Portsmouth
Le Havre
Färjor till Frankrike
Öppen biljett??

Öppna biljetter är giltiga i upp till 12 månader från boknings datumet (se biljett villkoren).

Öppen biljett?

Öppna biljetter är giltiga i upp till 12 månader från boknings datumet (se biljett villkoren).

Reseuppgifter
Utresa
Tur/Retur

Färjor från Portsmouth till Le Havre

Vi erbjuder uppskattningsvis upp till 4 avångar i veckan mellan Portsmouth och Le Havre. Sträckan mellan Portsmouth och Le Havre trafikeras av Brittany Ferries. Tidtabeller kan ändras beroende på när under året du ska resa. Använd vårt prisvertyg för att hitta uppdaterade priser och avgångstider för färjor mellan Portsmouth och Le Havre.

Tidtabeller Portsmouth till Le Havre

Färjor mellan Portsmouth och Le Havre avgår vanligtvis från Portsmouth, ca 23:31. Överfarten tar ungefär 7h 59m.

Färjepriser mellan Portsmouth och Le Havre

Priserna på en överfast från Portsmouth till Le Havre varierar oftast mellan 2802kr och 6666kr*. Genomsnittspriset är 4610kr*. De billigaste priserna mellan Portsmouth och Le Havre är ca 1739kr*. Genomsnittspriset för en fotpassagerare är 5838kr*. Genomsnittspriset för en bil är 4389kr*.

Priserna varierar beroende på antalet passagerare, fordonstyp samt avgångstid. Dessa priser är baserade på sökningar gjorda under de senaste 30 dagarna och uppdaterades senast 21 Juli 2023.

Hur långt är det mellan Le Havre och Portsmouth?

Det är ungefär 123.8 miles (199.2km) eller 107.6 sjömil mellan Portsmouth och Le Havre.

Kan jag resa med bil mellan Portsmouth och Le Havre?

Ja, med Brittany Ferries kan du resa med bil på sträckan mellan Portsmouth och Le Havre. Använd vårt prisverktyg för att hitta aktuella priser för att resa med bil mellan Portsmouth och Le Havre.

Kan jag resa som fotpassagerare mellan Portsmouth och Le Havre?

Ja, fotpassagerare kan resa med Brittany Ferries mellan Portsmouth och Le Havre.

Varför använda Direct Ferries?
category
4412 färjerutter och 901 hamnar runt om i världen
category
Över 2,5 miljoner nöjda kunder
category
Vi arrangerar årligen fler än 1,2 miljoner överfarter
category
Vi gör dagligen upp till 1 miljoner prisjämförelser för våra kunder
Portsmouth - Le Havre Sammanfattning av rutt
Land för avresa STORBRITANNIEN
Destination Land Frankrike
Antal operatörer 1
Operatörer Brittany Ferries
Genomsnittligt pris 4588 kr.*
Genomsnittliga veckovisa avgångar 4
Genomsnittlig seglingstid 6h 55m
Snabbaste seglingstid 6h 0m
Första färjan 11:30
Sista färjan 23:31
Avstånd 107 nautiska mil

* Priserna kan komma att ändras, priserna är hämtade från de senaste 30 dagarna, senast uppdaterade 2023-08-01.

De mest populära frågorna

 • Hur länge tar färjan från Portsmouth till Le Havre?

  Färjeresan från Portsmouth till Le Havre tar ungefär 7h 59m. Restider kan variera beroende på när under året som du reser, vi rekommenderar att du kollar med rederiet för att vara säker.
 • Vilka rederier trafikerar rutten mellan Portsmouth - Le Havre?

  1 färjebolag trafikerar sträckan mellan Portsmouth och Le Havre, dessa är
  • Brittany Ferries
 • Hur bokar jag färjebiljetter mellan Portsmouth - Le Havre?

  Hos oss hittar du billiga färjor mellan Portsmouth - Le Havre, kolla in våra erbjudanden för att få tillgång till de lägsta priserna.
 • Kan jag resa utan bil på färjan mellan Portsmouth - Le Havre?

  Ja, mellan Portsmouth - Le Havre kan du resan utan bil med
  • Brittany Ferries
 • Kan jag ta med bilen på färjan mellan Portsmouth - Le Havre?

  Ja, du kan resa med bil mellan Portsmouth - Le Havre med
  • Brittany Ferries
 • Kan jag resa med ett husdjur på färjan mellan Portsmouth - Le Havre?

  Ja, husdjur är tillåtna ombord på färjan. Du kan behöva ett djurpass eller andra dokument för att få gå ombord. Kontrollera de berörda myndigheternas webbplatser för mer information. Du kan för närvarande resa med ditt husdjur med dessa färjeoperatörer
  • Brittany Ferries

Guide till Portsmouth

Portsmouth är en stad och hamn i grevskapet Hampshire på sydkusten av England. Portsmouth är Storbritanniens enda östad och ligger ungefär 100 km sydväst om London och 30 km öster om Southampton. Portsmouth har ett lång och lysande maritimt förflutet. Det är hem till världens äldsta torrdocka som fortfarande används och hem till berömda fartyg såsom HMS Warrior, Mary Rose och HMS Victory, Lord Nelsons flaggskepp. Staden är också hem för en flottbas och är hem till Royal Marine Commandoes.

Portsmouth är ett av Storbritanniens mest traffikerade färjehamnar, och förbinder passagerare med nio olika destinationer. Det finns tre terminaler i den omfattande hamnen. Continental hamn är Storbritanniens näst mest trafikerade och ligger strax norr om marinbasen. Söder om Naval Base, hittar du Isle of Wight (Ryde) passagerarfärjeterminal. Den kontinentala färjeterminalen betjänas av färjetrafik till Le Havre i Frankrike och Bilbao i Spanien. Det finns också dagliga avgångar till Cherbourg, Caen och St Malo i Frankrike, St Helier i Jersey, St Peter Port på Guernsey och till Ryde på Isle of Wight.


Guide till Le Havre

Den franska staden och hamnen i Le Havre de Grace bildades 1517 av kung Frans I av Frankrike efter igenslam upp hamnarna i Seines mynning, Honfleur och Harfleur. År 1820 och 1852 staden var förstorad, först tack vare trycka tillbaka av vallar och senare till skrotning. Ett krig port under 1700-talet, framgångsrik handel med öarna under den 1800-talet och utvandringen till Amerika under det 19e århundradet bidragit till en hög demografi och en snabb utveckling av staden. Den industrialisering som började på 1920-talet har gjort Le Havre en viktig stad i Normandie tack vare sin världsomspännande kaffe och bomullshandeln. I juli 2005 UNESCO listade Le Havre stad, återuppbyggdes av Auguste Perret, som ett världsarv. Perret var en stor 20th century arkitekt, en "konkret poet" och en innovatör. Perret drog med konststycket att ta klassiska traditionen och kombinera det med modernitet att uppfinna ett unikt centrum vars arkitektur är tydlig, luftiga, harmonisk och resolut nyskapande.

Le Havre är djuphamn som kan nås 24/7 obehindrat av tidvatten och välkomnar fartyg av alla storlekar. Färjetrafik från hamnen avgår till Portsmouth på Englands sydkust.


Portsmouth till Le Havre Tidtabeller för färjor

Färjetider mellan 19/02/2024 och 2024-02-25


Operatör Avgångstid Ankomsttid Restid Seglingsdagar
Brittany Ferries 11:30 17:30 6 timmar Tis, Ons, Tors, Fre
Brittany Ferries 22:02 06:00 7 timmar 58 minuter Lör

Kundtjänst

Besök vår kundtjänstsida för att hitta användbar information om att resa med färja, våra vanliga frågor och hur du kontaktar oss för att få hjälp med din bokning.