Färja från Portsmouth till Caen

Portsmouth Caen-rutten går mellan England och Frankrike. För tillfället finns det endast ett rederi som trafikerar denna sträcka, Brittany Ferries. Färjor avgår upp till 21 gånger vecka med en resetid på ca 5 timmar 45 minuter.

Färjetrafiken på Portsmouth Caen-linjen kan variera beroende på säsong. Vi rekommenderar att använda vårt bokningssystem för att få den senaste informationen.

Rederier som åker mellan Portsmouth och Caen

  • Brittany Ferries
    • Avgår 3 gånger per dag 5 tim 45 min
    • Få pris

Genomsnittligt pris för Portsmouth Caen

Priserna som visas är vad våra kunder i snitt betalat för en enkelresa. Den vanligaste bokningen på Portsmouth Caen-rutten är för en bil och 2 passagerare.

Guide till Portsmouth

Portsmouth är en stad och hamn i grevskapet Hampshire på sydkusten av England. Portsmouth är Storbritanniens enda östad och ligger ungefär 100 km sydväst om London och 30 km öster om Southampton. Portsmouth har ett lång och lysande maritimt förflutet. Det är hem till världens äldsta torrdocka som fortfarande används och hem till berömda fartyg såsom HMS Warrior, Mary Rose och HMS Victory, Lord Nelsons flaggskepp. Staden är också hem för en flottbas och är hem till Royal Marine Commandoes.

Portsmouth är ett av Storbritanniens mest traffikerade färjehamnar, och förbinder passagerare med nio olika destinationer. Det finns tre terminaler i den omfattande hamnen. Continental hamn är Storbritanniens näst mest trafikerade och ligger strax norr om marinbasen. Söder om Naval Base, hittar du Isle of Wight (Ryde) passagerarfärjeterminal. Den kontinentala färjeterminalen betjänas av färjetrafik till Le Havre i Frankrike och Bilbao i Spanien. Det finns också dagliga avgångar till Cherbourg, Caen och St Malo i Frankrike, St Helier i Jersey, St Peter Port på Guernsey och till Ryde på Isle of Wight.

Guide till Caen

Den franska staden Caen i Normandie, är en av de äldsta universitetsstäder i landet. Sjuder av aktivitet, det är en levande och attraktiv stad som ligger vid floden Orne. Fullmatat med boutiquer utsökta konst och mode tillsammans med fantastiska marknader som säljer fina viner och färskvaror, ger Caen en eftergiven shoppingupplevelse för alla. De rika smakerna av Normandie kan upplevas inte bara i mejeri- och skaldjursrätter, i Caen finns utmärkta restauranger men även på gatorna fyllt med crêperies och konditorier. I synnerhet har Vaugueux kvartalet ett antal utmärkta restauranger.

Caen är en fantastisk utgångspunkt för att utforska platserna för Normandie landningar med guidade stranden turer och känslo Caen Memorial Museum, tillägnat fred, är känd som en av de bästa WW2 museer i Frankrike. Museet fokuserar på ett tema av försoning som guidar dig genom de många kollektioner om moderna krig och krigshandlingar, men är särskilt inriktad på WW2.

En färjelinje går mellan Portsmouth, England, och Caen / Ouistreham kör både vanliga roll-on-roll-off bilfärjor och super snabba färjor, med den senare gör passerar från mars till november. Färjeterminalen ligger ca 15 km från Caen med pendel dagtid buss tillgänglig för passagerare till fots.