COVID-19 Update Click here to visit our dedicated page for further information on the COVID-19 situation, including vouchers, cancellations, refunds and sailing changes.

Portsmouth - Caen är en av de mest populära linjerna och biljetterna tar ofta slut under högsäsong
Tips: Vänta inte tills det är försent! Boka nu för att försäkra dig om att du kommer med den avgången du tänkt dig.

Varför använda
Direct Ferries?

3325 färjerutter och 764 hamnar runt om i världen

Över 2,5 miljoner nöjda kunder

Vi arrangerar årligen fler än 1,2 miljoner överfarter

Vi gör dagligen upp till 1 miljoner prisjämförelser för våra kunder

För mer information, besök vår sida om Färjor från England till Frankrike

Rederier som åker mellan Portsmouth och Caen

  • 3 Sailings Daily 5 hr 45 min
  • Get price

Så tycker våra kunder om Färjor från Portsmouth till Caen

 • "Portsmouth till Caen"

  Väldigt impad. Det var som en mini kryssning. Vi betalade extra för sätena och det var både bra och dåliga. Det var lugnt och still i rummet dock. Det var dock många som kom in som inte hade betalat för sätena.

  'Mont St Michel' travelled on Mont St Michel

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Kannalen "

  Tyckte att personalen var väldigt hjälpsamma. Det hjälpt oss jättemycket. Tack så mycket till all personal på The Normandie. Dock var resan väldig dyr. Men det var det ändå värt.

  'Normandie' travelled on Normandie

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Portmouth till Caen på Brittany Ferries"

  Brukar åka med tunnlen men nu tog jag färjan. Färjan var bra och ren och det fanns gott om utrymme ombord. Personalen var utmärkta och trevliga. I tid också.

  'Mont St Michel' travelled on Mont St Michel

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Portmouth till Caen"

  Vi åkte nyligen på Normandie färjan mellan Portsmouth till Cean och reste till Norra Frankrike. Jag kan rekommendera dena resa för den var väl organiserad och hade en bra resa. Kommer att åka med dom igen.

  'Normandie' travelled on Normandie

  Lӓs mer Läs mindre

Färja från Portsmouth till Caen

Portsmouth Caen-rutten går mellan England och Frankrike. För tillfället finns det endast ett rederi som trafikerar denna sträcka, Brittany Ferries. Färjor avgår upp till 21 gånger vecka med en resetid på ca 5 timmar 45 minuter.

Färjetrafiken på Portsmouth Caen-linjen kan variera beroende på säsong. Vi rekommenderar att använda vårt bokningssystem för att få den senaste informationen.

Guide till Portsmouth

Portsmouth är en stad och hamn i grevskapet Hampshire på sydkusten av England. Portsmouth är Storbritanniens enda östad och ligger ungefär 100 km sydväst om London och 30 km öster om Southampton. Portsmouth har ett lång och lysande maritimt förflutet. Det är hem till världens äldsta torrdocka som fortfarande används och hem till berömda fartyg såsom HMS Warrior, Mary Rose och HMS Victory, Lord Nelsons flaggskepp. Staden är också hem för en flottbas och är hem till Royal Marine Commandoes.

Portsmouth är ett av Storbritanniens mest traffikerade färjehamnar, och förbinder passagerare med nio olika destinationer. Det finns tre terminaler i den omfattande hamnen. Continental hamn är Storbritanniens näst mest trafikerade och ligger strax norr om marinbasen. Söder om Naval Base, hittar du Isle of Wight (Ryde) passagerarfärjeterminal. Den kontinentala färjeterminalen betjänas av färjetrafik till Le Havre i Frankrike och Bilbao i Spanien. Det finns också dagliga avgångar till Cherbourg, Caen och St Malo i Frankrike, St Helier i Jersey, St Peter Port på Guernsey och till Ryde på Isle of Wight.


Guide till Caen

Den franska staden Caen i Normandie, är en av de äldsta universitetsstäder i landet. Sjuder av aktivitet, det är en levande och attraktiv stad som ligger vid floden Orne. Fullmatat med boutiquer utsökta konst och mode tillsammans med fantastiska marknader som säljer fina viner och färskvaror, ger Caen en eftergiven shoppingupplevelse för alla. De rika smakerna av Normandie kan upplevas inte bara i mejeri- och skaldjursrätter, i Caen finns utmärkta restauranger men även på gatorna fyllt med crêperies och konditorier. I synnerhet har Vaugueux kvartalet ett antal utmärkta restauranger.

Caen är en fantastisk utgångspunkt för att utforska platserna för Normandie landningar med guidade stranden turer och känslo Caen Memorial Museum, tillägnat fred, är känd som en av de bästa WW2 museer i Frankrike. Museet fokuserar på ett tema av försoning som guidar dig genom de många kollektioner om moderna krig och krigshandlingar, men är särskilt inriktad på WW2.

En färjelinje går mellan Portsmouth, England, och Caen / Ouistreham kör både vanliga roll-on-roll-off bilfärjor och super snabba färjor, med den senare gör passerar från mars till november. Färjeterminalen ligger ca 15 km från Caen med pendel dagtid buss tillgänglig för passagerare till fots.