COVID-19 Update Click here to visit our dedicated page for further information on the COVID-19 situation, including vouchers, cancellations, refunds and sailing changes.

Varför använda
Direct Ferries?

3325 färjerutter och 764 hamnar runt om i världen

Över 2,5 miljoner nöjda kunder

Vi arrangerar årligen fler än 1,2 miljoner överfarter

Vi gör dagligen upp till 1 miljoner prisjämförelser för våra kunder

Färjor till Egeiska öarna

Egeiska öarna är en grupp av grekiska områden som ligger I egeiska havet närmast Turkiska kusten och består av Lesbos, den största ön av ögruppen och den tredje största grekiska ön, Thassos, Samos, Chios, Ikaaria, Lemnos och Samothrace samt några mindre öar.

Att ta sig runt öarna med färja är relativt enkelt. Det finns många olika förbindelser mellan fastlandet och de Egeiska öarna samt finns det massor av kryssningar öarna emellan.

Om man måste nå Grekland fore fortsatt resa till Egeiska öarna finns det många olika färjeföretag som erbjuder tjänster från Italien, som själv är ansluten till resten av Europa bade via land och hav.

Eftersom Egeiska öarna inte är lika besökta som Kykladerna eller Dodekanisos har de som resultat behållit mycket karaktär. Lesbos har varit en resort ända sedan romartiden och erbjuder en unik mångfald från porten och huvudstaden Mytilene till tysta bergs byar samt upptagna resorter och skogar.

Ytterom Mytilene, kan man kolla Ayiassos, en underbar kulle stad med gator med kullerstenar och en kyrka från 1100-talet. Molyvos vid norra kusten har en vykorts port samt ett fint slot, medan Samos kan vara den vackraste av gruppen med bra stränder, bergiga terräng och skogar vart man kan ta trevliga promenader. De har också många viktiga arkeologiska fyndorter.

Ikaria är en av de minst besökta grekiska öarna och kan mycket väl vara attraktiv för dem som söker en lungnare semesterort. Ikaria har bra sandstränder och massor av medeltids slot som byggdes för att motså pirater som ofta kom för att stjäla från ön. Chios är också en relativt tyst stad som är bergig I norr med skogiga dalar and medeltids byar. Dens 1000-talets kloster hör till Unescos lista av världsarv.

Lemnos har en av the största naturliga hamnarna i Egeian, bra stränder och en eller två historiska attraktioner, medan Samothrace har bra attliv i Kamariotissa och, bakom kullarna hittas den vackra byn Hora med resterna av av en fästning med en vacker vy av havet.

Thassos har ett imponerande bysantiskt kloster, ett enastående arkeologiskt museum och ett forntidens grekiska temple samt goda stränder i Alyki.

Populära färjerederier

  • 14 avgångar per vecka 30 min
  • Få pris
  • 7 avgångar per vecka 20 min
  • Få pris
  • 7 avgångar per vecka 1 timme 15 min
  • Få pris
  • 5 avgångar per vecka 1 timme 30 min
  • Få pris

Egeiska öarna recension

 • " Naxos"

  Underbara Grekland leverar igen! Varför resa med charter när det är så lätt att boka och resa på egen hand!!! Denna resa gjorde jag med min man och våra flickor på 3 och 5 år! Resan började 31 maj, perfekt tid i Grekland, och varade till 15 juni. Vi flög från Köpenhamn till Athen med Sas väldigt smidigt. Landade vid lunch och tog taxi till Pireus, buss rekommenderas ej! Båten gick på eftermiddagen så vi hade gott om tid. Med bokningsnumret fick vi de riktiga biljetterna nere i hamnen på Blue Ferries kontor! Vi gick ombord på färjan sökert 1 timme innan ávgång! Reßer ni med barn så ta med sysselsättning då det ej finns lekrum eller liknande ombord. Jag rekommenderar ej snabbfärjor när man reser med barn då mam ej ksn röra sig fritt ombord på dessa! Turen till Naxos tog ca 5 timmar men tiden gick väldigt fort! Vid 22 tiden hade vi nått vår destination helt enligt tidtsbell. Naxos är en härlig ö med vackra sandstränder utan stora hotellkomplex typ all inklusive/bamseklubbar! Passar vår familj utmärkt! Vi bodde på Hotel Katarina i byn bredvid Naxos stad! Perfekt familje hotell nära stranden som kan rekommenderas varmt! Efter lite mer än 2 veckor på Naxos kände vi oss redo att åka hem, båten gick till Athen på morgonen så vid lunch var vi i Ahten och på kvällen flög vi åter till Köpenhamn! Ha alltis gott om tid när man resor är mitt tips, semester är just att slippa stressa!!

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Santorini - Paros tur och retur"

  Snabb service vi internet och inga problem vid uthämtning av biljetterna hos ombud vid hamnen. Bra och smidigt emottagande på färjan. Sköna stolar även i ekonomiklass och helt okej mat/dryck att handla ombord. Välskötta toaletter.

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Nice Summer in Cyclades !"

  I'm very thankful with the boat Blue Star Ferries, and many +++++ from Christopher and my Wife Maria. The only - negative was the waves that day.

  Lӓs mer Läs mindre
 • "På väg till Patmos"

  Min båtresa med Blue Star Ferries från Pireus till Kos och senare från Kos till Pireus avlöpte mycket bra. Båten gick i tid och ankom i tid till mitt mål i båda riktningarna. Personalen var mycket vänlig och hjälpsam och båten var välutrustad, ren, fräsch och modern. Det enda som störde mig var att det kostade så mycket att få tillgång till en sovhytt. Resan som helhet kunde varit billigare då jag reste i lågsäsong. Det var dock bra med flygstolarna som gick att vila i. Det som var allra mest otur för mig var att det så sällan gick en direktbåt mellan Pireus och Patmos (som var mitt slutmål)i lågsäsongtid att jag fick ta vägen om Kos( i bägge riktnin-garna)och sedan invänta Katamaranbåten som tog mig tillbaka till Patmos från Kos. Å andra sidan fick jag en fin tur på havet mellan öarna!

  Lӓs mer Läs mindre

Ombord på färjorna

Ta reda på hur det är ombord på färjorna innan du reser.

Färjeguide, videor och recensioner

Rutter och hamnar i Egeiska öarna