Algeriet

Såhär bokar du färjor från Algeriet till Frankrike

Det finns 2 färjelinjer mellan Algeriet och Frankrike, vilket ger dig 4 överfarter per vecka att välja bland. Corsica Linea trafikerar 2 rutter, Bejaia till Marseille går 1 gång per vecka & Alger till Marseille ca 3 gånger i veckan.

Eftersom restiden och antalet avgångar kan variera rekommenderar vi att du använder vårt bokningssystem för att få den senaste informationen om resor från Algeriet till Frankrike.

Algeriet-Frankrike-färjekarta

Klicka här för karta

Om Algeriet:

Algeriet är det största landet i Afrika med en kustlinje vänd mot Medelhavet och en insida täckt av Sahara öken som är utspridd med pittoreska ruiner.

Efter att Algeriet har varit hem för många välden samt dynastier förr, erbjuder det nu ett mångfaldigt kultur arv och ett överflöd av fascinerande historiska landmärken. Dett finns totalt romerska städer, fängslande museum och livliga medinas som bara väntar på att bli utforskade.

Huvudstaden Alger kännetecknas av kalkade hus som stiger upp från havet, innefattande både en modern samt en gammal section. Dock är enorma Casbah, eller "citadel", stadens mest framträdande och besökta attraktion, med dess labyrinth av smala gator och spektakulära ottomaska palats.

Algeriet är idealt placerad för segling till södra Europa och med många portar längs med dess 1,600-km kustlinje, finns det massor av färjeval. De flesta ruttera över Medelhavet har en relativt lång resetid, så man kan vara säker på att boka en bekväm hytt.

Om Frankrike:

Under de senaste 20 åren, har Frankriket varit nära toppen på listan av världens mest populära turist destinationer och är en av de mest mångfaldiga länderna geografiskt sett i Europa.

Enligt land arean är Frankrike det största landet i västra Europa och en av de enda länderna som har både Atlanten och Medelhavet som kuster. Frankrike handlar inte endast om Paris ikoniska Eiffel torn eller Mona Lisas leende; även de fina byarna på landsbyggden, fantastiska lavenderfält och vingårdar är endast toppen av isberget när det handlar om att besöka de många sevärdheterna och attraktionerna i Frankrike. Detta är ett land som alltid har något nytt att erbjuda.

Det finns många sätt att nå Frankrike på och färja är ett av de lättaste och populäraste alternativen. De flesta av Europas största och bästa rederien förbinder Frankrike med många olika länder och öar med regelbundna korsningar tillgängliga från Storbritannien och Irland till norr och öarna i Medelhavet samt Nordafrika i södra delen av landet.