Färja från Lipsi till Symi

Lipsi Symi-rutten går mellan Dodekanisos och Dodekanisos och trafikeras för nuvarande av 2 rederier. Blue Star Ferries trafikerar den här sträckan upp till 2 gånger per vecka med en restid på runt 5 timmar 40 minuter när Dodekanisos Seaways servicen kör upp till 4 gånger per vecka med en resetid från 4 tim 30 min.

Det finns totalt 6 linjer att välja på vecka om du vill åka Lipsi Symi-rutten mellan Dodekanisos och Dodekanisos. Jämför nu och hitta resan som passar dig bäst.

Rederier som åker mellan Lipsi och Symi

  • Blue Star Ferries
    • 2 avgångar per vecka 5 tim 40 min
    • Få pris
  • Dodekanisos Seaways
    • 4 avgångar per vecka 4 tim 30 min
    • Få pris

Guide till Lipsi

Lipsi, även känd som Leipsoi, är en grekisk ö som ligger i norra delen av Dodekaneserna nära Patmos och Leros. Ön ligger söder om ön Samos, och norr om ön Leros. Ön var ursprungligen bebott under förhistorisk tid, men de moderna bosättningarna på ön grundades 1669 av en man från Kreta som hette Ilias. Ön Lipsi förenades officiellt med Grekland 1948 och sträcker sig över en yta på 16 kvadratkm och har en kuststräcka på 35 km och har 700 invånare.

Sevärdheter värda ett besök på ön inkluderar den vackra kyrkan Agios Ioannis, Theologos, som ligger intill torget i rådhuset och museet. I kyrkan finns ikonen Panaghia i Mavri (Svart Madonna) som går tillbaka till 1500. Det finns också Kyrko-Folklore Museum som innehåller några kyrkliga reliker och en liten arkeologisk samling. Panaghia av Haros, som ligger bara 1,5 km från Lipsi stad, är den enda ikonen i Grekland, där Jungfru Maria avbildad när hon håller den korsfäste Jesus i famnen, istället för Jesusbarnet. Klostret, tillsammans med ikonen, går tillbaka till 1600.

Lipsi har goda kommunikationer med färjor som går mellan Patmos och Leros och till Piraeus.