Färja från Fournoi till Ayios Kirikos

Fournoi Ayios Kirikos-rutten går mellan Egeiska öarna och Ikaria och trafikeras för nuvarande av 2 rederier. Dodekanisos Seaways trafikerar den här sträckan upp till 3 gånger per vecka med en restid på runt 20 minuter när Hellenic Seaways servicen kör upp till 3 gånger per vecka med en resetid från 25 min.

Det finns totalt 6 linjer att välja på vecka om du vill åka Fournoi Ayios Kirikos-rutten mellan Egeiska öarna och Ikaria. Jämför nu och hitta resan som passar dig bäst.

Rederier som åker mellan Fournoi och Ayios Kirikos

  • Dodekanisos Seaways
    • 3 avgångar per vecka 20 min
    • Få pris
  • Hellenic Seaways
    • 3 avgångar per vecka 25 min
    • Få pris

Genomsnittligt pris för Fournoi Ayios Kirikos

Priserna som visas är vad våra kunder i snitt betalat för en enkelresa. Den vanligaste bokningen på Fournoi Ayios Kirikos-rutten är för en bil och 1 passagerare.

Guide till Fournoi

Fournoi är en skärgård av små grekiska öar som ligger mellan öarna Ikaria, Samos och Patmos på i nordegeiska havet. Den största staden, som delar samma namn som ön, är också öns största hamn. Den orörda ön är rik på historia med fornlämningar ända från Ioniansen, klassisk och hellenistisk tid, som är placerade över hela ön. Sevärdheter är den cyklopiska muren med spår av en Akropolis på Hill of Ai Giorgis, ruinerna av det antika templet i Kamari och resterna av bostäder på havsbotten, helgedomen till Poseidon vid Agia Triada i Chryssomilia, den gamla stenbrottet Petrokopio. De flesta invånare på Fourni lever av fiske, jordbruk eller jordbruk, och en del av dem arbetar inom turistnäringen. På huvudön finns ett antal vackra stränder som Vlychada, Vitsilia, Petrokopio, Elidaki och Bali. I äldre tider kallades Fourni för Korseon och det var platsen för pirater.

Guide till Ayios Kirikos

Agios Kírykos är en stad på den grekiska ön Ikaria som ligger i Nordegeiska havet. Agios Kírykos är staden där sjömän och kaptener byggde sina hus i huvudstaden på ön för att ge heder åt marina traditioner. I det arkeologiska museet lever denna tradition vidare, som en stor del av utställningsföremålen har hittats på havsbotten. Enligt legenden har det havet runt Ikaria där sonen av Daedalus landade när solen brände hans vax vingar. Det sägs att Ikarus vilar till evigheten på holmen Níkari mittemot ön. Hans fall symboliseras i en staty vid ingången till öns största hamn.

Ön är mestadels bergigt och täckt av en matta av cypress, plan, ek och tallar. Det är under denna matta som öns backar behåller sin fukt så att vilda getter kan gå på bete. Skogen av Radi, en del av Natura 2000-systemet, anses vara den äldsta på Balkan. Låga typer av ekar är de mest talrika träden.

Ön kan nås med båt från hamnen i Pireus och Kavala, i norra delen av landet.