COVID-19 Update Click here to visit our dedicated page for further information on the COVID-19 situation, including vouchers, cancellations, refunds and sailing changes.

Varför använda
Direct Ferries?

3325 färjerutter och 764 hamnar runt om i världen

Över 2,5 miljoner nöjda kunder

Vi arrangerar årligen fler än 1,2 miljoner överfarter

Vi gör dagligen upp till 1 miljoner prisjämförelser för våra kunder

Färjor till Egeiska öarna

Egeiska öarna är en grupp av grekiska områden som ligger I egeiska havet närmast Turkiska kusten och består av Lesbos, den största ön av ögruppen och den tredje största grekiska ön, Thassos, Samos, Chios, Ikaaria, Lemnos och Samothrace samt några mindre öar.

Att ta sig runt öarna med färja är relativt enkelt. Det finns många olika förbindelser mellan fastlandet och de Egeiska öarna samt finns det massor av kryssningar öarna emellan.

Om man måste nå Grekland fore fortsatt resa till Egeiska öarna finns det många olika färjeföretag som erbjuder tjänster från Italien, som själv är ansluten till resten av Europa bade via land och hav.

Eftersom Egeiska öarna inte är lika besökta som Kykladerna eller Dodekanisos har de som resultat behållit mycket karaktär. Lesbos har varit en resort ända sedan romartiden och erbjuder en unik mångfald från porten och huvudstaden Mytilene till tysta bergs byar samt upptagna resorter och skogar.

Ytterom Mytilene, kan man kolla Ayiassos, en underbar kulle stad med gator med kullerstenar och en kyrka från 1100-talet. Molyvos vid norra kusten har en vykorts port samt ett fint slot, medan Samos kan vara den vackraste av gruppen med bra stränder, bergiga terräng och skogar vart man kan ta trevliga promenader. De har också många viktiga arkeologiska fyndorter.

Ikaria är en av de minst besökta grekiska öarna och kan mycket väl vara attraktiv för dem som söker en lungnare semesterort. Ikaria har bra sandstränder och massor av medeltids slot som byggdes för att motså pirater som ofta kom för att stjäla från ön. Chios är också en relativt tyst stad som är bergig I norr med skogiga dalar and medeltids byar. Dens 1000-talets kloster hör till Unescos lista av världsarv.

Lemnos har en av the största naturliga hamnarna i Egeian, bra stränder och en eller två historiska attraktioner, medan Samothrace har bra attliv i Kamariotissa och, bakom kullarna hittas den vackra byn Hora med resterna av av en fästning med en vacker vy av havet.

Thassos har ett imponerande bysantiskt kloster, ett enastående arkeologiskt museum och ett forntidens grekiska temple samt goda stränder i Alyki.

Populära färjerederier

  • Avgår 40 gånger per dag 6 tim 20 min
  • Få pris
  • Avgår 8 gånger per dag 1 timme 50 min
  • Få pris

Egeiska öarna recension

 • "Snabbt, enkelt och effektivt "

  Lätt att boka biljetter på nätet och begriplig tidtabell , effektivitet vid av och påstigning och bra komfort ombord

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Omdömen"

  Fin färja, trevlig personal

  Lӓs mer Läs mindre

Ombord på färjorna

Ta reda på hur det är ombord på färjorna innan du reser.

Färjeguide, videor och recensioner

Rutter och hamnar i Egeiska öarna