Färja från Plymouth till Roscoff

Plymouth Roscoff-rutten går mellan England och Frankrike. För tillfället finns det endast ett rederi som trafikerar denna sträcka, Brittany Ferries. Färjor avgår upp till 7 gånger vecka med en resetid på ca 5 timmar 30 minuter.

Färjetrafiken på Plymouth Roscoff-linjen kan variera beroende på säsong. Vi rekommenderar att använda vårt bokningssystem för att få den senaste informationen.

Rederier som åker mellan Plymouth och Roscoff

  • Brittany Ferries
    • 7 avgångar per vecka 5 tim 30 min
    • Få pris

Genomsnittligt pris för Plymouth Roscoff

Priserna som visas är vad våra kunder i snitt betalat för en enkelresa. Den vanligaste bokningen på Plymouth Roscoff-rutten är för en bil och 2 passagerare.

Guide till Plymouth

Plymouth är en stad belägen på den södra kusten av grevskapet Devon i sydvästra delen av Storbritannien. Plymouth ligger cirka 300 km sydväst om London och ligger mellan mynningarna av floden Plym och floden Tamar, där de båda går ihop med Plymouth Sound. Plymouth idag är starkt influerad av sin långa maritima historia. Det är, eller har varit, ett centrum för skeppsbyggnad och sjöfart i allmänhet. Hennes Majestäts Naval Base Devonport är fortfarande den största operativa flottbasen i Västeuropa.

Plymouth är en pulserande stad fylld av attraktioner. Det finns något för alla bland stadens gator, omgivande landsbygd och havsmiljö. Vandra längs Barbicans pittoreska kullerstenskaj och gå i Pilgrim Fathers fotspår eller besök National Marine Aquarium med sina djuphavsfisktankar. Provsmaka Plymouths finaste export vid Blackfriars Gin Distillery eller ta en båttur runt sundet från Mayflower Steps.

En regelbunden internationell färja går från Millbay som tar bilar och fotpassagerare direkt till Roscoff i Frankrike och Santander i Spanien. Det finns också en passagerarfärja i drift mellan Stonehouse och Cornishbyn Cremyll, som tros ha traffikerats kontinuerligt sedan 1204. Det finns också en fotpassagerarfärja från Mayflower Steps till Mount Batten, som är ett alternativ till att använda Tamar Bridge via Torpoint Ferry (fordon och fotgängare) över floden Tamar.

Guide till Roscoff

Den pittoreska franska byn Roscoff på norra kusten i Bretagne är en idyllisk introduktion till Bretagnes rustika charm. I staden besökare hittar attraktiva 16th century granit byggnader inbäddat mot kusten, gator fyllda med fantastiska restauranger som serverar god mat och charmiga små konstgallerier och presentbutiker. Staden har specialiserat sig på fisk- och skaldjursrätter och traditionella Breton crêpes, som du kan njuta av på ett av de många gatuside crêperies. Alternativt prova några berömda Bretagne thalassoterapi - föryngrande, helande och avkopplande behandlingar som använder havsvatten och havsprodukter.

Bretagne är en av de 27 regioner i Frankrike och upptar en stor halvö i nordvästra delen av landet, som ligger mellan Engelska kanalen i norr och i Biscayabukten i söder. Dess huvudstad är Rennes.

Hamnen har varit i drift sedan 1973, även om passagerare inte kommer att hitta stora utrymmena i terminalen. Färjetrafik avgår både Rosslare och Cork i Irland. Crossing tider är cirka 17 timmar till Rosslare och 13 timmar till Cork.


Undo edits