Färja från Newhaven till Dieppe

Newhaven Dieppe-rutten går mellan England och Frankrike. För tillfället finns det endast ett rederi som trafikerar denna sträcka, DFDS Seaways. Färjor avgår upp till 21 gånger vecka med en resetid på ca 4 timmar.

Färjetrafiken på Newhaven Dieppe-linjen kan variera beroende på säsong. Vi rekommenderar att använda vårt bokningssystem för att få den senaste informationen.

Rederier som åker mellan Newhaven och Dieppe

  • DFDS Seaways
    • Avgår 3 gånger per dag 4 tim
    • Få pris

Genomsnittligt pris för Newhaven Dieppe

Priserna som visas är vad våra kunder i snitt betalat för en enkelresa. Den vanligaste bokningen på Newhaven Dieppe-rutten är för en bil och 2 passagerare.

Guide till Newhaven

Newhaven är en stad belägen på Englands sydkust i grevskapet East Sussex. Newhaven ligger vid mynningen av floden Ouse, i dalen har älven skurit igenom South Downs. Under århundraden älven har migrerat mellan Newhaven och Seaford. Den huvudsakliga delen av staden ligger på västra sidan av floden, det finns också ett bostadsområde vid Denton och Mount Pleasant på sluttningarna av Downs i öster. Industriområden låg på östra sidan av floden och det gör också alla de tre järnvägsstationer som betjänar Newhaven; Newhaven Town, Newhaven hamn och nu överflödiga Newhaven Marine. Den senaste bostädsutvecklingen har skett på West Quay, Harbour Heights och August Fields.

Hamnen i Newhaven är en liten men livlig hamn. Dess ingång är placerad mellan två bryggor, skyddade från den starka vinden av en fast vågbrytare i väster. Hamnen är porten till Dieppe på den sydöstra kusten av Frankrike. Det finns några bekvämligheter i hamnen, bland annat en närbutik och café. Faciliteter för funktionshindrade passagerare finns också. Det finns speciellt utformade vilrum och rullstolsvänliga områden i terminalen.

Guide till Dieppe

Hamnstaden Dieppe ligger i norra Frankrike och ligger vid den Engelska kanalens kust, vid mynningen av Arques River känd för sina pilgrimsmusslor. Dieppes gator är fyllda med butiker och restauranger, samt den veckovisa marknaden som ger färg och tradition till det centrala torget. Staden var en gång i tiden en viktig hamn för handel med kryddor och elfenben, och dess slottmuseum är definitivt värt ett besök. Kalksten och flintafästningen byggdes på de västra klipporna under 1500-talet och museets samlingar innehåller: sjöfartshistoria, gaddar skulpterade av Dieppe hantverkare sedan 1600-talet, målningar av Boudin, Lebourg och Pissaro, etsningar av Braque. Vieux-Château (Old Castle) innehåller den marintima historien om staden och en av de finaste samlingar av snidade elfenben i Europa.

För besökare som älskar nature finns det en 18-håls golfbana i närheten, vilket gör Dieppe ett bra val för golfentusiaster och mer sportfaciliteter inkluderar också tennisbanor och andra vattensporter.

Hamnen, med sin marina fiskehamn, ligger i hjärtat av staden. Trålare och fiskebåtar ger en färgstark skådespel som fortfarande lockar många målare.