Heraklion
Kasos
Färjor till Dodekanisos
Öppen biljett??

Öppna biljetter är giltiga i upp till 12 månader från boknings datumet (se biljett villkoren).

Öppen biljett?

Öppna biljetter är giltiga i upp till 12 månader från boknings datumet (se biljett villkoren).

Reseuppgifter
Utresa
Tur/Retur

Färjor från Heraklion till Kasos

Vi erbjuder uppskattningsvis upp till 1 avångar i veckan mellan Heraklion och Kasos. Denna sträcka trafikeras av 2 rederier, Anek Lines & Blue Star Ferries. Tidtabeller kan ändras beroende på när under året du ska resa. Använd vårt prisvertyg för att hitta uppdaterade priser och avgångstider för färjor mellan Heraklion och Kasos.

Tidtabeller Heraklion till Kasos

Färjor mellan Heraklion och Kasos avgår vanligtvis från Heraklion, ca 05:25. Överfarten tar ungefär 5h 5m.

Färjepriser mellan Heraklion och Kasos

Priserna på en överfast från Heraklion till Kasos varierar oftast mellan 442kr och 2553kr*. Genomsnittspriset är 1298kr*. De billigaste priserna mellan Heraklion och Kasos är ca 235kr*. Genomsnittspriset för en fotpassagerare är 815kr*. Genomsnittspriset för en bil är 2498kr*.

Priserna varierar beroende på antalet passagerare, fordonstyp samt avgångstid. Dessa priser är baserade på sökningar gjorda under de senaste 30 dagarna och uppdaterades senast 21 Juli 2023.

Hur långt är det mellan Kasos och Heraklion?

Det är ungefär 123.0 miles (197.9km) eller 106.9 sjömil mellan Heraklion och Kasos.

Kan jag resa med bil mellan Heraklion och Kasos?

Ja, med Anek Lines, Blue Star Ferries kan du resa med bil på sträckan mellan Heraklion och Kasos. Använd vårt prisverktyg för att hitta aktuella priser för att resa med bil mellan Heraklion och Kasos.

Kan jag resa som fotpassagerare mellan Heraklion och Kasos?

Ja, fotpassagerare kan resa med Anek Lines, Blue Star Ferries mellan Heraklion och Kasos.

Heraklion till Kasos färjealternativ

För mer information, besök vår sida om Färjor från Kreta till Dodekanisos
Varför använda Direct Ferries?
category
4412 färjerutter och 901 hamnar runt om i världen
category
Över 2,5 miljoner nöjda kunder
category
Vi arrangerar årligen fler än 1,2 miljoner överfarter
category
Vi gör dagligen upp till 1 miljoner prisjämförelser för våra kunder
Crete (Heraklion) - Kasos Sammanfattning av rutt
Land för avresa Grekland
Destination Land Grekland
Antal operatörer 2
Operatörer Anek Lines & Blue Star Ferries
Genomsnittligt pris 1336 kr.*
Genomsnittliga veckovisa avgångar 1
Genomsnittlig seglingstid 5h 5m
Första färjan 05:25
Avstånd 106 nautiska mil

* Priserna kan komma att ändras, priserna är hämtade från de senaste 30 dagarna, senast uppdaterade 2023-08-01.

De mest populära frågorna

 • Hur länge tar färjan från Heraklion till Kasos?

  Färjeresan från Heraklion till Kasos tar ungefär 5h 35m. Restider kan variera beroende på när under året som du reser, vi rekommenderar att du kollar med rederiet för att vara säker.
 • Vilka rederier trafikerar rutten mellan Heraklion - Kasos?

  2 populära färjebolag trafikerar sträckan mellan Heraklion och Kasos, dessa är
  • Anek Lines
  • Blue Star Ferries
 • Hur bokar jag färjebiljetter mellan Heraklion - Kasos?

  Hos oss hittar du billiga färjor mellan Heraklion - Kasos, kolla in våra erbjudanden för att få tillgång till de lägsta priserna.

Så tycker våra kunder om Färjor från Heraklion till Kasos

 • "En intressant utflykt"

  Detta var vår 70-års present till svågern.Hans morfar kom från denna ö, men han hade själv aldrig varit här. En mycket trevlig båtresa och två dagar på plats för att söka upp släktingar. Detta lyckades över förväntan och vi fick en mycket god kontakt med folk i Diafani och Olymbos. En mycket trivsam omväxling till det hektiska livet på Rhodos. Nästan ingen trafik och många vandrare av olika nationaliteter. Ett besök på denna ö kan varmt rekommenderas!

  'Prevelis' travelled on Prevelis

  Lӓs mer Läs mindre

Guide till Heraklion

Heraklion är den största staden och huvudstad på den grekiska ön Kreta och är en av de största städerna i Grekland. Knossos är den viktigaste arkeologiska platsen på Kreta, och ligger cirka 5 km sydöst om staden. Det var kung Minos slot och enligt mytologin, Minotaurens hem. Palatset byggdes omkring 1900 f.Kr., under resterna av en neolitisk bosättning.

Det enorma arkeologiska museet, omvandlat från en gammal kraftstation, på hörnet av det centrala torget Eleftherias, har samlat många av fynden från Knossos, Archanes, Festos, Zakros och många andra arkeologiska platser på Kreta. Museet spänner över en period som börjar flera tusen år sedan, genom den minoiska, efter Minoan och senare perioder. Populära höjdpunkter är Festos-skivan, klassiska grekiska och romerska skulpturer, freskomålningar, smycken, väggmålningar och keramik.

Heraklion är en viktig hamn för passagerarfartyg och last. Resenärer kan ta färjor och båtar från Heraklion till destinationer såsom Santorini, Ios Island, Paros, Mykonos och Rhodos. Det finns också flera dagliga färjor till Pireus, hamnen i Aten på grekiska fastlandet.


Guide till Kasos

Den grekiska ön Kasos är den sydligaste ön Dodekanesos ögrupp. Ön har en gammal historia och många gemensamma drag med den närliggande ön Kreta. Fenicierna anses vara de första invånarna medan Homer ingår Kasos i listan över öar som deltog i det trojanska kriget. Trots sin ringa storlek av ön hade en stor marin och kommersiella närvaro med hjälp av sin flotta för att delta i revolutionen 1821, som kostade den dess fullständiga förstörelsen av turkarna år 1824. Dess senare historia är identisk med resten av Tolvöarna tills återföreningen med det grekiska fastlandet 1948. Många av Kasos " liksom Karpathos" invånare emigrerade till Amerika och Egypten där de på byggandet av Suezkanalen i mitten av det 19t00 århundradet.

Kasos kan nås med färja från Pireus Kreta (Sitia Agios Nikolaos) Rhodos Halki och Karpathos.


Heraklion till Kasos Tidtabeller för färjor

Färjetider mellan 18/09/2023 och 2023-09-24


Operatör Avgångstid Ankomsttid Restid Seglingsdagar
Blue Star Ferries 05:25 10:30 5 timmar 5 minuter Sön

Ombord på färjorna

Kundtjänst

Besök vår kundtjänstsida för att hitta användbar information om att resa med färja, våra vanliga frågor och hur du kontaktar oss för att få hjälp med din bokning.