COVID-19 Update Click here to visit our dedicated page for further information on the COVID-19 situation, including vouchers, cancellations, refunds and sailing changes.

Rosslare - Roscoff är en av de mest populära linjerna och biljetterna tar ofta slut under högsäsong
Tips: Vänta inte tills det är försent! Boka nu för att försäkra dig om att du kommer med den avgången du tänkt dig.

Varför använda
Direct Ferries?

3325 färjerutter och 764 hamnar runt om i världen

Över 2,5 miljoner nöjda kunder

Vi arrangerar årligen fler än 1,2 miljoner överfarter

Vi gör dagligen upp till 1 miljoner prisjämförelser för våra kunder

Rosslare till Roscoff färjealternativ

För mer information, besök vår sida om Färjor från Irland till Frankrike

Rederier som åker mellan Rosslare och Roscoff

    • 1 Sailing Weekly 16 hr
    • Get price

Färja från Rosslare till Roscoff

Rosslare Roscoff-rutten går mellan Irland och Frankrike. För tillfället finns det endast ett rederi som trafikerar denna sträcka, Brittany Ferries. Färjor avgår upp till 1 gånger vecka med en resetid på ca 16 timmar.

Färjetrafiken på Rosslare Roscoff-linjen kan variera beroende på säsong. Vi rekommenderar att använda vårt bokningssystem för att få den senaste informationen.

Guide till Rosslare

Rosslare, eller Rosslare Strand för att använda byns fullständiga namn, är en by, kustort och hamn i County Wexford, Irland. En lång sandgrop sträcker sig norrut från Rosslare och separerar Wexford Harbour från Irländska sjön. Fram till början av 1920-talet, sträckte sig denna grop många km norrut, nästan ända till Raven Point.. Vid slutet av sandgropen fanns ett litet fort som kallas Ross Fort. Under vintern 1924-1925 kom en storm som förstörde sandgropen och den tvättades gradvis bort. Fortet övergavs och nu är allt som är kvar är en ö vid lågvatten.

Byn har varit populär bland turister i minst 100 år, kanske för att byn är den soligaste platsen på Irland enligt uppgift. Stadens strand har tilldelats blå flagg och lockar därför många badare och familjer.

Den moderna hamnen har många faciliteter inklusive en restaurang och väntområde, en strandbar, incheckning och lekplats för barn, butiker, biluthyrning och valutaväxling, invandringslokaler och Department of Agriculture kontoret. Färjetrafik från Ross avgår till Pembroke (4 timmar), Fishguard (3 timmar och 30 minuter), Cherbourg och Roscoff i Frankrike.


Guide till Roscoff

Den pittoreska franska byn Roscoff på norra kusten i Bretagne är en idyllisk introduktion till Bretagnes rustika charm. I staden besökare hittar attraktiva 16th century granit byggnader inbäddat mot kusten, gator fyllda med fantastiska restauranger som serverar god mat och charmiga små konstgallerier och presentbutiker. Staden har specialiserat sig på fisk- och skaldjursrätter och traditionella Breton crêpes, som du kan njuta av på ett av de många gatuside crêperies. Alternativt prova några berömda Bretagne thalassoterapi - föryngrande, helande och avkopplande behandlingar som använder havsvatten och havsprodukter.

Bretagne är en av de 27 regioner i Frankrike och upptar en stor halvö i nordvästra delen av landet, som ligger mellan Engelska kanalen i norr och i Biscayabukten i söder. Dess huvudstad är Rennes.

Hamnen har varit i drift sedan 1973, även om passagerare inte kommer att hitta stora utrymmena i terminalen. Färjetrafik avgår både Rosslare och Cork i Irland. Crossing tider är cirka 17 timmar till Rosslare och 13 timmar till Cork.


Undo edits