Thessaloniki
Limnos
Färjor till Egeiska öarna
Öppen biljett??

Öppna biljetter är giltiga i upp till 12 månader från boknings datumet (se biljett villkoren).

Öppen biljett?

Öppna biljetter är giltiga i upp till 12 månader från boknings datumet (se biljett villkoren).

Reseuppgifter
Utresa
Tur/Retur

Färjor från Thessaloniki till Limnos (Myrina)

Vi erbjuder uppskattningsvis upp till 1 avångar i veckan mellan Thessaloniki och Limnos (Myrina). Denna sträcka trafikeras av 2 rederier, Hellenic Seaways & SeaJets. Tidtabeller kan ändras beroende på när under året du ska resa. Använd vårt prisvertyg för att hitta uppdaterade priser och avgångstider för färjor mellan Thessaloniki och Limnos (Myrina).

Tidtabeller Thessaloniki till Limnos (Myrina)

Färjor mellan Thessaloniki och Limnos (Myrina) avgår vanligtvis från Thessaloniki, ca 07:00. Överfarten tar ungefär 5h 48m.

Färjepriser mellan Thessaloniki och Limnos (Myrina)

Priserna på en överfast från Thessaloniki till Limnos (Myrina) varierar oftast mellan 528kr och 3870kr*. Genomsnittspriset är 2071kr*. De billigaste priserna mellan Thessaloniki och Limnos (Myrina) är ca 271kr*. Genomsnittspriset för en fotpassagerare är 826kr*. Genomsnittspriset för en bil är 2842kr*.

Priserna varierar beroende på antalet passagerare, fordonstyp samt avgångstid.

Hur långt är det mellan Limnos (Myrina) och Thessaloniki?

Det är ungefär 154.5 miles (248.6km) eller 134.2 sjömil mellan Thessaloniki och Limnos (Myrina).

Kan jag resa med bil mellan Thessaloniki och Limnos (Myrina)?

Ja, med Hellenic Seaways, SeaJets kan du resa med bil på sträckan mellan Thessaloniki och Limnos (Myrina). Använd vårt prisverktyg för att hitta aktuella priser för att resa med bil mellan Thessaloniki och Limnos (Myrina).

Kan jag resa som fotpassagerare mellan Thessaloniki och Limnos (Myrina)?

Ja, fotpassagerare kan resa med Hellenic Seaways, SeaJets mellan Thessaloniki och Limnos (Myrina).

Thessaloniki till Limnos färjealternativ

För mer information, besök vår sida om Färjor från Grekland till Egeiska öarna
Varför använda Direct Ferries?
category
4412 färjerutter och 901 hamnar runt om i världen
category
Över 2,5 miljoner nöjda kunder
category
Vi arrangerar årligen fler än 1,2 miljoner överfarter
category
Vi gör dagligen upp till 1 miljoner prisjämförelser för våra kunder
Thessaloniki - Limnos (Myrina) Sammanfattning av rutt
Land för avresa Grekland
Destination Land Grekland
Antal operatörer 2
Operatörer Hellenic Seaways & SeaJets
Genomsnittligt pris 2135 kr.*
Genomsnittliga veckovisa avgångar 1
Genomsnittlig seglingstid 5h 48m
Snabbaste seglingstid 5h 30m
Första färjan 07:00
Sista färjan 21:00
Avstånd 134 nautiska mil

* Priserna kan komma att ändras, priserna är hämtade från de senaste 30 dagarna, senast uppdaterade 2024-04-02.

De mest populära frågorna

Hur länge tar färjan från Thessaloniki till Limnos?

Färjeresan från Thessaloniki till Limnos tar ungefär 5h 42m. Restider kan variera beroende på när under året som du reser, vi rekommenderar att du kollar med rederiet för att vara säker.

Vad kostar färjan från Thessaloniki till Limnos?

Priserna för färjan mellan Thessaloniki - Limnos varierar beroende på när under året som du reser. Det genomsnittliga priset för denna rutt är 180 €. Priset är exklusive bokningsavgifter.

Vilka rederier trafikerar rutten mellan Thessaloniki - Limnos?

2 populära färjebolag trafikerar sträckan mellan Thessaloniki och Limnos, dessa är
  • Hellenic Seaways
  • SeaJets

Hur bokar jag färjebiljetter mellan Thessaloniki - Limnos?

Hos oss hittar du billiga färjor mellan Thessaloniki - Limnos, kolla in våra erbjudanden för att få tillgång till de lägsta priserna.

Vad är avståndet från Thessaloniki till Limnos?

Det är uppskattningsvis 134 sjömil mellan Thessaloniki och Limnos.

Guide till Thessaloniki

Thessaloniki är den näst största staden i Grekland och är huvudstad i Makedonienregionen i Grekland. Thessaloniki ligger på den norra utkanten av Thermaikosbukten på sin östra kust och är bunden av Mount Chortiatis på sydost. Staden kan spåra sitt ursprung tillbaka till 315 f.Kr. då det grundades av Kassander av Makedonien. Staden blev en viktig stad under romartiden och sedan blev den näst största och rikaste staden i det bysantinska riket. Staden har många bysantinska monument för besökarna att utforska inklusive Paleochristian och bysantinska monument i Thessaloniki, som har förklarats ett världsarv av UNESCO. Det finns också ett antal romerska, ottomanska och sefardiska judiska monument i staden. Thessaloniki är den kulturella huvudstaden i landet. Stadens största teatrar, som drivs av National Theatre of Northern Greece som bildades 1961, omfattar Theatre of the Society of Macedonian Studies, där Nationalteatern är baserad, Kungliga teatern (Vasiliko Theatro), Moni Lazariston, jordteatern och skogsteatern, båda amfiteatrar med utomhusscener med utsikt över staden.

Faciliteterna i hamnen inkluderar offentliga telefoner, bagagevagnar, informationskiosker, väntrum, och caféer. Passagerarterminalen ligger vid hamninloppet i en neoklassisk byggnad och är tillgänglig för personer med funktionshinder och personal kommer att hjälpa passagerare med boarding om det behövs. Färjetrafik från hamnen avgår till Varthi via Lemnos, Mitilini och Chios och sedan vidare till Kavala.


Guide till Limnos

Den grekiska ön Lemnos ligger i norra Egeiska havet, och är ett perfekt resmål för en lugn semester. Skyddade vikar, vidsträckta stränder och landskap av vulkaniska bergarter, omväxlande med små kullar och traditionella byar i stenhus. Den vulkaniska ön Hefaistos, eldens gud, lånar sin bördighet till fruktbara slätter, som lokalbefolkningen gör det bästa av genom att producera varor av unik smak och utmärkt kvalitet. Bland dem, den berömda Muscat Lemnos, en ursprungsbeteckning kvalitet sött vitt vin med en gyllene färg, rik arom och fyllig smak. Osten "kalathaki" (= liten korg) ett slags vit ost som är kvar för att torka och mogna i små korgar produceras också på ön.

Med färja från Myrinafinns det anslutning till öarna Agios Efstratios, Lesvos och Samothrake (i endast sommartid) och med fastlandet till hamnarna i Pireus och Lavrio (Aten område) Thessaloniki och Kavála.


Thessaloniki till Limnos Tidtabeller för färjor

Färjetider mellan 10/06/2024 och 2024-06-16


Operatör Avgångstid Ankomsttid Restid Seglingsdagar
Hellenic Seaways 16:00 23:15 7 timmar 15 minuter Mån

Kundtjänst

Besök vår kundtjänstsida för att hitta användbar information om att resa med färja, våra vanliga frågor och hur du kontaktar oss för att få hjälp med din bokning.