Varför använda
Direct Ferries?

3634 färjerutter och 781 hamnar runt om i världen

Över 2.5 miljoner nöjda kunder

Vi arrangerar årligen fler än 1.2 miljoner överfarter

Vi gör dagligen upp till 1 miljoner prisjämförelser för våra kunder

Färjor till Ikaria

Ikaria är en grekisk ö som liger i Egeiska havet. Den närmsta större ön är Samos, vilket är ungefär tjugo kilometer västerut till Ikaria medan till öst ligger öarna Mykonos, Tinos och Andros.

Döpt efter Ikarys, som flög för nära solen och störtade ner i havet, ön Ikaria är cirka fyrtio kilometer lång och och åtta kilometer bred.

Ikaria has två huvud färjeterminaler, Agios Kirikos på södra kusten oc Evdilos på den norra kusten av ön. Färjor från fastlandet samt från ett antal portar på runt om Samos, Lesbos, Aegean och Cyclades öarna.

Om du reser från fastlandet sedan Piraeus (Athens), även navet för vidare resa till många av de grekiska öarna, är huvud avgångshamnen och har avfärdar dagligen (under högsäsong) till både hamnar i Ikaria med många korsningar som varierar från sju till tio timmar. Du kan också resa från Kavala i nordöstra Grekland, korsningarna tar längre tid och är inte lika ofta.

Ikaria has flera kust och berg vägar vilket erbjuder spektakulär vy.

Under sommar semester säsongen så finns det daglig bus transport till städerna Therma, Faros, Evdilos, Armeistis och Raches, och passerar även många byar längst vägen.

Ikaria är hem till många vackra stränder, och en av de mest kända på ön är Seychelle stranden på södra kusten. Andra populära stränder inklusive Yaliskari, Nas, Kampos oc Mileopo. Segling är en populär aktivitet på ön och det finns många dagsturer, simning, snorkling och tur guidning på närliggande öar.

För turister som är intresserade i öns rika historia så finns det flera fornlämningar som Slottet Koskina, Artemistemplet och resterna av de rumänska baden i Therma.

I Ikaria hittar du flera museum tilägnade till historian av ön oc kulturen av invånarna. Dessa inkluderar Folk och Historia museet, det Arkelogiska museet av Kampos och Perdiki och Vrakades museet.

Lӓs mer Läs mindre

Populära färjerederier

 • Hellenic Seaways
  • Få pris
 • Dodekanisos Seaways
  • Få pris
 • SeaJets
  • Få pris

Ikaria recension

 • "Räkna med förseningar "

  Vi besökte tre öar och alla färjor var försenade eller blev försenade. Denna resa var försenad med en timme. Boka även öar som ligger på samma rutt för att undvika onödiga stopp.

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Resa till Paros"

  Tyvärr hade båten gått i sönder, så vi fick åka med Blue Star Ferries ! Vi fick pengar tillbaka omgående !

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Båtresa"

  Det va jättesmidigt att boka med directferries och lätt att förstå hur man skulle gå tillväga. Resan mellan Pireus och Naxos var väldigt fin och mycket att titta på. Nu till det som var mest irriterande med resan och som gör att jag aldrig igen kommer åka med Sea Jets. När vi skulle åka från Pireus så fick vi vänta 40 min efter våran avgång igentiligen skulle gå. Det va 30 grader och ingen skugga! Folk blev galna och vi fick ingen informatorn alls om vad som hände. När vi väl hade kommit på båten så fick vi information om att båten skulle bli försenad 2 timmar. Resan som igentiligen skulle ta 3 timmar tog nu närmare 6 timmar. Lite irriterande när man har betalt för en dyrare biljett som ska ta 3 timmar. Personalen på båten va superglada för dom sålde hur mycket mat och snacks som hälst. Jag rekommenderar verkligen inte Sea Jets och kommer inte åka med dom igen.

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Öluff"

  Perfekt att ta sig mellan öarna, snabbt i enkelt 👍

  Lӓs mer Läs mindre

Ombord på färjorna

Ta reda på hur det är ombord på färjorna innan du reser.

Färjeguide, videor och recensioner

Rutter och hamnar i Ikaria