Portsmouth till Caen färja

Portsmouth Caen rutten ansluter England med Frankrike. För tillfället finns det endast ett rederi som kör på denna rutt, Brittany Ferries. Det finns överfarter upp till 21 gånger vecka med en resetid från ca 5 timmar 45 minuter.

Portsmouth Caen seglingens varaktighet och frekvens kan variera från säsong till säsong, så vi skulle råda dig att göra en extra kontroll för att få den mest uppdaterade informationen.

Portsmouth till Caen färjealternativ

För mer information besök vår Färjor från England till Frankrike sida.

Portsmouth - Caen färjerederier

 • Brittany Ferries
  • 3 Avgångar per dag 5 tim 45 min
  • Få pris

Genomsnittligt pris för Portsmouth Caen

Priserna som visas är de genomsnittliga priserna för enkel resa som våra kunder har betalat. Den vanligaste bokningen på rutten Portsmouth Caen är en bil och 2 passagerare.

Portsmouth Caen färja recensioner

 • "Portmouth till Caen på Brittany Ferries"

  Brukar åka med tunnlen men nu tog jag färjan. Färjan var bra och ren och det fanns gott om utrymme ombord. Personalen var utmärkta och trevliga. I tid också.

  'John Hawkins' reste Portsmouth Caen med Brittany Ferries på Mont St Michel

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Portmouth till Caen"

  Vi åkte nyligen på Normandie färjan mellan Portsmouth till Cean och reste till Norra Frankrike. Jag kan rekommendera dena resa för den var väl organiserad och hade en bra resa. Kommer att åka med dom igen.

  'Philippa' reste Portsmouth Caen med Brittany Ferries på Normandie

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Portsmouth till Caen"

  Väldigt impad. Det var som en mini kryssning. Vi betalade extra för sätena och det var både bra och dåliga. Det var lugnt och still i rummet dock. Det var dock många som kom in som inte hade betalat för sätena.

  'Jean' reste Portsmouth Caen med Brittany Ferries på Mont St Michel

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Kannalen "

  Tyckte att personalen var väldigt hjälpsamma. Det hjälpt oss jättemycket. Tack så mycket till all personal på The Normandie. Dock var resan väldig dyr. Men det var det ändå värt.

  'Jan Bush' reste Portsmouth Caen med Brittany Ferries på Normandie

  Lӓs mer Läs mindre

Portsmouth guide

Portsmouth är en stad och hamn i grevskapet Hampshire på sydkusten av England. Portsmouth är Storbritanniens enda östad och ligger ungefär 100 km sydväst om London och 30 km öster om Southampton. Portsmouth har ett lång och lysande maritimt förflutet. Det är hem till världens äldsta torrdocka som fortfarande används och hem till berömda fartyg såsom HMS Warrior, Mary Rose och HMS Victory, Lord Nelsons flaggskepp. Staden är också hem för en flottbas och är hem till Royal Marine Commandoes.

Portsmouth är ett av Storbritanniens mest traffikerade färjehamnar, och förbinder passagerare med nio olika destinationer. Det finns tre terminaler i den omfattande hamnen. Continental hamn är Storbritanniens näst mest trafikerade och ligger strax norr om marinbasen. Söder om Naval Base, hittar du Isle of Wight (Ryde) passagerarfärjeterminal. Den kontinentala färjeterminalen betjänas av färjetrafik till Le Havre i Frankrike och Bilbao i Spanien. Det finns också dagliga avgångar till Cherbourg, Caen och St Malo i Frankrike, St Helier i Jersey, St Peter Port på Guernsey och till Ryde på Isle of Wight.

Caen guide

Den franska staden Caen i Normandie, är en av de äldsta universitetsstäder i landet. Sjuder av aktivitet, det är en levande och attraktiv stad som ligger vid floden Orne. Fullmatat med boutiquer utsökta konst och mode tillsammans med fantastiska marknader som säljer fina viner och färskvaror, ger Caen en eftergiven shoppingupplevelse för alla. De rika smakerna av Normandie kan upplevas inte bara i mejeri- och skaldjursrätter, i Caen finns utmärkta restauranger men även på gatorna fyllt med crêperies och konditorier. I synnerhet har Vaugueux kvartalet ett antal utmärkta restauranger.

Caen är en fantastisk utgångspunkt för att utforska platserna för Normandie landningar med guidade stranden turer och känslo Caen Memorial Museum, tillägnat fred, är känd som en av de bästa WW2 museer i Frankrike. Museet fokuserar på ett tema av försoning som guidar dig genom de många kollektioner om moderna krig och krigshandlingar, men är särskilt inriktad på WW2.

En färjelinje går mellan Portsmouth, England, och Caen / Ouistreham kör både vanliga roll-on-roll-off bilfärjor och super snabba färjor, med den senare gör passerar från mars till november. Färjeterminalen ligger ca 15 km från Caen med pendel dagtid buss tillgänglig för passagerare till fots.