Mytilene till Chios färja

Mytilene Chios rutten ansluter Lesbos med Egeiska öarna och körs för tillfället av 2 rederier. Blue Star Ferries service kör upp till 5 gånger per vecka med en resetid på runt 2 timmar 15 minuter när Hellenic Seaways servicen kör upp till 1 gånger per vecka med en resetid från 2 tim 20 min.

Så det är kombinerat 6 överfarter som erbjuds vecka på Mytilene Chios rutten mellan Lesbos och Egeiska öarna. Jämnför nu och få fram den bästa resan för dig.

Mytilene - Chios färjerederier

  • Blue Star Ferries
    • 5 Avgångar per vecka 2 tim 15 min
    • Få pris
  • Hellenic Seaways
    • 1 Avgång per vecka 2 tim 20 min
    • Få pris

Genomsnittligt pris för Mytilene Chios

Priserna som visas är de genomsnittliga priserna för enkel resa som våra kunder har betalat. Den vanligaste bokningen på rutten Mytilene Chios är en bil och 2 passagerare.

Mytilene guide

Mytilene är en antik grekisk stad som kan datera sina rötter ända tillbaka till 1100-talet före Kristus. Staden är huvudstad och hamnen på ön Lesbos, som ligger i nordöstra Egeiska havet. Ön har en yta på cirka 1632 kvadratkm med 320 km kust, vilket gör det till den tredje största grekiska ön, och är separerad från Turkiet genom den smala Mytilini Strait. Mytilene ligger på öns sydöstra kust.

Staden Mytilene har ett stort antal neoklassiska byggnader, offentliga och privata hus. Några av dem är byggnaden Lesbos Prefecture, det gamla stadshuset, Experimental Lyceum och olika herrgårdar och hotell utspridda över staden. Barockkyrkan Sankt Therapon dominerar hamnen med dess imponerande stil. Byggandet av kyrkan började på 1900-talet och stod färdig 1935.

Mytilene har en hamn med färjor till de närliggande öarna Lemnos, Chios och Ayvalik och ibland till Dikili i Turkiet. Hamnen har också färjor till fastlandet och städerna Pireus, Aten och Thessaloniki.

Chios guide

Den grekiska ön Chios är en av de öar som ligger i nordöstra egeiska havet, mycket nära Turkiet och mittemot Erithrea halvön och skild från Chios Strait. Ön sträcker sig till 842 kvadratkilometer och har en befolkning på cirka 54.000 personer. Omkring hälften av öns befolkning bor i öns huvudstad, Chios. Platser värda att besöka på ön inkluderar bysantinska museet, som är inrymt i en gammal ottomansk moské, där du kan se en perfekt kopia av den berömda Delacroix målning "massakern på Chios". Där finns också den berömda "Korais" bibliotek med personliga samling av Adamantios Korais bland sina 1.300 historiska volymer och Marinmuseum, där besökarna kan se exakt kopior av segelfartyg och ångbåtar. Promenera genom de pittoreska smala gatorna I Kaloplitis och förundras över fartygsägarnas herrgårdar, och gå hela vägen till Tampákika, där du kan se de majestätiska fabriker i de gamla garverier och Ioustiniani Palace.

Från Chios går turbåtar till Piraeus, Thessaloniki, Kavala, Rhodos, Samos, Lemnos, Mytilene, Oinousses, Psara och Cesme.