Limnos till Agios Efstratios färja

Limnos Agios Efstratios rutten ansluter Egeiska öarna med Egeiska öarna. För tillfället finns det endast ett rederi som kör på denna rutt, Hellenic Seaways. Det finns överfarter upp till 4 gånger vecka med en resetid från ca 1 timme 20 minuter.

Limnos Agios Efstratios seglingens varaktighet och frekvens kan variera från säsong till säsong, så vi skulle råda dig att göra en extra kontroll för att få den mest uppdaterade informationen.

Limnos - Agios Efstratios färjerederier

  • Hellenic Seaways
    • 4 Avgångar per vecka 1 timme 20 min
    • Få pris

Genomsnittligt pris för Limnos Agios Efstratios

Priserna som visas är de genomsnittliga priserna för enkel resa som våra kunder har betalat. Den vanligaste bokningen på rutten Limnos Agios Efstratios är en bil och 2 passagerare.

Agios Efstratios guide

Agios Efstratios är en liten ö i utkanten av Egeiska havet och ligger cirka 80 km nordväst om ön Lesbos och 30 km söder om ön Lemnos. Den enda byn på ön ligger i dalen som bildats av två torkade flodbäddar. Fram till jordbävningen 1968 var det där lokalbefolkningen hade sina grönsaker och fruktträdgårdar. Den gamla byn ligger högst upp på toppen av kullen, ovanför hamnen, med stenhus, två eller tre våningar traditionella hus. Men efter jordbävningen tvingades invånarna av militärregeringen att flytta till enhetliga hem och överge sitt gamla "Chora". Tack och lov räddades en del av stenhusen från fullständig förstörelse; dessa återställdes av lokalbefolkningen i Agios Efstratios. En av dem, den Marasleios School of 1909, inrymmer nu Museum of Democracy. Samtidigt på ön kan besökarna se ruinerna av den antika staden på en kulle i Agios Minas, kyrkorna Christos, Agios Nikolaos och Agios Vasileios, byggd 1727.

Agios Efstratios är ansluten till hamnen i Pireus och till de närliggande Sporadiska öarna Skopelos, Alonnisos, Skyros etc. Det finns också färjeförbindelser från Agios Efstratios till öarna i norra Egeiska havet via en tredje ö och till hamnarna i Thessaloniki, Kavala och Alexandroupoli. Färjan till Agios Efstratios tar ca 5-10,5 timmar beroende på hur många hamnar färjan åker förbi.