Dodekanisos

Såhär bokar du färjor från Dodekanisos till Samos

Det finns manga valmöjligheter när det kommer till att välja färja från Dodekanisos till Samos. Det finns 2 färjerederier som tillsammans erbjuder 12 färjelinjer och förbinder till Agathonisi till Pythagorio, Arkoi till Pythagorio, Patmos till Pythagorio & Vathi, Lipsi till Pythagorio, Leros till Pythagorio, Kalymnos till Pythagorio, Kos till Pythagorio & Vathi, Symi (Simi) till Pythagorio, Rhodos till Pythagorio & Vathi, Patmos till Pythagorio & Vathi & Kos till Pythagorio & Vathi

Den snabbaste rutten mellan Dodekanisos och Samos är Agathonisi till Pythagorio med en seglingstid på ca 35 minuter. Med så många rutter att välja mellan så blir det enkelt att jämföra alla liknande rutter i en sökning så att du snabbt hittar det du letar efter.

Dodekanisos-Samos-färjekarta

Klicka här för karta

Om Dodekanisos:

De tolv Dokekanensiska öarna ligger i sydöstra hörnet av Egeiska havet, som ståtar med ett av de soligaste klimaten i Grekland.

Lika mångfaldiga som de är vackra, är Dodekaneserna det fullständiga grekiska paketet och erbjuder ett brett utbud av attraktioner, inklusive fantastiska stränder, utsökt mat, historiska underverk och arkitektoniska mästerverk .

Den mest besökta och populära ön, Rhodos, är rik på medeltida historia och erbjuder en perfekt miljö för romantiska promenader i sin berömda Gamla stad. Spännande aktiviteter kommer i överflöd på Dodekaneserna också, särskilt på Telendos, där man kan scuba-dyka genom en gammal sjunken stad.

Tolvöarna erbjuder massor av stora utgångspunkter för många europeiska destinationer, samt frekventa rutter mellan öarna själva. På grund av den mängd öar i denna region, är det bekvämaste sättet att resa med färja.

Om Samos:

Samos är en grekisk ö i Egeiska havet, söder om Chios, norr om Patmos och Tolvöarna och ligger utanför kusten i Mindre Asien.

Samos har mycket grönska och fina stränder. Du kan även finna flera vackra arkeologiska platser att besöka.
Turisterna lockas hit av de utmärkta stränder samt den rikliga möjligheter för vandring, mountainbike och vindsurfing.