COVID-19 Update Click here to visit our dedicated page for further information on the COVID-19 situation, including vouchers, cancellations, refunds and sailing changes.

Newhaven - Dieppe är en av de mest populära linjerna och biljetterna tar ofta slut under högsäsong
Tips: Vänta inte tills det är försent! Boka nu för att försäkra dig om att du kommer med den avgången du tänkt dig.

Varför använda
Direct Ferries?

3325 färjerutter och 764 hamnar runt om i världen

Över 2,5 miljoner nöjda kunder

Vi arrangerar årligen fler än 1,2 miljoner överfarter

Vi gör dagligen upp till 1 miljoner prisjämförelser för våra kunder

För mer information, besök vår sida om Färjor från England till Frankrike

Rederier som åker mellan Newhaven och Dieppe

  • 3 Sailings Daily 4 hr
  • Get price

Så tycker våra kunder om Färjor från Newhaven till Dieppe

 • "Vi gick på och av"

  Lite försening. Men det fanns ingen el i Dieppe. Hade bara en ramp på avlastningen och det tog sin tid.

  'Côte d'Albâtre' travelled on Côte d'Albâtre

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Newhaven till Dieppe"

  Väldigt bekväm, rakt på det. Tack.

  'Côte d'Albâtre' travelled on Côte d'Albâtre

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Lite si och så"

  Eftersom det är fyra timmar varje sätt måste du se till att du har saker att sysselsätta dig själv som det inte finns mycket att roa dig på resan. Om du planerar en tupplur, undvika bekväma sittplatser nära till lekplats av uppenbara skäl. Maten var standard på det hela - ganska tråkig baguetter men prisvärda - smärta au raisin var bra. Kaffe var anständigt. Skulle definitivt använda rutten igen som det är rimligt prissatt och ganska tyst.

  'Côte d'Albâtre' travelled on Côte d'Albâtre

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Newhaven Dieppe"

  Utmärkt resa, precis som en kryssning.

  'Seven Sisters' travelled on Seven Sisters

  Lӓs mer Läs mindre

Färja från Newhaven till Dieppe

Newhaven Dieppe-rutten går mellan England och Frankrike. För tillfället finns det endast ett rederi som trafikerar denna sträcka, DFDS Seaways. Färjor avgår upp till 21 gånger vecka med en resetid på ca 4 timmar.

Färjetrafiken på Newhaven Dieppe-linjen kan variera beroende på säsong. Vi rekommenderar att använda vårt bokningssystem för att få den senaste informationen.

Guide till Newhaven

Newhaven är en stad belägen på Englands sydkust i grevskapet East Sussex. Newhaven ligger vid mynningen av floden Ouse, i dalen har älven skurit igenom South Downs. Under århundraden älven har migrerat mellan Newhaven och Seaford. Den huvudsakliga delen av staden ligger på västra sidan av floden, det finns också ett bostadsområde vid Denton och Mount Pleasant på sluttningarna av Downs i öster. Industriområden låg på östra sidan av floden och det gör också alla de tre järnvägsstationer som betjänar Newhaven; Newhaven Town, Newhaven hamn och nu överflödiga Newhaven Marine. Den senaste bostädsutvecklingen har skett på West Quay, Harbour Heights och August Fields.

Hamnen i Newhaven är en liten men livlig hamn. Dess ingång är placerad mellan två bryggor, skyddade från den starka vinden av en fast vågbrytare i väster. Hamnen är porten till Dieppe på den sydöstra kusten av Frankrike. Det finns några bekvämligheter i hamnen, bland annat en närbutik och café. Faciliteter för funktionshindrade passagerare finns också. Det finns speciellt utformade vilrum och rullstolsvänliga områden i terminalen.


Guide till Dieppe

Hamnstaden Dieppe ligger i norra Frankrike och ligger vid den Engelska kanalens kust, vid mynningen av Arques River känd för sina pilgrimsmusslor. Dieppes gator är fyllda med butiker och restauranger, samt den veckovisa marknaden som ger färg och tradition till det centrala torget. Staden var en gång i tiden en viktig hamn för handel med kryddor och elfenben, och dess slottmuseum är definitivt värt ett besök. Kalksten och flintafästningen byggdes på de västra klipporna under 1500-talet och museets samlingar innehåller: sjöfartshistoria, gaddar skulpterade av Dieppe hantverkare sedan 1600-talet, målningar av Boudin, Lebourg och Pissaro, etsningar av Braque. Vieux-Château (Old Castle) innehåller den marintima historien om staden och en av de finaste samlingar av snidade elfenben i Europa.

För besökare som älskar nature finns det en 18-håls golfbana i närheten, vilket gör Dieppe ett bra val för golfentusiaster och mer sportfaciliteter inkluderar också tennisbanor och andra vattensporter.

Hamnen, med sin marina fiskehamn, ligger i hjärtat av staden. Trålare och fiskebåtar ger en färgstark skådespel som fortfarande lockar många målare.