från boknings datumet (se biljett villkoren).

Reseuppgifter
Utresa
Tur/Retur

Färjor från Poole till Cherbourg

Vi erbjuder uppskattningsvis upp till 7 avångar i veckan mellan Poole och Cherbourg. Denna sträcka trafikeras av 2 rederier, Brittany Ferries & Condor Ferries. Tidtabeller kan ändras beroende på när under året du ska resa. Använd vårt prisvertyg för att hitta uppdaterade priser och avgångstider för färjor mellan Poole och Cherbourg.

Tidtabeller Poole till Cherbourg

Färjor mellan Poole och Cherbourg avgår vanligtvis från Poole, ca 07:30. Överfarten tar ungefär 4h 41m.

Färjepriser mellan Poole och Cherbourg

Priserna på en överfast från Poole till Cherbourg varierar oftast mellan 2328kr och 8687kr*. Genomsnittspriset är 5521kr*. De billigaste priserna mellan Poole och Cherbourg är ca 352kr*. Genomsnittspriset för en fotpassagerare är 2531kr*. Genomsnittspriset för en bil är 5927kr*.

Priserna varierar beroende på antalet passagerare, fordonstyp samt avgångstid.

Hur långt är det mellan Cherbourg och Poole?

Det är ungefär 78.3 miles (126.0km) eller 68.0 sjömil mellan Poole och Cherbourg.

Kan jag resa med bil mellan Poole och Cherbourg?

Ja, med Brittany Ferries, Condor Ferries kan du resa med bil på sträckan mellan Poole och Cherbourg. Använd vårt prisverktyg för att hitta aktuella priser för att resa med bil mellan Poole och Cherbourg.

Kan jag resa som fotpassagerare mellan Poole och Cherbourg?

Ja, fotpassagerare kan resa med Brittany Ferries, Condor Ferries mellan Poole och Cherbourg.

Varför använda Direct Ferries?
category
4412 färjerutter och 901 hamnar runt om i världen
category
Över 2,5 miljoner nöjda kunder
category
Vi arrangerar årligen fler än 1,2 miljoner överfarter
category
Vi gör dagligen upp till 1 miljoner prisjämförelser för våra kunder
Poole - Cherbourg Sammanfattning av rutt
Land för avresa STORBRITANNIEN
Destination Land Frankrike
Antal operatörer 2
Operatörer Brittany Ferries & Condor Ferries
Genomsnittligt pris 5683 kr.*
Genomsnittliga veckovisa avgångar 7
Genomsnittlig seglingstid 4h 41m
Snabbaste seglingstid 4h 30m
Första färjan 07:30
Sista färjan 10:30
Avstånd 68 nautiska mil

* Priserna kan komma att ändras, priserna är hämtade från de senaste 30 dagarna, senast uppdaterade 2024-04-02.

De mest populära frågorna

Hur länge tar färjan från Poole till Cherbourg?

Färjeresan från Poole till Cherbourg tar ungefär 5h 05m. Restider kan variera beroende på när under året som du reser, vi rekommenderar att du kollar med rederiet för att vara säker.

Vad kostar färjan från Poole till Cherbourg?

Priserna för färjan mellan Poole - Cherbourg varierar beroende på när under året som du reser. Det genomsnittliga priset för denna rutt är 478 €. Priset är exklusive bokningsavgifter.

Vilka rederier trafikerar rutten mellan Poole - Cherbourg?

2 populära färjebolag trafikerar sträckan mellan Poole och Cherbourg, dessa är
 • Brittany Ferries
 • Condor Ferries

Hur bokar jag färjebiljetter mellan Poole - Cherbourg?

Hos oss hittar du billiga färjor mellan Poole - Cherbourg, kolla in våra erbjudanden för att få tillgång till de lägsta priserna.

Kan jag resa utan bil på färjan mellan Poole - Cherbourg?

Ja, mellan Poole - Cherbourg kan du resan utan bil med
 • Brittany Ferries
 • Condor Ferries

Kan jag ta med bilen på färjan mellan Poole - Cherbourg?

Ja, du kan resa med bil mellan Poole - Cherbourg med
 • Brittany Ferries
 • Condor Ferries

Kan jag resa med ett husdjur på färjan mellan Poole - Cherbourg?

Ja, husdjur är tillåtna ombord på färjan. Du kan behöva ett djurpass eller andra dokument för att få gå ombord. Kontrollera de berörda myndigheternas webbplatser för mer information. Du kan för närvarande resa med ditt husdjur med dessa färjeoperatörer
 • Brittany Ferries

Vad är avståndet från Poole till Cherbourg?

Det är uppskattningsvis 68 sjömil mellan Poole och Cherbourg.

Så tycker våra kunder om Färjor från Poole till Cherbourg

 • "Smidig resa"

  Generellt var vi väl nöjda med de korsningar bokade för vår franska semester. På-och avstigningarna var smidiga och effektiva, även om vi satt i vår bil en lång tid innan avstigning i Poole. Ombord, njöt vi av korsningen. Maten var trevlig och personalen som bra, vänlig service. Prissättningen av mat och dryck var mycket rimliga. Sittplatser var rena och bekväma.

  'Barfleur' travelled on Barfleur

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Överraskande bra"

  Bokade en väldigt billig biljett och förväntade mig att något fel skulle uppstå. Men det gick jättebra och smidigt. Men behöver inte säga till om reg nummert på bilen om man har nytt nummer. Det vi gjorde det ändå med Nikki från direct ferries och det gick bra och snabbt. Överfarten i sig gick bra och snabbt. Färjan var i tid. Personalen var kompetent och hjälpsam. På och avlastningen gick bra också.

  'Barfleur' travelled on Barfleur

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Bra"

  Väldigt effektivt och ti tid på båda vägarna Cherboug och Poole. Utmäkrt med p och avlastningen. Bra personal ombord också. Allting var bra.

  'Barfleur' travelled on Barfleur

  Lӓs mer Läs mindre

Guide till Poole

Poole är en kustort och hamnstad belägen på den södra kusten av England i grevskapet Dorset. Poole ligger cirka 33 km öster om Dorchester och 180 km sydväst om London. Staden ligger på stranden av Engelska kanalen och på de norra och östra kanterna av Poole Harbour. Poole Harbour är en upptagen kommersiell hamn med många olika typer av fartyg som seglar in och ut dagligen. Hamnen är också en av världens största naturhamnar med mycket djurliv som syns i kärr och strandremsan, samt på Brownsea ö inne i hamnen. Det finns också en flottfärja som krossar hamnen fram och tillbaka hela dagen och ger enkel tillgång till Purbecks.

Faciliteterna på terminalen inkluderar ett sommar café för måltider och förfriskningar, en växlingskontor och en anläggning där man kan lämna sitt bagage. Seglingar över kanalen erbjuds till Cherbourg i Frankrike, med en restid på ca 4 timmar, 15 minuter. Från maj till september finns det också en snabbfärja som seglar på drygt två timmar. Det finns också en färja till St Malo i Frankrike, med en restid på ca 4 timmar, 30 minuter, som går från maj till september, och färja som går två gånger per dag till St Peter Port på Guernsey, som tar 2 timmar, 30 minuter och till St Helier på Jersey som tar 3 timmar och traffikeras från april till oktober.


Guide till Cherbourg

Cherbourgsom finn vid den norra spetsen av Cotentin halvön i Manche departementet Normandie i Frankrike, är mest känd som en hamnstad och ankomstpunkt för Cross Channel färjor från Storbritannien. Ett besök i Cherbourg måste börja med en av de mest prestigefyllda kulturinstitutioner i staden, museet T. Henry (1776-1836). Museet grundades år 1831 genom en donation av mer än 160 målningar av Henry, kommissionär för den kungliga museerna, och i dag har en samling av 300 målningar av franska, italienska och nederländska konstnärer från medeltid till nutid kommit till. Bland dessa konstverk i museet är "The Ascent till Golgata" av Murrillo (1618-1682); den kontroversiella "Kristus dör" för närvarande Filippino Lippi (1457-1504); den "Konvertering av St Augustine," av Beato Angelico (1395 ca-1455), och sedan en mycket imponerande samling verk av JF Millet (1814-1875). En annan attraktion är värt ett besök är Abbey du Voeu, som var tillägnad Jungfru och grundades 1145 av Matilda (1080-1118), gift med Henrik I (1068 ca-1135). Kyrkan invigdes 1181, under regeringstiden av Henry II (1133-1189) och Eleonora av Akvitanien (1122-1204), som var närvarande vid ceremonin. Tyvärr, under århundraden den har skadats allvarligt.

Färjetrafik finns till Poole, Portsmouth och Rosslare och åker från stadens hamn.


Poole till Cherbourg Tidtabeller för färjor

Färjetider mellan 10/06/2024 och 2024-06-16


Operatör Avgångstid Ankomsttid Restid Seglingsdagar
Brittany Ferries 08:30 13:00 4 timmar 30 minuter Mån, Tis, Tors, Fre, Lör, Sön
Brittany Ferries 08:30 13:30 5 timmar Ons

Ombord på färjorna

Kundtjänst

Besök vår kundtjänstsida för att hitta användbar information om att resa med färja, våra vanliga frågor och hur du kontaktar oss för att få hjälp med din bokning.