Portsmouth
Cherbourg
Färjor till Frankrike
Öppen biljett??

Öppna biljetter är giltiga i upp till 12 månader från boknings datumet (se biljett villkoren).

Öppen biljett?

Öppna biljetter är giltiga i upp till 12 månader från boknings datumet (se biljett villkoren).

Reseuppgifter
Utresa
Tur/Retur

Färjor från Portsmouth till Cherbourg

Vi erbjuder uppskattningsvis upp till 3 avångar i veckan mellan Portsmouth och Cherbourg. Sträckan mellan Portsmouth och Cherbourg trafikeras av Brittany Ferries. Tidtabeller kan ändras beroende på när under året du ska resa. Använd vårt prisvertyg för att hitta uppdaterade priser och avgångstider för färjor mellan Portsmouth och Cherbourg.

Tidtabeller Portsmouth till Cherbourg

Färjor mellan Portsmouth och Cherbourg avgår vanligtvis från Portsmouth, ca 07:00. Överfarten tar ungefär 5h 55m.

Färjepriser mellan Portsmouth och Cherbourg

Priserna på en överfast från Portsmouth till Cherbourg varierar oftast mellan 2595kr och 9150kr*. Genomsnittspriset är 5962kr*. De billigaste priserna mellan Portsmouth och Cherbourg är ca 856kr*. Genomsnittspriset för en fotpassagerare är 3547kr*. Genomsnittspriset för en bil är 6542kr*.

Priserna varierar beroende på antalet passagerare, fordonstyp samt avgångstid. Dessa priser är baserade på sökningar gjorda under de senaste 30 dagarna och uppdaterades senast 21 Juli 2023.

Hur långt är det mellan Cherbourg och Portsmouth?

Det är ungefär 88.0 miles (141.6km) eller 76.5 sjömil mellan Portsmouth och Cherbourg.

Kan jag resa med bil mellan Portsmouth och Cherbourg?

Ja, med Brittany Ferries kan du resa med bil på sträckan mellan Portsmouth och Cherbourg. Använd vårt prisverktyg för att hitta aktuella priser för att resa med bil mellan Portsmouth och Cherbourg.

Kan jag resa som fotpassagerare mellan Portsmouth och Cherbourg?

Ja, fotpassagerare kan resa med Brittany Ferries mellan Portsmouth och Cherbourg.

Varför använda Direct Ferries?
category
4412 färjerutter och 901 hamnar runt om i världen
category
Över 2,5 miljoner nöjda kunder
category
Vi arrangerar årligen fler än 1,2 miljoner överfarter
category
Vi gör dagligen upp till 1 miljoner prisjämförelser för våra kunder
Portsmouth - Cherbourg Sammanfattning av rutt
Land för avresa STORBRITANNIEN
Destination Land Frankrike
Antal operatörer 1
Operatörer Brittany Ferries
Genomsnittligt pris 5902 kr.*
Genomsnittliga veckovisa avgångar 2
Genomsnittlig seglingstid 7h 34m
Snabbaste seglingstid 3h 0m
Första färjan 07:00
Sista färjan 23:16
Avstånd 76 nautiska mil

* Priserna kan komma att ändras, priserna är hämtade från de senaste 30 dagarna, senast uppdaterade 2023-08-01.

De mest populära frågorna

 • Hur länge tar färjan från Portsmouth till Cherbourg?

  Färjeresan från Portsmouth till Cherbourg tar ungefär 3h. Restider kan variera beroende på när under året som du reser, vi rekommenderar att du kollar med rederiet för att vara säker.
 • Vad kostar färjan från Portsmouth till Cherbourg?

  Priserna för färjan mellan Portsmouth - Cherbourg varierar beroende på när under året som du reser. Det genomsnittliga priset för denna rutt är 234 €.
 • Vilka rederier trafikerar rutten mellan Portsmouth - Cherbourg?

  1 färjebolag trafikerar sträckan mellan Portsmouth och Cherbourg, dessa är
  • Brittany Ferries
 • Hur bokar jag färjebiljetter mellan Portsmouth - Cherbourg?

  Hos oss hittar du billiga färjor mellan Portsmouth - Cherbourg, kolla in våra erbjudanden för att få tillgång till de lägsta priserna.
 • Kan jag resa utan bil på färjan mellan Portsmouth - Cherbourg?

  Ja, mellan Portsmouth - Cherbourg kan du resan utan bil med
  • Brittany Ferries
 • Kan jag ta med bilen på färjan mellan Portsmouth - Cherbourg?

  Ja, du kan resa med bil mellan Portsmouth - Cherbourg med
  • Brittany Ferries
 • Kan jag resa med ett husdjur på färjan mellan Portsmouth - Cherbourg?

  Ja, husdjur är tillåtna ombord på färjan. Du kan behöva ett djurpass eller andra dokument för att få gå ombord. Kontrollera de berörda myndigheternas webbplatser för mer information. Du kan för närvarande resa med ditt husdjur med dessa färjeoperatörer
  • Brittany Ferries
 • Vad är avståndet från Portsmouth till Cherbourg?

  Det är uppskattningsvis 76 sjömil mellan Portsmouth och Cherbourg.

Guide till Portsmouth

Portsmouth är en stad och hamn i grevskapet Hampshire på sydkusten av England. Portsmouth är Storbritanniens enda östad och ligger ungefär 100 km sydväst om London och 30 km öster om Southampton. Portsmouth har ett lång och lysande maritimt förflutet. Det är hem till världens äldsta torrdocka som fortfarande används och hem till berömda fartyg såsom HMS Warrior, Mary Rose och HMS Victory, Lord Nelsons flaggskepp. Staden är också hem för en flottbas och är hem till Royal Marine Commandoes.

Portsmouth är ett av Storbritanniens mest traffikerade färjehamnar, och förbinder passagerare med nio olika destinationer. Det finns tre terminaler i den omfattande hamnen. Continental hamn är Storbritanniens näst mest trafikerade och ligger strax norr om marinbasen. Söder om Naval Base, hittar du Isle of Wight (Ryde) passagerarfärjeterminal. Den kontinentala färjeterminalen betjänas av färjetrafik till Le Havre i Frankrike och Bilbao i Spanien. Det finns också dagliga avgångar till Cherbourg, Caen och St Malo i Frankrike, St Helier i Jersey, St Peter Port på Guernsey och till Ryde på Isle of Wight.


Guide till Cherbourg

Cherbourgsom finn vid den norra spetsen av Cotentin halvön i Manche departementet Normandie i Frankrike, är mest känd som en hamnstad och ankomstpunkt för Cross Channel färjor från Storbritannien. Ett besök i Cherbourg måste börja med en av de mest prestigefyllda kulturinstitutioner i staden, museet T. Henry (1776-1836). Museet grundades år 1831 genom en donation av mer än 160 målningar av Henry, kommissionär för den kungliga museerna, och i dag har en samling av 300 målningar av franska, italienska och nederländska konstnärer från medeltid till nutid kommit till. Bland dessa konstverk i museet är "The Ascent till Golgata" av Murrillo (1618-1682); den kontroversiella "Kristus dör" för närvarande Filippino Lippi (1457-1504); den "Konvertering av St Augustine," av Beato Angelico (1395 ca-1455), och sedan en mycket imponerande samling verk av JF Millet (1814-1875). En annan attraktion är värt ett besök är Abbey du Voeu, som var tillägnad Jungfru och grundades 1145 av Matilda (1080-1118), gift med Henrik I (1068 ca-1135). Kyrkan invigdes 1181, under regeringstiden av Henry II (1133-1189) och Eleonora av Akvitanien (1122-1204), som var närvarande vid ceremonin. Tyvärr, under århundraden den har skadats allvarligt.

Färjetrafik finns till Poole, Portsmouth och Rosslare och åker från stadens hamn.


Kundtjänst

Besök vår kundtjänstsida för att hitta användbar information om att resa med färja, våra vanliga frågor och hur du kontaktar oss för att få hjälp med din bokning.