Corsica

Jämför färjor från Korsika till Frankrike

Det finns manga valmöjligheter när det kommer till att välja färja från Korsika till Frankrike. Det finns 3 färjerederier som tillsammans erbjuder 13 ferry routes och förbinder till Ajaccio till Nice, Toulon & Marseille, Ile Rousse till Nice, Toulon & Marseille, Bastia till Nice, Toulon & Marseille, Porto Vecchio till Toulon, Nice & Marseille & Propriano till Marseille

Den snabbaste rutten mellan Korsika och Frankrike är Nice med en seglingstid på ca Kort 5 timme 45 minut. Med så många rutter att välja mellan så blir det enkelt att jämföra alla liknande rutter i en sökning så att du snabbt hittar det du letar efter.

Korsika-Frankrike-färjekarta

Klicka här för karta

Om Korsika:

Liggandes väster om Italien och sydöstra Frankrike i Medelhavet , är Korsika en ö med en blandning av kulturer och en av de mest fantastiska kusterna i Europa.

På Korsika, hittar man alla de bästa sakerna som Medelhavet har att erbjuda: god mat, pittoreska stränder, kristallklart vatten och historiska landmärken . Man kan spendera sina morgnar njutandes av korsikanska sol, eftermiddagarna njutandes av vattensporter , sedan vandra genom charmiga kulle städer i solnedgången, och beundra medeltida fästningar längs vägen.

Som en ö i hjärtat av Medelhavet , är Korsika en stor avgångspunkt för ett stort antal europeiska destinationer. Det finns flera hamnar längs dess 1000 kilometer långa kust, vilket gör det ännu enklare att segla över till populära semesterorter , inklusive fastlandet Frankrike, Italien och Sardinien.

Om Frankrike:

Under de senaste 20 åren, har Frankriket varit nära toppen på listan av världens mest populära turist destinationer och är en av de mest mångfaldiga länderna geografiskt sett i Europa.

Enligt land arean är Frankrike det största landet i västra Europa och en av de enda länderna som har både Atlanten och Medelhavet som kuster. Frankrike handlar inte endast om Paris ikoniska Eiffel torn eller Mona Lisas leende; även de fina byarna på landsbyggden, fantastiska lavenderfält och vingårdar är endast toppen av isberget när det handlar om att besöka de många sevärdheterna och attraktionerna i Frankrike. Detta är ett land som alltid har något nytt att erbjuda.

Det finns många sätt att nå Frankrike på och färja är ett av de lättaste och populäraste alternativen. De flesta av Europas största och bästa rederien förbinder Frankrike med många olika länder och öar med regelbundna korsningar tillgängliga från Storbritannien och Irland till norr och öarna i Medelhavet samt Nordafrika i södra delen av landet.