Rosslare
Cherbourg
Färjor till Frankrike
Öppen biljett??

Öppna biljetter är giltiga i upp till 12 månader från boknings datumet (se biljett villkoren).

Öppen biljett?

Öppna biljetter är giltiga i upp till 12 månader från boknings datumet (se biljett villkoren).

Reseuppgifter
Utresa
Tur/Retur
Rosslare - Cherbourg är en av de mest populära linjerna och biljetterna tar ofta slut under högsäsong
Tips: Vänta inte tills det är försent! Boka nu för att försäkra dig om att du kommer med den avgången du tänkt dig.

Färja från Rosslare till Cherbourg

Rosslare Cherbourg-rutten går mellan Irland och Frankrike och trafikeras för nuvarande av 2 rederier. Stena Line trafikerar den här sträckan upp till 6 gånger per vecka med en restid på runt 17 timmar när Brittany Ferries servicen kör upp till 1 gånger per vecka med en resetid från 16 timmar 30 minuter.

Det finns totalt 7 linjer att välja på vecka om du vill åka Rosslare Cherbourg-rutten mellan Irland och Frankrike. Jämför nu och hitta resan som passar dig bäst.

För mer information, besök vår sida om Färjor från Irland till Frankrike
Varför använda Direct Ferries?
category
4412 färjerutter och 901 hamnar runt om i världen
category
Över 2,5 miljoner nöjda kunder
category
Vi arrangerar årligen fler än 1,2 miljoner överfarter
category
Vi gör dagligen upp till 1 miljoner prisjämförelser för våra kunder

De mest populära frågorna

 • Hur länge tar färjan från Rosslare till Cherbourg?

  Färjeresan från Rosslare till Cherbourg tar ungefär 16h 45m. Restider kan variera beroende på när under året som du reser, vi rekommenderar att du kollar med rederiet för att vara säker.
 • Vad kostar färjan från Rosslare till Cherbourg?

  Priserna för färjan mellan Rosslare - Cherbourg varierar beroende på när under året som du reser. Det genomsnittliga priset för denna rutt är 313 €.
 • Vilka rederier trafikerar rutten mellan Rosslare - Cherbourg?

  2 populära färjebolag trafikerar sträckan mellan Rosslare och Cherbourg, dessa är
  • Stena Line
  • Brittany Ferries
 • Hur bokar jag färjebiljetter mellan Rosslare - Cherbourg?

  Hos oss hittar du billiga färjor mellan Rosslare - Cherbourg, kolla in våra erbjudanden för att få tillgång till de lägsta priserna.
 • Kan jag resa utan bil på färjan mellan Rosslare - Cherbourg?

  Ja, mellan Rosslare - Cherbourg kan du resan utan bil med
  • Stena Line
  • Brittany Ferries
 • Kan jag ta med bilen på färjan mellan Rosslare - Cherbourg?

  Ja, du kan resa med bil mellan Rosslare - Cherbourg med
  • Stena Line
  • Brittany Ferries
 • Kan jag resa med ett husdjur på färjan mellan Rosslare - Cherbourg?

  Ja, husdjur är tillåtna ombord på färjan. Du kan behöva ett djurpass eller andra dokument för att få gå ombord. Kontrollera de berörda myndigheternas webbplatser för mer information. Du kan för närvarande resa med ditt husdjur med dessa färjeoperatörer
  • Stena Line
 • Vad är avståndet från Rosslare till Cherbourg?

  Det är uppskattningsvis 324 sjömil mellan Rosslare och Cherbourg.

Guide till Rosslare

Rosslare, eller Rosslare Strand för att använda byns fullständiga namn, är en by, kustort och hamn i County Wexford, Irland. En lång sandgrop sträcker sig norrut från Rosslare och separerar Wexford Harbour från Irländska sjön. Fram till början av 1920-talet, sträckte sig denna grop många km norrut, nästan ända till Raven Point.. Vid slutet av sandgropen fanns ett litet fort som kallas Ross Fort. Under vintern 1924-1925 kom en storm som förstörde sandgropen och den tvättades gradvis bort. Fortet övergavs och nu är allt som är kvar är en ö vid lågvatten.

Byn har varit populär bland turister i minst 100 år, kanske för att byn är den soligaste platsen på Irland enligt uppgift. Stadens strand har tilldelats blå flagg och lockar därför många badare och familjer.

Den moderna hamnen har många faciliteter inklusive en restaurang och väntområde, en strandbar, incheckning och lekplats för barn, butiker, biluthyrning och valutaväxling, invandringslokaler och Department of Agriculture kontoret. Färjetrafik från Ross avgår till Pembroke (4 timmar), Fishguard (3 timmar och 30 minuter), Cherbourg och Roscoff i Frankrike.


Guide till Cherbourg

Cherbourgsom finn vid den norra spetsen av Cotentin halvön i Manche departementet Normandie i Frankrike, är mest känd som en hamnstad och ankomstpunkt för Cross Channel färjor från Storbritannien. Ett besök i Cherbourg måste börja med en av de mest prestigefyllda kulturinstitutioner i staden, museet T. Henry (1776-1836). Museet grundades år 1831 genom en donation av mer än 160 målningar av Henry, kommissionär för den kungliga museerna, och i dag har en samling av 300 målningar av franska, italienska och nederländska konstnärer från medeltid till nutid kommit till. Bland dessa konstverk i museet är "The Ascent till Golgata" av Murrillo (1618-1682); den kontroversiella "Kristus dör" för närvarande Filippino Lippi (1457-1504); den "Konvertering av St Augustine," av Beato Angelico (1395 ca-1455), och sedan en mycket imponerande samling verk av JF Millet (1814-1875). En annan attraktion är värt ett besök är Abbey du Voeu, som var tillägnad Jungfru och grundades 1145 av Matilda (1080-1118), gift med Henrik I (1068 ca-1135). Kyrkan invigdes 1181, under regeringstiden av Henry II (1133-1189) och Eleonora av Akvitanien (1122-1204), som var närvarande vid ceremonin. Tyvärr, under århundraden den har skadats allvarligt.

Färjetrafik finns till Poole, Portsmouth och Rosslare och åker från stadens hamn.


Ombord på färjorna

Kundtjänst

Besök vår kundtjänstsida för att hitta användbar information om att resa med färja, våra vanliga frågor och hur du kontaktar oss för att få hjälp med din bokning.