Varför använda
Direct Ferries?

3307 färjerutter och 697 hamnar runt om i världen

Över 2.5 miljoner nöjda kunder

Vi arrangerar årligen fler än 1.2 miljoner överfarter

Vi gör dagligen upp till 1 miljoner prisjämförelser för våra kunder

Färjor till Ikaria

Ikaria är en grekisk ö som liger i Egeiska havet. Den närmsta större ön är Samos, vilket är ungefär tjugo kilometer västerut till Ikaria medan till öst ligger öarna Mykonos, Tinos och Andros.

Döpt efter Ikarys, som flög för nära solen och störtade ner i havet, ön Ikaria är cirka fyrtio kilometer lång och och åtta kilometer bred.

Ikaria has två huvud färjeterminaler, Agios Kirikos på södra kusten oc Evdilos på den norra kusten av ön. Färjor från fastlandet samt från ett antal portar på runt om Samos, Lesbos, Aegean och Cyclades öarna.

Om du reser från fastlandet sedan Piraeus (Athens), även navet för vidare resa till många av de grekiska öarna, är huvud avgångshamnen och har avfärdar dagligen (under högsäsong) till både hamnar i Ikaria med många korsningar som varierar från sju till tio timmar. Du kan också resa från Kavala i nordöstra Grekland, korsningarna tar längre tid och är inte lika ofta.

Ikaria has flera kust och berg vägar vilket erbjuder spektakulär vy.

Under sommar semester säsongen så finns det daglig bus transport till städerna Therma, Faros, Evdilos, Armeistis och Raches, och passerar även många byar längst vägen.

Ikaria är hem till många vackra stränder, och en av de mest kända på ön är Seychelle stranden på södra kusten. Andra populära stränder inklusive Yaliskari, Nas, Kampos oc Mileopo. Segling är en populär aktivitet på ön och det finns många dagsturer, simning, snorkling och tur guidning på närliggande öar.

För turister som är intresserade i öns rika historia så finns det flera fornlämningar som Slottet Koskina, Artemistemplet och resterna av de rumänska baden i Therma.

I Ikaria hittar du flera museum tilägnade till historian av ön oc kulturen av invånarna. Dessa inkluderar Folk och Historia museet, det Arkelogiska museet av Kampos och Perdiki och Vrakades museet.

Lӓs mer Läs mindre

Populära färjerederier

 • Hellenic Seaways
  • Få pris
 • Dodekanisos Seaways
  • Få pris
 • Blue Star Ferries
  • Få pris

Ikaria recension

 • "Enkelt och bra"

  Rent och snyggt ombord. Bra serveringar och möjlighet att sitta inne i sval temperatur eller sola på däck.

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Information om förseningar önskas"

  Färjan från Tilos till Rhodos blev 1,5 timmar försenad. Det hade uppskattats om information om denna förseningen kunnat ges

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Biljetter till resan"

  Båtresan med speedboat 4 var mycket bra. Vad som kan förbättras är hur passagerare får biljetten till resan Nu hämtade vi dem i Pireus 1timma före avgång, trots att de var betalda Vi önskar att vi hemma kan skriva ut - hbinte bara bokningsbekräftelse utan - även den gällande biljetten för resan

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Bra resa"

  Stor och stadig båt för det blåste en del. Smidigt att boka biljetter på nätet för att man fick båda resorna utskrivna samtidigt så man slapp att leta upp ett nytt blue star Ferry kontor. Bra utbud på tjänster på båten.

  Lӓs mer Läs mindre

Ombord på färjorna

Ta reda på hur det är ombord på färjorna innan du reser.

Färjeguide, videor och recensioner

Rutter och hamnar i Ikaria