Kalymnos till Kos färja

Kalymnos Kos rutten ansluter Dodekanisos med Dodekanisos och körs för tillfället av 2 rederier. Blue Star Ferries service kör upp till 4 gånger per vecka med en resetid på runt 50 minuter när Dodekanisos Seaways servicen kör upp till 13 gånger per vecka med en resetid från 35 min.

Så det är kombinerat 17 överfarter som erbjuds vecka på Kalymnos Kos rutten mellan Dodekanisos och Dodekanisos. Jämnför nu och få fram den bästa resan för dig.

Kalymnos - Kos färjerederier

  • Blue Star Ferries
    • 4 Avgångar per vecka 50 min
    • Få pris
  • Dodekanisos Seaways
    • 13 Avgångar per vecka 35 min
    • Få pris

Genomsnittligt pris för Kalymnos Kos

Priserna som visas är de genomsnittliga priserna för enkel resa som våra kunder har betalat. Den vanligaste bokningen på rutten Kalymnos Kos är en bil och 2 passagerare.

Kalymnos guide

Kalymnos är en grekisk ö som ligger i sydöstra Egeiska havet och är en del av ögruppen Dodekaneserna. Kalymnos ligger väster om Bodrumhalvön mellan öarna Kos, 12 km söderut, och Leros, 2 km norrut. Ön är den tredje folkrikaste ön i Dodekaneserna efter Kos och Rhodos och är känd för sin förmögna befolkning. Ön är huvudsakligen bergig med en mycket oregelbunden kustlinje som har många skyddade vikar som gör det ett perfekt resmål för seglingssemester. Det kristallklara vattnet utanför ön har resulterat i att ön kallas "Sponge divers" ön som har varit ett vanligt yrke på ön i många år. Svampdykning har gjort ön mycket rik och har gjort den känt i hela Medelhavet.

Huvudstaden i Kalymnos är hamnstaden Pothia, en färgglad öby är spriden likt en amfiteater över foten och sluttningarna av två kullar och dalen mellan dem. Det finns en regelbunden färja från ön till Pireus, Rhodos, de andra Tolvöarna samt till Kykladerna och Samos.

Kos guide

Den grekiska ön Kos ligger i sydöstra Egeiska havet, söder om ön Kalymnos och norr om ön Nisyros. Kos ligger i den gamla Keramiko viken (Kerme Körfezi) eller Kos viken, bara 3 nautiska mil från den turkiska kusten och är den tredje största ön i Dodekaneserna ögrupp. Kos är en av de bästa grekiska öarna för en typisk strandsemester och det var bland de första öarna att gå för massmarknad turism i stor skala med många hotell byggda på stränder längs de långa sandkustlinjer i öster och söder. Den relativt flacka landskapet har bidragit till att göra cykling en mycket populär semesteraktivitet och det finns inget slut på cykeluthyrare och även vissa särskilda cykelvägar mellan de stora hotellen. Förutom nattlivet i staden Kos och en uppsjö av badorter, erbjuderön ön också några av de bästa arkeologiska platser som finns i Medelhavet.

Det finns dagliga turer mellan Kos och Pireus tillsammans med tjänster mellan Kos och resten av Dodekaneserna, öarna i nordöstra Egeiska havet och Turkiet. Resan genom konventionell färja kan ta upp till 13 timmar, beroende på mellanlandningar , och resan med en hög hastighet båt kan ta mellan 5 och 8 timmar.