Santorini (Thira)
Diafani
Färjor till Dodekanisos
Öppen biljett??

Öppna biljetter är giltiga i upp till 12 månader från boknings datumet (se biljett villkoren).

Öppen biljett?

Öppna biljetter är giltiga i upp till 12 månader från boknings datumet (se biljett villkoren).

Reseuppgifter
Utresa
Tur/Retur

Färjor från Thira (Santorini) till Diafani

Vi erbjuder uppskattningsvis upp till 1 avångar i veckan mellan Thira (Santorini) och Diafani. Denna sträcka trafikeras av 2 rederier, Anek Lines & Blue Star Ferries. Tidtabeller kan ändras beroende på när under året du ska resa. Använd vårt prisvertyg för att hitta uppdaterade priser och avgångstider för färjor mellan Thira (Santorini) och Diafani.

Tidtabeller Thira (Santorini) till Diafani

Färjor mellan Thira (Santorini) och Diafani avgår vanligtvis från Thira (Santorini), ca 01:00. Överfarten tar ungefär 9h 25m.

Färjepriser mellan Thira (Santorini) och Diafani

Priserna på en överfast från Thira (Santorini) till Diafani varierar oftast mellan 566kr och 1698kr*. Genomsnittspriset är 1049kr*. De billigaste priserna mellan Thira (Santorini) och Diafani är ca 290kr*. Genomsnittspriset för en fotpassagerare är 925kr*. Genomsnittspriset för en bil är 3864kr*.

Priserna varierar beroende på antalet passagerare, fordonstyp samt avgångstid. Dessa priser är baserade på sökningar gjorda under de senaste 30 dagarna och uppdaterades senast 21 Juli 2023.

Hur långt är det mellan Diafani och Thira (Santorini)?

Det är ungefär 129.1 miles (207.8km) eller 112.2 sjömil mellan Thira (Santorini) och Diafani.

Kan jag resa med bil mellan Thira (Santorini) och Diafani?

Ja, med Anek Lines, Blue Star Ferries kan du resa med bil på sträckan mellan Thira (Santorini) och Diafani. Använd vårt prisverktyg för att hitta aktuella priser för att resa med bil mellan Thira (Santorini) och Diafani.

Kan jag resa som fotpassagerare mellan Thira (Santorini) och Diafani?

Ja, fotpassagerare kan resa med Anek Lines, Blue Star Ferries mellan Thira (Santorini) och Diafani.

För mer information, besök vår sida om Färjor från Kykladerna till Dodekanisos
Varför använda Direct Ferries?
category
4412 färjerutter och 901 hamnar runt om i världen
category
Över 2,5 miljoner nöjda kunder
category
Vi arrangerar årligen fler än 1,2 miljoner överfarter
category
Vi gör dagligen upp till 1 miljoner prisjämförelser för våra kunder
Santorini (Thira) - Diafani Sammanfattning av rutt
Land för avresa Grekland
Destination Land Grekland
Antal operatörer 2
Operatörer Anek Lines & Blue Star Ferries
Genomsnittligt pris 1040 kr.*
Genomsnittliga veckovisa avgångar 1
Genomsnittlig seglingstid 9h 27m
Snabbaste seglingstid 8h 20m
Första färjan 01:00
Avstånd 112 nautiska mil

* Priserna kan komma att ändras, priserna är hämtade från de senaste 30 dagarna, senast uppdaterade 2023-08-01.

De mest populära frågorna

 • Hur länge tar färjan från Santorini (Thira) till Diafani?

  Färjeresan från Santorini (Thira) till Diafani tar ungefär 12h 50m. Restider kan variera beroende på när under året som du reser, vi rekommenderar att du kollar med rederiet för att vara säker.
 • Vilka rederier trafikerar rutten mellan Santorini (Thira) - Diafani?

  2 populära färjebolag trafikerar sträckan mellan Santorini (Thira) och Diafani, dessa är
  • Anek Lines
  • Blue Star Ferries
 • Hur bokar jag färjebiljetter mellan Santorini (Thira) - Diafani?

  Hos oss hittar du billiga färjor mellan Santorini (Thira) - Diafani, kolla in våra erbjudanden för att få tillgång till de lägsta priserna.

Så tycker våra kunder om Färjor från Santorini (Thira) till Diafani

 • "En intressant utflykt"

  Detta var vår 70-års present till svågern.Hans morfar kom från denna ö, men han hade själv aldrig varit här. En mycket trevlig båtresa och två dagar på plats för att söka upp släktingar. Detta lyckades över förväntan och vi fick en mycket god kontakt med folk i Diafani och Olymbos. En mycket trivsam omväxling till det hektiska livet på Rhodos. Nästan ingen trafik och många vandrare av olika nationaliteter. Ett besök på denna ö kan varmt rekommenderas!

  'Prevelis' travelled on Prevelis

  Lӓs mer Läs mindre

Guide till Santorini (Thira)

Santorini, eller Thira för att ge ön sitt officiella namn, är en grekisk ö som ligger i södra Egeiska havet ca 200 km sydost om det grekiska fastlandet. Det är en del av Kykladernas ögrupp och tillsammans med Anafi är det den enda platsen i Europa som har ett varm ökenklimat. Varje besök till Santorini bör innehålla en yachtkryssning till de tre öarna som våldsamt skapats under ett vulkanutbrott under antiken. Öarna kallas Nea Kammeni, Palea Kammeni och Thirassia och deras placering mittemot den västra delen av ön ger besökarna möjlighet att faktiskt se vulkanen och alla dess underverk. Fira, huvudstaden i Santorini, ligger uppe på kanten av en imponerande 260 meter hög klippa, och erbjuder besökarna en imponerande utsikt över vulkanen. Fira stad är full av små vitkalkade hus av traditionell kykladisk arkitektur, kyrkor med blå kupoler och gator fyllda med alla typer av affärer, restauranger, kaféer och barer.

Ön Santorini har två hamnar. Den stora hamnen är Athinios, dit alla färjor och kommersiella båtar anländer. Där finns också den gamla hamnen som oftast används för kryssningsfartyg. Från huvudhamnen, kan färjor tas till Pireus, Rafina och de andra öarna i Kykladerna. Både konventionella och höghastighetsfärjor trafikerar dessa rutter.


Guide till Diafani

Diafani är en hamnstad belägen på den grekiska ön Karpathos, som ligger i den södra delen av Tolvöarnas ögrupp, mellan öarna Kreta och Rhodos. Karpathos är den näst största ön i Dodekaneserna och sträcker sig över en yta på cirka 300 kvadratkm. Ön är i allmänhet en bergig ö. Kali Limni är den högsta toppen på 1,214m över havet, fullt av vatten fjädrar, tallskogar, vingårdar, olivträd och andra fruktbärande träd. En populär attraktion på ön är stengrottor som är hem till sälen Monachus Monachus, och är förmodligen den enda plats där de kan hittas. Enligt mytologin Iapetos, son till Uranus och Gaia [Himmel och Jord] var dem de första invånarna på ön.

Ön kan spåra sin historia tillbaka till den yngre stenåldern när den först blev bebodd. Öns historia har en nära anknytning till Rhodos och resten av Dodekaneserna. Erövrarna som definierade öns karaktär var fransmän, turkar och italienare.


Santorini (Thira) till Diafani Tidtabeller för färjor

Färjetider mellan 25/09/2023 och 2023-10-01


Operatör Avgångstid Ankomsttid Restid Seglingsdagar
Blue Star Ferries 01:00 09:20 8 timmar 20 minuter Ons
Blue Star Ferries 01:00 11:35 10 timmar 35 minuter Fre

Ombord på färjorna

Kundtjänst

Besök vår kundtjänstsida för att hitta användbar information om att resa med färja, våra vanliga frågor och hur du kontaktar oss för att få hjälp med din bokning.