Sardinien

Hur du bokar färjor från Sardinien till Frankrike

Det finns 4 färjerutter som traffikeras mellan Sardinien och Frankrike som totalt ger dig 14 överfarter per vecka att välja mellan. Corsica Sardinia Ferries traffikerar 3 rutter, Porto Torres till Toulon går 4 gånger per vecka, Golfo Aranci till Nice ca 1 gång i veckan & Golfo Aranci till Toulon ca 1 gång i veckan. Corsica Linea traffikerar 1 rutt, Porto Torres till Marseille går 7 gånger i veckan. La Meridionale traffikerar 1 rutt, Porto Torres till Marseille går 1 gång i veckan.

Eftersom frekvens och restid på överfarterna kan variera så rekomenderar vi att ni gör en sökning för att ta reda på aktuell information för överfarter från Sardinien till Frankrike.

Sardinien Frankrike färjekarta

Klicka här för karta

Om Sardinien:

Sardinien är den näst största ön i Medelhavet (Sicilien är den största) som ligger mellan Italien, Spanien och Tunisien, södra Korsika.

Än ligger knappt 193 km från det italienska fastlandet, något mer längre ifrån än den nordafrikanska kusten vid Tunisien.

Ett skäl till att besöka Sardinien är en kombination av vanlig nyfikenhet och en längtan efter rena stränder.

Ön är relativt fri från stora städer eller tung industri och dess stränder är verkligen några av de renaste i Italien.

Sardinien har mycket att erbjuda förutom enbart sol och hav – om du är beredd på att tränga in i dess mindre kända insida.

Om Frankrike:

Under de senaste 20 åren, har Frankriket varit nära toppen på listan av världens mest populära turist destinationer och är en av de mest mångfaldiga länderna geografiskt sett i Europa.

Enligt land arean är Frankrike det största landet i västra Europa och en av de enda länderna som har både Atlanten och Medelhavet som kuster. Frankrike handlar inte endast om Paris ikoniska Eiffel torn eller Mona Lisas leende; även de fina byarna på landsbyggden, fantastiska lavenderfält och vingårdar är endast toppen av isberget när det handlar om att besöka de många sevärdheterna och attraktionerna i Frankrike. Detta är ett land som alltid har något nytt att erbjuda.

Det finns många sätt att nå Frankrike på och färja är ett av de lättaste och populäraste alternativen. De flesta av Europas största och bästa rederien förbinder Frankrike med många olika länder och öar med regelbundna korsningar tillgängliga från Storbritannien och Irland till norr och öarna i Medelhavet samt Nordafrika i södra delen av landet.