COVID-19 Update Click here to visit our dedicated page for further information on the COVID-19 situation, including vouchers, cancellations, refunds and sailing changes.

Portsmouth - Cherbourg är en av de mest populära linjerna och biljetterna tar ofta slut under högsäsong
Tips: Vänta inte tills det är försent! Boka nu för att försäkra dig om att du kommer med den avgången du tänkt dig.

Varför använda
Direct Ferries?

4412 färjerutter och 901 hamnar runt om i världen

Över 2,5 miljoner nöjda kunder

Vi arrangerar årligen fler än 1,2 miljoner överfarter

Vi gör dagligen upp till 1 miljoner prisjämförelser för våra kunder

För mer information, besök vår sida om Färjor från England till Frankrike

Ombord på färjorna

Rederier som åker mellan Portsmouth och Cherbourg

  • 4 Sailings Weekly 2 hr 59 min
  • Get price

Så tycker våra kunder om Färjor från Portsmouth till Cherbourg

 • "Portmouth till Cherbourg"

  Resan började inte så bra. Vi fann det svårt att hitta rätt ingång för Condor färjan. Först bara sagt" Brittany Ferries inga tecken för "Condor". Sedan gick vi bort en rondell bara för att upptäcka att vi hade gått genom entrén för lastbilar. Varför måste det vara så svårt att hitta rätt ombord punkt? någonsin hört talas om vägmärken? Resan i sig var bra.Kom i tid. Det var tv för barnen som är en livräddare på en lång resa som denna.

  'Commodore Clipper' travelled on Commodore Clipper

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Precis vad vi hade oppats på"

  Vi kom fram till Portsmouth 45 minuter innan resan och gick med en kort kö av bilar. Vi bordade inom ca 10 minuter efter vi anlänt och lämnade vår bil på däck. Färjan var liten men fullt tillräcklig. Det var bara en 3 timmars resa så behövde inte något mer än vad vi fick. Vi hade en kopp te och en sallad från caféet. Det var lite dyrt. Maten var faktiskt ganska läcker, så det var en bonus! Avstigning var en snabb process också.

  'Normandie Express' travelled on Normandie Express

  Lӓs mer Läs mindre
 • ""

  Vi reste Portsmouth till Cherbourg 22/06/13. Det var mycket grov och obehaglig korsning. Det var stormigt. Jag skulle vara noga med att undvika detta fartyg i framtiden men ändå måste jag berömma besättningen för deras vård-och hjälpsamhet i alla lägen. Avkastningen på den 29: e var mycket bättre eftersom havet var lugnt. Min enda reservation om vår hela resan, var bristen på anläggningar i terminalbyggnaden i Cherbourg. Den enda café var "" ferme "" på lördag. Vi kom med en baby, i god tid, förväntar sig att kunna äta. Tråkigt!

  'Normandie Express' travelled on Normandie Express

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Bästa färjan någonsin"

  Det var en underbar resa. Vi hade bokat en deluxe hytt och den var bekväm. Hytten var faktiskt grym. Uppskattade resan. Kommer absolut använda direct ferries igen.

  'Commodore Clipper' travelled on Commodore Clipper

  Lӓs mer Läs mindre

Färja från Portsmouth till Cherbourg

Portsmouth Cherbourg-rutten går mellan England och Frankrike. För tillfället finns det endast ett rederi som trafikerar denna sträcka, Brittany Ferries. Färjor avgår upp till 4 gånger vecka med en resetid på ca 2 timmar 59 minuter.

Färjetrafiken på Portsmouth Cherbourg-linjen kan variera beroende på säsong. Vi rekommenderar att använda vårt bokningssystem för att få den senaste informationen.

Guide till Portsmouth

Portsmouth är en stad och hamn i grevskapet Hampshire på sydkusten av England. Portsmouth är Storbritanniens enda östad och ligger ungefär 100 km sydväst om London och 30 km öster om Southampton. Portsmouth har ett lång och lysande maritimt förflutet. Det är hem till världens äldsta torrdocka som fortfarande används och hem till berömda fartyg såsom HMS Warrior, Mary Rose och HMS Victory, Lord Nelsons flaggskepp. Staden är också hem för en flottbas och är hem till Royal Marine Commandoes.

Portsmouth är ett av Storbritanniens mest traffikerade färjehamnar, och förbinder passagerare med nio olika destinationer. Det finns tre terminaler i den omfattande hamnen. Continental hamn är Storbritanniens näst mest trafikerade och ligger strax norr om marinbasen. Söder om Naval Base, hittar du Isle of Wight (Ryde) passagerarfärjeterminal. Den kontinentala färjeterminalen betjänas av färjetrafik till Le Havre i Frankrike och Bilbao i Spanien. Det finns också dagliga avgångar till Cherbourg, Caen och St Malo i Frankrike, St Helier i Jersey, St Peter Port på Guernsey och till Ryde på Isle of Wight.


Guide till Cherbourg

Cherbourgsom finn vid den norra spetsen av Cotentin halvön i Manche departementet Normandie i Frankrike, är mest känd som en hamnstad och ankomstpunkt för Cross Channel färjor från Storbritannien. Ett besök i Cherbourg måste börja med en av de mest prestigefyllda kulturinstitutioner i staden, museet T. Henry (1776-1836). Museet grundades år 1831 genom en donation av mer än 160 målningar av Henry, kommissionär för den kungliga museerna, och i dag har en samling av 300 målningar av franska, italienska och nederländska konstnärer från medeltid till nutid kommit till. Bland dessa konstverk i museet är "The Ascent till Golgata" av Murrillo (1618-1682); den kontroversiella "Kristus dör" för närvarande Filippino Lippi (1457-1504); den "Konvertering av St Augustine," av Beato Angelico (1395 ca-1455), och sedan en mycket imponerande samling verk av JF Millet (1814-1875). En annan attraktion är värt ett besök är Abbey du Voeu, som var tillägnad Jungfru och grundades 1145 av Matilda (1080-1118), gift med Henrik I (1068 ca-1135). Kyrkan invigdes 1181, under regeringstiden av Henry II (1133-1189) och Eleonora av Akvitanien (1122-1204), som var närvarande vid ceremonin. Tyvärr, under århundraden den har skadats allvarligt.

Färjetrafik finns till Poole, Portsmouth och Rosslare och åker från stadens hamn.