Aten (Pireus)
Rhodos
Färjor till Dodekanisos
Öppen biljett??

Öppna biljetter är giltiga i upp till 12 månader från boknings datumet (se biljett villkoren).

Öppen biljett?

Öppna biljetter är giltiga i upp till 12 månader från boknings datumet (se biljett villkoren).

Reseuppgifter
Utresa
Tur/Retur

Färjor från Pireus till Rhodos

Vi erbjuder uppskattningsvis upp till 11 avångar i veckan mellan Pireus och Rhodos. Denna sträcka trafikeras av 2 rederier, Anek Lines & Blue Star Ferries. Tidtabeller kan ändras beroende på när under året du ska resa. Använd vårt prisvertyg för att hitta uppdaterade priser och avgångstider för färjor mellan Pireus och Rhodos.

Tidtabeller Pireus till Rhodos

Färjor mellan Pireus och Rhodos avgår vanligtvis från Pireus, ca 12:00. Överfarten tar ungefär 17h 50m.

Färjepriser mellan Pireus och Rhodos

Priserna på en överfast från Pireus till Rhodos varierar oftast mellan 1056kr och 10933kr*. Genomsnittspriset är 4871kr*. De billigaste priserna mellan Pireus och Rhodos är ca 528kr*. Genomsnittspriset för en fotpassagerare är 2774kr*. Genomsnittspriset för en bil är 8876kr*.

Priserna varierar beroende på antalet passagerare, fordonstyp samt avgångstid.

Hur långt är det mellan Rhodos och Pireus?

Det är ungefär 330.6 miles (532.1km) eller 287.3 sjömil mellan Pireus och Rhodos.

Kan jag resa med bil mellan Pireus och Rhodos?

Ja, med Anek Lines, Blue Star Ferries kan du resa med bil på sträckan mellan Pireus och Rhodos. Använd vårt prisverktyg för att hitta aktuella priser för att resa med bil mellan Pireus och Rhodos.

Kan jag resa som fotpassagerare mellan Pireus och Rhodos?

Ja, fotpassagerare kan resa med Anek Lines, Blue Star Ferries mellan Pireus och Rhodos.

För mer information, besök vår sida om Färjor från Aten till Dodekanisos
Varför använda Direct Ferries?
category
4412 färjerutter och 901 hamnar runt om i världen
category
Över 2,5 miljoner nöjda kunder
category
Vi arrangerar årligen fler än 1,2 miljoner överfarter
category
Vi gör dagligen upp till 1 miljoner prisjämförelser för våra kunder
Athens (Piraeus) - Rhodes Sammanfattning av rutt
Land för avresa Grekland
Destination Land Grekland
Antal operatörer 2
Operatörer Anek Lines & Blue Star Ferries
Genomsnittligt pris 5004 kr.*
Genomsnittliga dagliga avgångar 1
Genomsnittliga veckovisa avgångar 11
Genomsnittlig seglingstid 17h 50m
Snabbaste seglingstid 12h 50m
Första färjan 12:00
Sista färjan 23:55
Avstånd 287 nautiska mil

* Priserna kan komma att ändras, priserna är hämtade från de senaste 30 dagarna, senast uppdaterade 2024-04-02.

De mest populära frågorna

Hur länge tar färjan från Pireus till Rhodos?

Färjeresan från Pireus till Rhodos tar ungefär 22h 17m. Restider kan variera beroende på när under året som du reser, vi rekommenderar att du kollar med rederiet för att vara säker.

Vad kostar färjan från Pireus till Rhodos?

Priserna för färjan mellan Pireus - Rhodos varierar beroende på när under året som du reser. Det genomsnittliga priset för denna rutt är 421 €. Priset är exklusive bokningsavgifter.

Vilka rederier trafikerar rutten mellan Pireus - Rhodos?

2 populära färjebolag trafikerar sträckan mellan Pireus och Rhodos, dessa är
 • Blue Star Ferries
 • Anek Lines

Hur bokar jag färjebiljetter mellan Pireus - Rhodos?

Hos oss hittar du billiga färjor mellan Pireus - Rhodos, kolla in våra erbjudanden för att få tillgång till de lägsta priserna.

Vad är avståndet från Pireus till Rhodos?

Det är uppskattningsvis 287 sjömil mellan Pireus och Rhodos.

Så tycker våra kunder om Färjor från Aten (Pireus) till Rhodos

 • "Omdömen"

  Fin färja, trevlig personal

  'Blue Star 1' travelled on Blue Star 1

  Lӓs mer Läs mindre
 • "På väg till Patmos"

  Min båtresa med Blue Star Ferries från Pireus till Kos och senare från Kos till Pireus avlöpte mycket bra. Båten gick i tid och ankom i tid till mitt mål i båda riktningarna. Personalen var mycket vänlig och hjälpsam och båten var välutrustad, ren, fräsch och modern. Det enda som störde mig var att det kostade så mycket att få tillgång till en sovhytt. Resan som helhet kunde varit billigare då jag reste i lågsäsong. Det var dock bra med flygstolarna som gick att vila i. Det som var allra mest otur för mig var att det så sällan gick en direktbåt mellan Pireus och Patmos (som var mitt slutmål)i lågsäsongtid att jag fick ta vägen om Kos( i bägge riktnin-garna)och sedan invänta Katamaranbåten som tog mig tillbaka till Patmos från Kos. Å andra sidan fick jag en fin tur på havet mellan öarna!

  'Blue Star 1' travelled on Blue Star 1

  Lӓs mer Läs mindre
 • "En intressant utflykt"

  Detta var vår 70-års present till svågern.Hans morfar kom från denna ö, men han hade själv aldrig varit här. En mycket trevlig båtresa och två dagar på plats för att söka upp släktingar. Detta lyckades över förväntan och vi fick en mycket god kontakt med folk i Diafani och Olymbos. En mycket trivsam omväxling till det hektiska livet på Rhodos. Nästan ingen trafik och många vandrare av olika nationaliteter. Ett besök på denna ö kan varmt rekommenderas!

  'Prevelis' travelled on Prevelis

  Lӓs mer Läs mindre

Guide till Aten (Pireus)

Pireus är en hamnstad i Grekland. Staden ligger på saroniska bukten i regionen Attika i Grekland och är en del av Atens stadsområde med centrala Aten ungefär 12 km från Pireus. Centrala Pireus är inte en plats där besökarna väljer att dröja eftersom det är överbelastat med trafik. Bortom sjöfartskontoren, bankerna och de offentliga byggnaderna, hittar du ett virrvarr av gågator, shoppingremsor och ganska nedgångna områden. Det mest attraktiva kvarteret ligger öster om Zea Marina och turistiska Mikrolimano hamnen, som är kantad med kaféer, restauranger och barer.

Hamnen i Pireus är den viktigaste hamnen i Grekland, den största passagerarhamnen i Europa och den tredje största i världen och är centrum för Greklands sjöfart och basen för sin stora handelsflottan. Anläggningarna i hamnen har nyligen renoverats och kvaliteten på bekvämligheterna har förbättrats avsevärt. Dessa inkluderar bankomater, valutaväxling, restauranger, barer, taxibilar och ett brett utbud av resebyråer som säljer färjbiljetter. Hamnen har färjeöverfarter till Kreta, Kykladerna, Dodekaneserna, den östra delen av Grekland och en stor del av norra och östra Egeiska havet.


Guide till Rhodos

Den grekiska ön Rhodos är den största av alla Dodekanisos och är ett mycket populärt turistmål med mer än 300 soldagar per år. Ön ligger i östra Aegeanb havet och ligger i nordöst om ön Kreta och sydöstra Aten. Rhodos är mycket en semesterö, och erbjuder allt besökarna kunde eventuellt behov för den perfekta grekiska semester, inklusive en ganska vacker kustlinje, massor av kultur och ett mycket livligt nattliv. Rhodos existerar helt oberoende av det grekiska fastlandet och dess gröna interiör är särskilt frodig, kontrasterande kraftigt med det omgivande Egeiska havet och beachfronts. Turister brukar finna huvudstaden i Rhodos ganska fängslande, särskilt inom gamla stan, där enorma medeltida befästningar och vindlande gränder ger stor karaktär. För många är det öns stränder som gör Rhodos perfekt semesterort. I allmänhet är de bästa stränderna tenderar att ligga på den östra kusten och i synnerhet, Lindos står ut som erbjuder en av de bästa sträckor av sand och grus, nära Megali Paralia. Även under högsäsong är det fortfarande möjligt att hitta uncrowded stränder, som tenderar att vara de mindre tillgängliga och ligger bort från vägen, ofta är lite isolerade och mycket avskild.

Rhodos är ansluten med färja med dagliga tjänster till Pireus, genom konventionella och hög hastighet båtar. Under sommarmånaderna Rhodos är också ansluten med resten av de Dodekaneserna öarna, tillsammans med Kreta och Kykladerna.


Pireus till Rhodos Tidtabeller för färjor

Färjetider mellan 20/05/2024 och 2024-05-26


Operatör Avgångstid Ankomsttid Restid Seglingsdagar
Blue Star Ferries 12:00 06:10 18 timmar 10 minuter Mån
Blue Star Ferries 15:00 08:45 17 timmar 45 minuter Ons
Blue Star Ferries 15:00 08:55 17 timmar 55 minuter Fre
Blue Star Ferries 15:00 23:00 32 timmar Lör
Blue Star Ferries 18:00 09:10 15 timmar 10 minuter Tis
Blue Star Ferries 18:00 09:40 15 timmar 40 minuter Tors, Lör

Kundtjänst

Besök vår kundtjänstsida för att hitta användbar information om att resa med färja, våra vanliga frågor och hur du kontaktar oss för att få hjälp med din bokning.