Färja från Cork till Roscoff

Cork Roscoff-rutten går mellan Irland och Frankrike. För tillfället finns det endast ett rederi som trafikerar denna sträcka, Brittany Ferries. Färjor avgår upp till 2 gånger vecka med en resetid på ca 15 timmar.

Färjetrafiken på Cork Roscoff-linjen kan variera beroende på säsong. Vi rekommenderar att använda vårt bokningssystem för att få den senaste informationen.

Rederier som åker mellan Cork och Roscoff

  • Brittany Ferries
    • 2 avgångar per vecka 15 tim
    • Få pris

Genomsnittligt pris för Cork Roscoff

Priserna som visas är vad våra kunder i snitt betalat för en enkelresa. Den vanligaste bokningen på Cork Roscoff-rutten är för en bil och 2 passagerare.

Guide till Cork

Staden Cork på Irland är beläget i sydvästra delen av landet i provinsen Munster. Staden, den näst största på Irland, ligger på en ö vid floden Lee, som delar sig i två kanaler till väster om staden. Öster om staden, där kanalerna möts igen, leder kajer och bryggor längs floden till Lough Mahon och Corks hamn, en av världens största naturliga hamnar.

Även om det finns lite kvar av den medeltida muromgärdade staden så finns ett starkt byggnadsarv, särskilt från 1800-talet och den viktorianska eran och framåt. Detaljhandeln i Cork stad innehåller en blandning av både moderna, toppmoderna köpcentra och familjeägda lokala butiker. Varuhus tillgodoser alla budgetar, med dyra butiker i ena änden av marknaden och high street-butiker finns också.

Hamnen i Cork färjeterminal har begränsade faciliteter och passagerare som behöver anläggningar annat än väntrum och förfriskningar bör bege sig till Ringaskiddy där posten har ett växlingskontor och turistinformation. Staden Cork är inte mycket längre bort för ett mycket större urval av tjänster. Ringaskiddy kan erbjuda uttagsautomater, restauranger, bensin, bed and breakfast och en del bekvämlighetsshopping.

Guide till Roscoff

Den pittoreska franska byn Roscoff på norra kusten i Bretagne är en idyllisk introduktion till Bretagnes rustika charm. I staden besökare hittar attraktiva 16th century granit byggnader inbäddat mot kusten, gator fyllda med fantastiska restauranger som serverar god mat och charmiga små konstgallerier och presentbutiker. Staden har specialiserat sig på fisk- och skaldjursrätter och traditionella Breton crêpes, som du kan njuta av på ett av de många gatuside crêperies. Alternativt prova några berömda Bretagne thalassoterapi - föryngrande, helande och avkopplande behandlingar som använder havsvatten och havsprodukter.

Bretagne är en av de 27 regioner i Frankrike och upptar en stor halvö i nordvästra delen av landet, som ligger mellan Engelska kanalen i norr och i Biscayabukten i söder. Dess huvudstad är Rennes.

Hamnen har varit i drift sedan 1973, även om passagerare inte kommer att hitta stora utrymmena i terminalen. Färjetrafik avgår både Rosslare och Cork i Irland. Crossing tider är cirka 17 timmar till Rosslare och 13 timmar till Cork.


Undo edits