Lipsi till Symi färja

Lipsi Symi rutten ansluter Dodekanisos med Dodekanisos och körs för tillfället av 2 rederier. Blue Star Ferries service kör upp till 1 gånger per vecka med en resetid på runt 5 timmar 55 minuter när Dodekanisos Seaways servicen kör upp till 4 gånger per vecka med en resetid från 3 tim 25 min.

Så det är kombinerat 5 överfarter som erbjuds vecka på Lipsi Symi rutten mellan Dodekanisos och Dodekanisos. Jämnför nu och få fram den bästa resan för dig.

Lipsi - Symi färjerederier

  • Blue Star Ferries
    • 1 Avgång per vecka 5 tim 55 min
    • Få pris
  • Dodekanisos Seaways
    • 4 Avgångar per vecka 3 tim 25 min
    • Få pris

Lipsi guide

Lipsi, även känd som Leipsoi, är en grekisk ö som ligger i norra delen av Dodekaneserna nära Patmos och Leros. Ön ligger söder om ön Samos, och norr om ön Leros. Ön var ursprungligen bebott under förhistorisk tid, men de moderna bosättningarna på ön grundades 1669 av en man från Kreta som hette Ilias. Ön Lipsi förenades officiellt med Grekland 1948 och sträcker sig över en yta på 16 kvadratkm och har en kuststräcka på 35 km och har 700 invånare.

Sevärdheter värda ett besök på ön inkluderar den vackra kyrkan Agios Ioannis, Theologos, som ligger intill torget i rådhuset och museet. I kyrkan finns ikonen Panaghia i Mavri (Svart Madonna) som går tillbaka till 1500. Det finns också Kyrko-Folklore Museum som innehåller några kyrkliga reliker och en liten arkeologisk samling. Panaghia av Haros, som ligger bara 1,5 km från Lipsi stad, är den enda ikonen i Grekland, där Jungfru Maria avbildad när hon håller den korsfäste Jesus i famnen, istället för Jesusbarnet. Klostret, tillsammans med ikonen, går tillbaka till 1600.

Lipsi har goda kommunikationer med färjor som går mellan Patmos och Leros och till Piraeus.