Kykladerna

Såhär bokar du färjor från Kykladerna till Ikaria

Det finns flera olika färjerutter som traffikerar resan från Kykladerna till Ikaria. Färjorna förbinder för tillfället 4 hamnar in Kykladerna med 2 hamnar i Ikaria.Det finns ett kombinerat antal på upp till 9 färjeöverfarter varje vecka där du kan välja mellan 6 färjelinjer som traffikeras av 2 färjerederier där SeaJets & Hellenic Seaways är inkluderat, och där den kortaste rutten tar ca 2 timmar 5 minuter (Mykonos till Evdilos).Det här är en generell sammanfattning av det vi kan erbjuda mellan Kykladerna och Ikaria, för mer exakt information använd vår Tider & Priser.

Kykladerna-Ikaria-färjekarta

Klicka här för karta

Om Kykladerna:

Kykladerna är en grekisk ögrupp i Egeiska havet, sydost om fastlandet .

Vare sig du letar efter ett actionfyllt äventyr, romantisk reträtt, eller lycksalig semester, har Kykladerna allt. Dessutom, är de inte bara bedövande vackra, de levererar på den kulturella fronten också, som ståtar med blomstrande mat scener och en rik historia.

Man är aldrig brist på spännande saker att se heller. Delos är den legendariska födelseplatsen för grekiska gudarna Apollo och Artemis och hävdar många arkeologiska platser medan den världsberömda stränderna i Mykonos är de perfekta ställen att varva ner efter en dag av äventyr.

När det gäller att utforska Grekland och hennes öar, är det snabb och bekvämt att åka runt med färja. Från Kykladerna, finns det ett stort nätverk av färjerutter som åker till de omgivande grekiska öarna och fastlandet , samt ett stort antal korsningar mellan Kykladerna själv.

Om Ikaria:

Ikaria är en grekisk ö i Egeiska havet som ligger ca 19 km sydväst om ön Samos.
Ön är uppkallad efter Ikarus från den grekiska mytologin, som flög för nära solen och störtade i havet.
Ikaria är runt 40 km lång och 8 km på bredaste stället.

Ikaria anses vara en av världens fem "Blue Zones" - platser där befolkningen regelbundet lever till hög ålder. Möjligen på grund av öarnas andlösa panorama, rena bergsluften, terapeutiska varma källor, vackra stränder och orörda hav.