COVID-19 Update Click here to visit our dedicated page for further information on the COVID-19 situation, including vouchers, cancellations, refunds and sailing changes.

Varför använda
Direct Ferries?

3325 färjerutter och 764 hamnar runt om i världen

Över 2,5 miljoner nöjda kunder

Vi arrangerar årligen fler än 1,2 miljoner överfarter

Vi gör dagligen upp till 1 miljoner prisjämförelser för våra kunder

Färjor till Dodekanisos

De grekiska Tolvöarna ligger i sydöstra Egeiska havet, mellan Kykladerna och Turkiets kust. Bestående av tolv stora öar och många mindre öar, är ö komplexet känd för sina vackra stränder, kristallklara hav, fantastisk arkitektur och en avslappnad atmosfär som är rik på historia.

Varje ö har en individuell egen ande. Turister som söker lugn och avkoppling kommer att finna en ö som passar, medan den som föredrar en mer levande och kosmopolitisk atmosfär kommer också att upptäcka ett perfekt semestermål.

Att ta sig till öarna från fastlandet, andra ögrupper och att reser mellan öarna själva sker oundvikligen med färja och med ett stort urval av hamnar, rutter och färjebolag som erbjuds, är resan garanterat en stressfri upplevelse.

Dodekaneserna kan nås från det grekiska fastlandets hamn i Pireus, Turkiet, Kreta och Kykladerna. När man närmar sig en grekisk ö med en färja, bevittnar man husen stoppade in i kusten mitt i ett skimrande turkost hav, det är en underbar och minnesvärd upplevelse.

Rhodos är den största och mest befolkade av Dodekaneserna. Med en huvudgata som löper runt i utkanten av ön är höjdpunkten på Rhodos Town, huvudstaden. Här är arkitekturen övervägande medeltida och spektakulära Gamla stan är hem till slottet i Grand Master.

Skrytandes med sandstränder och frodig vegetation, har Kos också ett arv av mytologi och historia. Hippokrates, läkekonstens fader föddes på ön omkring 460 f.Kr., och grundade den stora skolan av medicin i Kos.

Kalymnos har ett internationellt anseende för sina svamp fiske dykare. Denna verksamhet har en lång tradition på ön och har en betydande inverkan på den lokala ekonomin.

Många andra öar i Dodekaneserna uppvisar unik charm och vad dina förväntningar är på en grekisk ö semester kommer de att uppfyllas och överskridas i Tolvöarna.

Populära färjerederier

  • Avgår 49 gånger per dag 5 tim 30 min
  • Få pris
  • Avgår 69 gånger per dag 1 timme 50 min
  • Få pris

Dodekanisos recension

 • "En intressant utflykt"

  Detta var vår 70-års present till svågern.Hans morfar kom från denna ö, men han hade själv aldrig varit här. En mycket trevlig båtresa och två dagar på plats för att söka upp släktingar. Detta lyckades över förväntan och vi fick en mycket god kontakt med folk i Diafani och Olymbos. En mycket trivsam omväxling till det hektiska livet på Rhodos. Nästan ingen trafik och många vandrare av olika nationaliteter. Ett besök på denna ö kan varmt rekommenderas!

  Lӓs mer Läs mindre
 • "På väg till Patmos"

  Min båtresa med Blue Star Ferries från Pireus till Kos och senare från Kos till Pireus avlöpte mycket bra. Båten gick i tid och ankom i tid till mitt mål i båda riktningarna. Personalen var mycket vänlig och hjälpsam och båten var välutrustad, ren, fräsch och modern. Det enda som störde mig var att det kostade så mycket att få tillgång till en sovhytt. Resan som helhet kunde varit billigare då jag reste i lågsäsong. Det var dock bra med flygstolarna som gick att vila i. Det som var allra mest otur för mig var att det så sällan gick en direktbåt mellan Pireus och Patmos (som var mitt slutmål)i lågsäsongtid att jag fick ta vägen om Kos( i bägge riktnin-garna)och sedan invänta Katamaranbåten som tog mig tillbaka till Patmos från Kos. Å andra sidan fick jag en fin tur på havet mellan öarna!

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Dodekanisos Express"

  Stabil och snabb färja. En upplevelse i sig.

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Trevlig båt "

  TREVLIG PERSONAL, REN BÅT, BRA FÖRSÄLJNING I KIOSKEN

  Lӓs mer Läs mindre

Ombord på färjorna

Ta reda på hur det är ombord på färjorna innan du reser.

Färjeguide, videor och recensioner

Rutter och hamnar i Dodekanisos