Portsmouth
Caen
Färjor till Frankrike
Öppen biljett??

Öppna biljetter är giltiga i upp till 12 månader från boknings datumet (se biljett villkoren).

Öppen biljett?

Öppna biljetter är giltiga i upp till 12 månader från boknings datumet (se biljett villkoren).

Reseuppgifter
Utresa
Tur/Retur

Färjor från Portsmouth till Caen

Vi erbjuder upp till 2 dagliga avgångar och 20 i veckan mellan Portsmouth och Caen. . Sträckan mellan Portsmouth och Caen trafikeras av Brittany Ferries. Tidtabeller kan ändras beroende på när under året du ska resa. Använd vårt prisvertyg för att hitta uppdaterade priser och avgångstider för färjor mellan Portsmouth och Caen.

Tidtabeller Portsmouth till Caen

Den tidigaste färjan mellan Portsmouth och Caen avgår vanligtvis från Portsmouth ca 08:00. I genomsnitt tar en överfart 6h 19m, som snabbast tar rutten ungefär 6h 0m.

Färjepriser mellan Portsmouth och Caen

Priserna på en överfast från Portsmouth till Caen varierar oftast mellan 2351kr och 9630kr*. Genomsnittspriset är 5493kr*. De billigaste priserna mellan Portsmouth och Caen är ca 283kr*. Genomsnittspriset för en fotpassagerare är 3519kr*. Genomsnittspriset för en bil är 5789kr*.

Priserna varierar beroende på antalet passagerare, fordonstyp samt avgångstid.

Hur långt är det mellan Caen och Portsmouth?

Det är ungefär 120.4 miles (193.7km) eller 104.6 sjömil mellan Portsmouth och Caen.

Kan jag resa med bil mellan Portsmouth och Caen?

Ja, med Brittany Ferries kan du resa med bil på sträckan mellan Portsmouth och Caen. Använd vårt prisverktyg för att hitta aktuella priser för att resa med bil mellan Portsmouth och Caen.

Kan jag resa som fotpassagerare mellan Portsmouth och Caen?

Ja, fotpassagerare kan resa med Brittany Ferries mellan Portsmouth och Caen.

Varför använda Direct Ferries?
category
4412 färjerutter och 901 hamnar runt om i världen
category
Över 2,5 miljoner nöjda kunder
category
Vi arrangerar årligen fler än 1,2 miljoner överfarter
category
Vi gör dagligen upp till 1 miljoner prisjämförelser för våra kunder
Portsmouth - Caen Sammanfattning av rutt
Avgångsland STORBRITANNIEN
Destination Land Frankrike
Antal operatörer 1
Operatörer Brittany Ferries
Genomsnittligt pris 5683 kr.*
Genomsnittliga dagliga avgångar 2
Genomsnittliga avgångar per vecka 20
Genomsnittlig seglingstid 6h 19m
Snabbaste seglingens längd 6h 0m
Första färjan 08:00
Sista färjan 23:30
Avstånd 104 nautiska mil

* Priserna kan komma att ändras, priserna är hämtade från de senaste 30 dagarna, senast uppdaterade 2024-07-02.

De mest populära frågorna

Hur länge tar färjan från Portsmouth till Caen?

Färjeresan från Portsmouth till Caen tar ungefär 6h. Restider kan variera beroende på när under året som du reser, vi rekommenderar att du kollar med rederiet för att vara säker.

Vad kostar färjan från Portsmouth till Caen?

Priserna för färjan mellan Portsmouth - Caen varierar beroende på när under året som du reser. Det genomsnittliga priset för denna rutt är 474 €. Priset är exklusive bokningsavgifter.

Vilka rederier trafikerar rutten mellan Portsmouth - Caen?

1 färjebolag trafikerar sträckan mellan Portsmouth och Caen, dessa är
 • Brittany Ferries

Hur bokar jag färjebiljetter mellan Portsmouth - Caen?

Hos oss hittar du billiga färjor mellan Portsmouth - Caen, kolla in våra erbjudanden för att få tillgång till de lägsta priserna.

Kan jag resa utan bil på färjan mellan Portsmouth - Caen?

Ja, mellan Portsmouth - Caen kan du resan utan bil med
 • Brittany Ferries

Kan jag ta med bilen på färjan mellan Portsmouth - Caen?

Ja, du kan resa med bil mellan Portsmouth - Caen med
 • Brittany Ferries

Kan jag resa med ett husdjur på färjan mellan Portsmouth - Caen?

Ja, husdjur är tillåtna ombord på färjan. Du kan behöva ett djurpass eller andra dokument för att få gå ombord. Kontrollera de berörda myndigheternas webbplatser för mer information. Du kan för närvarande resa med ditt husdjur med dessa färjeoperatörer
 • Brittany Ferries

Vad är avståndet från Portsmouth till Caen?

Det är uppskattningsvis 104 sjömil mellan Portsmouth och Caen.

Så tycker våra kunder om Färjor från Portsmouth till Caen

 • "Bra resa men inget wifi"

  Jag hade väldrig positiva upplevelse on både färjorna jag åkte på. De var städade och rena och personalen var hjälpsamma också. Faliciteterna var också bra. Sängen var utmärkt och det var värt de extra pengarna. Jag blev dock irriterad pga jag var på en affärs resa och ville använda mig av internetet. Utresan fungerade inte det alls och på hemvägen var det väldigt söligt. Om man åkte på affärs resa vill man ha wifi men om man åker som vanligt behöver man inte det.

  'Normandie' travelled on Normandie

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Portmouth till Caen på Brittany Ferries"

  Brukar åka med tunnlen men nu tog jag färjan. Färjan var bra och ren och det fanns gott om utrymme ombord. Personalen var utmärkta och trevliga. I tid också.

  'Mont St Michel' travelled on Mont St Michel

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Portmouth till Caen"

  Vi åkte nyligen på Normandie färjan mellan Portsmouth till Cean och reste till Norra Frankrike. Jag kan rekommendera dena resa för den var väl organiserad och hade en bra resa. Kommer att åka med dom igen.

  'Normandie' travelled on Normandie

  Lӓs mer Läs mindre

Guide till Portsmouth

Portsmouth är en stad och hamn i grevskapet Hampshire på sydkusten av England. Portsmouth är Storbritanniens enda östad och ligger ungefär 100 km sydväst om London och 30 km öster om Southampton. Portsmouth har ett lång och lysande maritimt förflutet. Det är hem till världens äldsta torrdocka som fortfarande används och hem till berömda fartyg såsom HMS Warrior, Mary Rose och HMS Victory, Lord Nelsons flaggskepp. Staden är också hem för en flottbas och är hem till Royal Marine Commandoes.

Portsmouth är ett av Storbritanniens mest traffikerade färjehamnar, och förbinder passagerare med nio olika destinationer. Det finns tre terminaler i den omfattande hamnen. Continental hamn är Storbritanniens näst mest trafikerade och ligger strax norr om marinbasen. Söder om Naval Base, hittar du Isle of Wight (Ryde) passagerarfärjeterminal. Den kontinentala färjeterminalen betjänas av färjetrafik till Le Havre i Frankrike och Bilbao i Spanien. Det finns också dagliga avgångar till Cherbourg, Caen och St Malo i Frankrike, St Helier i Jersey, St Peter Port på Guernsey och till Ryde på Isle of Wight.


Guide till Caen

Den franska staden Caen i Normandie, är en av de äldsta universitetsstäder i landet. Sjuder av aktivitet, det är en levande och attraktiv stad som ligger vid floden Orne. Fullmatat med boutiquer utsökta konst och mode tillsammans med fantastiska marknader som säljer fina viner och färskvaror, ger Caen en eftergiven shoppingupplevelse för alla. De rika smakerna av Normandie kan upplevas inte bara i mejeri- och skaldjursrätter, i Caen finns utmärkta restauranger men även på gatorna fyllt med crêperies och konditorier. I synnerhet har Vaugueux kvartalet ett antal utmärkta restauranger.

Caen är en fantastisk utgångspunkt för att utforska platserna för Normandie landningar med guidade stranden turer och känslo Caen Memorial Museum, tillägnat fred, är känd som en av de bästa WW2 museer i Frankrike. Museet fokuserar på ett tema av försoning som guidar dig genom de många kollektioner om moderna krig och krigshandlingar, men är särskilt inriktad på WW2.

En färjelinje går mellan Portsmouth, England, och Caen / Ouistreham kör både vanliga roll-on-roll-off bilfärjor och super snabba färjor, med den senare gör passerar från mars till november. Färjeterminalen ligger ca 15 km från Caen med pendel dagtid buss tillgänglig för passagerare till fots.


Portsmouth till Caen Tidtabeller för färjor

Färjetider mellan 15/07/2024 och 2024-07-21


Operatör Avgångstid Ankomsttid Restid Seglingsdagar
Brittany Ferries 08:00 14:00 6 timmar Mån, Tis, Ons, Fre, Lör, Sön
Brittany Ferries 15:00 21:00 6 timmar Varje dag
Brittany Ferries 23:00 05:45 6 timmar 45 minuter Tis, Tors, Fre, Sön
Brittany Ferries 23:00 06:30 7 timmar 30 minuter Ons
Brittany Ferries 23:30 05:45 6 timmar 15 minuter Mån, Lör

Ombord på färjorna

Kundtjänst

Besök vår kundtjänstsida för att hitta användbar information om att resa med färja, våra vanliga frågor och hur du kontaktar oss för att få hjälp med din bokning.