Rosslare till Cherbourg färja

Rosslare Cherbourg rutten ansluter Irland med Frankrike och körs för tillfället av 2 rederier. Irish Ferries service kör upp till 2 gånger per vecka med en resetid på runt 18 timmar 30 minuter när Stena Line servicen kör upp till 3 gånger per vecka med en resetid från 17 tim.

Så det är kombinerat 5 överfarter som erbjuds vecka på Rosslare Cherbourg rutten mellan Irland och Frankrike. Jämnför nu och få fram den bästa resan för dig.

Rosslare till Cherbourg färjealternativ

För mer information besök vår Färjor från Irland till Frankrike sida.

Rosslare - Cherbourg färjerederier

  • Irish Ferries
    • 2 Avgångar per vecka 18 tim 30 min
    • Få pris
  • Stena Line
    • 3 Avgångar per vecka 17 tim
    • Få pris

Genomsnittligt pris för Rosslare Cherbourg

Priserna som visas är de genomsnittliga priserna för enkel resa som våra kunder har betalat. Den vanligaste bokningen på rutten Rosslare Cherbourg är en bil och 2 passagerare.

Rosslare guide

Rosslare, eller Rosslare Strand för att använda byns fullständiga namn, är en by, kustort och hamn i County Wexford, Irland. En lång sandgrop sträcker sig norrut från Rosslare och separerar Wexford Harbour från Irländska sjön. Fram till början av 1920-talet, sträckte sig denna grop många km norrut, nästan ända till Raven Point.. Vid slutet av sandgropen fanns ett litet fort som kallas Ross Fort. Under vintern 1924-1925 kom en storm som förstörde sandgropen och den tvättades gradvis bort. Fortet övergavs och nu är allt som är kvar är en ö vid lågvatten.

Byn har varit populär bland turister i minst 100 år, kanske för att byn är den soligaste platsen på Irland enligt uppgift. Stadens strand har tilldelats blå flagg och lockar därför många badare och familjer.

Den moderna hamnen har många faciliteter inklusive en restaurang och väntområde, en strandbar, incheckning och lekplats för barn, butiker, biluthyrning och valutaväxling, invandringslokaler och Department of Agriculture kontoret. Färjetrafik från Ross avgår till Pembroke (4 timmar), Fishguard (3 timmar och 30 minuter), Cherbourg och Roscoff i Frankrike.

Cherbourg guide

Cherbourgsom finn vid den norra spetsen av Cotentin halvön i Manche departementet Normandie i Frankrike, är mest känd som en hamnstad och ankomstpunkt för Cross Channel färjor från Storbritannien. Ett besök i Cherbourg måste börja med en av de mest prestigefyllda kulturinstitutioner i staden, museet T. Henry (1776-1836). Museet grundades år 1831 genom en donation av mer än 160 målningar av Henry, kommissionär för den kungliga museerna, och i dag har en samling av 300 målningar av franska, italienska och nederländska konstnärer från medeltid till nutid kommit till. Bland dessa konstverk i museet är "The Ascent till Golgata" av Murrillo (1618-1682); den kontroversiella "Kristus dör" för närvarande Filippino Lippi (1457-1504); den "Konvertering av St Augustine," av Beato Angelico (1395 ca-1455), och sedan en mycket imponerande samling verk av JF Millet (1814-1875). En annan attraktion är värt ett besök är Abbey du Voeu, som var tillägnad Jungfru och grundades 1145 av Matilda (1080-1118), gift med Henrik I (1068 ca-1135). Kyrkan invigdes 1181, under regeringstiden av Henry II (1133-1189) och Eleonora av Akvitanien (1122-1204), som var närvarande vid ceremonin. Tyvärr, under århundraden den har skadats allvarligt.

Färjetrafik finns till Poole, Portsmouth och Rosslare och åker från stadens hamn.