Färja från Portsmouth till Le Havre

Portsmouth Le Havre-rutten går mellan England och Frankrike. För tillfället finns det endast ett rederi som trafikerar denna sträcka, Brittany Ferries. Färjor avgår upp till 7 gånger vecka med en resetid på ca 8 timmar.

Färjetrafiken på Portsmouth Le Havre-linjen kan variera beroende på säsong. Vi rekommenderar att använda vårt bokningssystem för att få den senaste informationen.

Rederier som åker mellan Portsmouth och Le Havre

 • Brittany Ferries
  • 7 avgångar per vecka 8 tim
  • Få pris

Genomsnittligt pris för Portsmouth Le Havre

Priserna som visas är vad våra kunder i snitt betalat för en enkelresa. Den vanligaste bokningen på Portsmouth Le Havre-rutten är för en bil och 2 passagerare.

Så tycker våra kunder om Färjor från Portsmouth till Le Havre

 • "Portmouth till Le Havre"

  Det var en bra resa. VI anlände i tid. Vi åkte med cyklar. Boka en hytt på er resa det var det värt. Man kunde verkligen få vila och det var framför allt bra för oss som hade långt att cykla. Hytten var ren och det fanns lakan osv. Överlag en bra resa.

  'Graham Hutton' reste Portsmouth Le Havre med LD Lines på Norman Voyager

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Motorcykel vänlig färja"

  Hjälpsam, välig personal. De visade oss var våra motorcyklar skulle stå. De allmäna delarna var rena och bekväma. Bra resa.

  'Matthew' reste Portsmouth Le Havre med LD Lines på Norman Voyager

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Semester"

  Bra hytt, på och avlastningen gick snabbt. Dålig terminal i Le havre och folk väntade där i två hrs.

  'Anonym' reste Portsmouth Le Havre med LD Lines på Norman Voyager

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Tack en smidig resa"

  Personlen var hjälpsamma och trevliga och vi anlände i tid i Le Havre. Vi gjorde misstaget och bokade säten istället för hytt och sätena var väldigt obekväma. Vi körde av en ramp med bilen och et var ingen av perosnalen som vistades där under tiden. Dåligt om ngt skulle hända.

  'Anonym' reste Portsmouth Le Havre med LD Lines på Norman Voyager

  Lӓs mer Läs mindre

Guide till Portsmouth

Portsmouth är en stad och hamn i grevskapet Hampshire på sydkusten av England. Portsmouth är Storbritanniens enda östad och ligger ungefär 100 km sydväst om London och 30 km öster om Southampton. Portsmouth har ett lång och lysande maritimt förflutet. Det är hem till världens äldsta torrdocka som fortfarande används och hem till berömda fartyg såsom HMS Warrior, Mary Rose och HMS Victory, Lord Nelsons flaggskepp. Staden är också hem för en flottbas och är hem till Royal Marine Commandoes.

Portsmouth är ett av Storbritanniens mest traffikerade färjehamnar, och förbinder passagerare med nio olika destinationer. Det finns tre terminaler i den omfattande hamnen. Continental hamn är Storbritanniens näst mest trafikerade och ligger strax norr om marinbasen. Söder om Naval Base, hittar du Isle of Wight (Ryde) passagerarfärjeterminal. Den kontinentala färjeterminalen betjänas av färjetrafik till Le Havre i Frankrike och Bilbao i Spanien. Det finns också dagliga avgångar till Cherbourg, Caen och St Malo i Frankrike, St Helier i Jersey, St Peter Port på Guernsey och till Ryde på Isle of Wight.

Guide till Le Havre

Den franska staden och hamnen i Le Havre de Grace bildades 1517 av kung Frans I av Frankrike efter igenslam upp hamnarna i Seines mynning, Honfleur och Harfleur. År 1820 och 1852 staden var förstorad, först tack vare trycka tillbaka av vallar och senare till skrotning. Ett krig port under 1700-talet, framgångsrik handel med öarna under den 1800-talet och utvandringen till Amerika under det 19e århundradet bidragit till en hög demografi och en snabb utveckling av staden. Den industrialisering som började på 1920-talet har gjort Le Havre en viktig stad i Normandie tack vare sin världsomspännande kaffe och bomullshandeln. I juli 2005 UNESCO listade Le Havre stad, återuppbyggdes av Auguste Perret, som ett världsarv. Perret var en stor 20th century arkitekt, en "konkret poet" och en innovatör. Perret drog med konststycket att ta klassiska traditionen och kombinera det med modernitet att uppfinna ett unikt centrum vars arkitektur är tydlig, luftiga, harmonisk och resolut nyskapande.

Le Havre är djuphamn som kan nås 24/7 obehindrat av tidvatten och välkomnar fartyg av alla storlekar. Färjetrafik från hamnen avgår till Portsmouth på Englands sydkust.