Lipsi till Pythagorio färja

Lipsi Pythagorio rutten ansluter Dodekanisos med Samos. För tillfället finns det endast ett rederi som kör på denna rutt, Dodekanisos Seaways. Det finns överfarter upp till 4 gånger vecka med en resetid från ca 1 timme 35 minuter.

Lipsi Pythagorio seglingens varaktighet och frekvens kan variera från säsong till säsong, så vi skulle råda dig att göra en extra kontroll för att få den mest uppdaterade informationen.

Lipsi - Pythagorio färjerederier

  • Dodekanisos Seaways
    • 4 Avgångar per vecka 1 timme 35 min
    • Få pris

Lipsi guide

Lipsi, även känd som Leipsoi, är en grekisk ö som ligger i norra delen av Dodekaneserna nära Patmos och Leros. Ön ligger söder om ön Samos, och norr om ön Leros. Ön var ursprungligen bebott under förhistorisk tid, men de moderna bosättningarna på ön grundades 1669 av en man från Kreta som hette Ilias. Ön Lipsi förenades officiellt med Grekland 1948 och sträcker sig över en yta på 16 kvadratkm och har en kuststräcka på 35 km och har 700 invånare.

Sevärdheter värda ett besök på ön inkluderar den vackra kyrkan Agios Ioannis, Theologos, som ligger intill torget i rådhuset och museet. I kyrkan finns ikonen Panaghia i Mavri (Svart Madonna) som går tillbaka till 1500. Det finns också Kyrko-Folklore Museum som innehåller några kyrkliga reliker och en liten arkeologisk samling. Panaghia av Haros, som ligger bara 1,5 km från Lipsi stad, är den enda ikonen i Grekland, där Jungfru Maria avbildad när hon håller den korsfäste Jesus i famnen, istället för Jesusbarnet. Klostret, tillsammans med ikonen, går tillbaka till 1600.

Lipsi har goda kommunikationer med färjor som går mellan Patmos och Leros och till Piraeus.