COVID-19 Update Click here to visit our dedicated page for further information on the COVID-19 situation, including vouchers, cancellations, refunds and sailing changes.

Varför använda
Direct Ferries?

3325 färjerutter och 764 hamnar runt om i världen

Över 2,5 miljoner nöjda kunder

Vi arrangerar årligen fler än 1,2 miljoner överfarter

Vi gör dagligen upp till 1 miljoner prisjämförelser för våra kunder

Färjor till Kykladerna

Kykladerna är en grupp grekiska öarna i Egeiska havet, sydöst om det grekiska fastlandet. Ögruppen ligger mellan Aten och Kreta och de är lätt tillgängliga. På grund av detta och deras avgörande grekiska karaktär är de det mest populära resemålet.

Hur tar man sig runt Kykladerna?

Som man kan förvänta sig med en grekisk region, är färjor en av de bästa transportsätt för resor till eller mellan Kykladerna. Fastlandshamnarna i Pireus (Aten), Rafina och Lavrio ansluter en med öarna och med de flesta av öarna direkt; Mykonos, Naxos, Paros, Santorini, Ios och Milos är bland de mest frekventa korsningarna.

Även om en hel del färjeresenärer i Grekland som åker till Kykladerna anländer som fotpassagerare, har de största öarna bra vägar och att utforska dem med bil är ett bra alternativ särskilt för att nå de mer avlägsna stränderna.

Var och en av Kykladerna har sina egna egenskaper och de flesta är tillräckligt små för att kunna utforska inom några dagar. Följaktligen är de idealiska för den som planerar att tillbringa sin semester med ö-hopping tack vare de många färjeförbindelserna.

Vad kan man göra på Kykladerna?

Mykonos är en av de två mest populära öarna och det är den man ska bege sig till om man vill ha ett nattliv med hög energi. Där finns också fina stränder och är ett paradis för vattensporter såsom surfing, vindsurfing och segling. Om du är ute efter lugnare stränder, rekommenderas det att besöka den norra delen av ön.

Santorini är den näst mest populära ön och kurvar runt en lagun som skapats av en fortfarande aktiv vulkan. Öns byar ligger uppe på spektakulära klippor med utsikt över havet. Santorini, anses enligt vissa vara platsen för Atlantis, med ruinerna av staden Akotiri, en mini Pompeji men mycket äldre.

Ios lockar mest ungdomar under 25 än någon annan grekisk ö, tack vare det hektiska nattlivet.

I närheten hittar man Naxos, en stor, grön och bergig ö med långa sandstränder, ruinerna av ett bysantinskt slott och berikade venetianska herrgårdar.

Paros erbjuder ett mycket mindre dramatiska landskap och hittar du typiska fiskebyar, bra stränder och ett livligt nattliv.

Milos, som också är skapad av forntida vulkanisk aktivitet, har spektakulära grottor som är bra för snorkling och dykning. Ön har fina sandstränder, varma källor, vackra gamla kyrkor, tidiga kristna katakomber och resterna av en förhistorisk bebyggelse.

När är det bäst att boka färja till Kykladerna?

Under Juli och Augusti är det mest folk som besöker öarna. Priserna kan stiga för resan när avgångstiden närmar sig. Vänta inte tills det är för sent! Boka nu för att säkra det bästa priset.

Populära färjerederier

  • Avgår 92 gånger per dag 2 tim 40 min
  • Få pris
  • Avgår 253 gånger per dag 2 tim 25 min
  • Få pris
  • Avgår 127 gånger per dag 2 tim 45 min
  • Få pris
  • Avgår 49 gånger per dag 2 tim 12 min
  • Få pris
  • Avgår 12 gånger per dag 1 timme 57 min
  • Få pris
  • Avgår 27 gånger per dag 2 tim 50 min
  • Få pris

Kykladerna recension

 • " Naxos"

  Underbara Grekland leverar igen! Varför resa med charter när det är så lätt att boka och resa på egen hand!!! Denna resa gjorde jag med min man och våra flickor på 3 och 5 år! Resan började 31 maj, perfekt tid i Grekland, och varade till 15 juni. Vi flög från Köpenhamn till Athen med Sas väldigt smidigt. Landade vid lunch och tog taxi till Pireus, buss rekommenderas ej! Båten gick på eftermiddagen så vi hade gott om tid. Med bokningsnumret fick vi de riktiga biljetterna nere i hamnen på Blue Ferries kontor! Vi gick ombord på färjan sökert 1 timme innan ávgång! Reßer ni med barn så ta med sysselsättning då det ej finns lekrum eller liknande ombord. Jag rekommenderar ej snabbfärjor när man reser med barn då mam ej ksn röra sig fritt ombord på dessa! Turen till Naxos tog ca 5 timmar men tiden gick väldigt fort! Vid 22 tiden hade vi nått vår destination helt enligt tidtsbell. Naxos är en härlig ö med vackra sandstränder utan stora hotellkomplex typ all inklusive/bamseklubbar! Passar vår familj utmärkt! Vi bodde på Hotel Katarina i byn bredvid Naxos stad! Perfekt familje hotell nära stranden som kan rekommenderas varmt! Efter lite mer än 2 veckor på Naxos kände vi oss redo att åka hem, båten gick till Athen på morgonen så vid lunch var vi i Ahten och på kvällen flög vi åter till Köpenhamn! Ha alltis gott om tid när man resor är mitt tips, semester är just att slippa stressa!!

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Santorini - Paros tur och retur"

  Snabb service vi internet och inga problem vid uthämtning av biljetterna hos ombud vid hamnen. Bra och smidigt emottagande på färjan. Sköna stolar även i ekonomiklass och helt okej mat/dryck att handla ombord. Välskötta toaletter.

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Nice Summer in Cyclades !"

  I'm very thankful with the boat Blue Star Ferries, and many +++++ from Christopher and my Wife Maria. The only - negative was the waves that day.

  Lӓs mer Läs mindre
 • "SeaJets"

  Snabbt och smidigt. Mindre folk än blue star ferries.

  Lӓs mer Läs mindre

Ombord på färjorna

Ta reda på hur det är ombord på färjorna innan du reser.

Färjeguide, videor och recensioner

Rutter och hamnar i Kykladerna