Varför använda
Direct Ferries?

3307 färjerutter och 697 hamnar runt om i världen

Över 2.5 miljoner nöjda kunder

Vi arrangerar årligen fler än 1.2 miljoner överfarter

Vi gör dagligen upp till 1 miljoner prisjämförelser för våra kunder

Specialerbjudanden till Dodekanisos

Färjor till Dodekanisos

De grekiska Tolvöarna ligger i sydöstra Egeiska havet, mellan Kykladerna och Turkiets kust. Bestående av tolv stora öar och många mindre öar, är ö komplexet känd för sina vackra stränder, kristallklara hav, fantastisk arkitektur och en avslappnad atmosfär som är rik på historia.

Varje ö har en individuell egen ande. Turister som söker lugn och avkoppling kommer att finna en ö som passar, medan den som föredrar en mer levande och kosmopolitisk atmosfär kommer också att upptäcka ett perfekt semestermål.

Att ta sig till öarna från fastlandet, andra ögrupper och att reser mellan öarna själva sker oundvikligen med färja och med ett stort urval av hamnar, rutter och färjebolag som erbjuds, är resan garanterat en stressfri upplevelse.

Dodekaneserna kan nås från det grekiska fastlandets hamn i Pireus, Turkiet, Kreta och Kykladerna. När man närmar sig en grekisk ö med en färja, bevittnar man husen stoppade in i kusten mitt i ett skimrande turkost hav, det är en underbar och minnesvärd upplevelse.

Rhodos är den största och mest befolkade av Dodekaneserna. Med en huvudgata som löper runt i utkanten av ön är höjdpunkten på Rhodos Town, huvudstaden. Här är arkitekturen övervägande medeltida och spektakulära Gamla stan är hem till slottet i Grand Master.

Skrytandes med sandstränder och frodig vegetation, har Kos också ett arv av mytologi och historia. Hippokrates, läkekonstens fader föddes på ön omkring 460 f.Kr., och grundade den stora skolan av medicin i Kos.

Kalymnos har ett internationellt anseende för sina svamp fiske dykare. Denna verksamhet har en lång tradition på ön och har en betydande inverkan på den lokala ekonomin.

Många andra öar i Dodekaneserna uppvisar unik charm och vad dina förväntningar är på en grekisk ö semester kommer de att uppfyllas och överskridas i Tolvöarna.

Lӓs mer Läs mindre

Populära färjerederier

 • Sky Marine
  • Få pris
 • Blue Star Ferries
  • Få pris
 • Sea Dreams
  • Få pris
 • Bodrum Express
  • Få pris
Visa alla färjerederier

Dodekanisos recension

 • "Enkelt och bra"

  Rent och snyggt ombord. Bra serveringar och möjlighet att sitta inne i sval temperatur eller sola på däck.

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Information om förseningar önskas"

  Färjan från Tilos till Rhodos blev 1,5 timmar försenad. Det hade uppskattats om information om denna förseningen kunnat ges

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Biljetter till resan"

  Båtresan med speedboat 4 var mycket bra. Vad som kan förbättras är hur passagerare får biljetten till resan Nu hämtade vi dem i Pireus 1timma före avgång, trots att de var betalda Vi önskar att vi hemma kan skriva ut - hbinte bara bokningsbekräftelse utan - även den gällande biljetten för resan

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Bra resa"

  Stor och stadig båt för det blåste en del. Smidigt att boka biljetter på nätet för att man fick båda resorna utskrivna samtidigt så man slapp att leta upp ett nytt blue star Ferry kontor. Bra utbud på tjänster på båten.

  Lӓs mer Läs mindre

Ombord på färjorna

Ta reda på hur det är ombord på färjorna innan du reser.

Färjeguide, videor och recensioner

Rutter och hamnar i Dodekanisos