Varför använda
Direct Ferries?

3307 färjerutter och 697 hamnar runt om i världen

Över 2.5 miljoner nöjda kunder

Vi arrangerar årligen fler än 1.2 miljoner överfarter

Vi gör dagligen upp till 1 miljoner prisjämförelser för våra kunder

Färjor till Kykladerna

Kykladerna är en grupp grekiska öarna i Egeiska havet, sydöst om det grekiska fastlandet. Ögruppen ligger mellan Aten och Kreta och de är lätt tillgängliga. På grund av detta och deras avgörande grekiska karaktär är de det mest populära resemålet.

Hur tar man sig runt Kykladerna?

Som man kan förvänta sig med en grekisk region, är färjor en av de bästa transportsätt för resor till eller mellan Kykladerna. Fastlandshamnarna i Pireus (Aten), Rafina och Lavrio ansluter en med öarna och med de flesta av öarna direkt; Mykonos, Naxos, Paros, Santorini, Ios och Milos är bland de mest frekventa korsningarna.

Även om en hel del färjeresenärer i Grekland som åker till Kykladerna anländer som fotpassagerare, har de största öarna bra vägar och att utforska dem med bil är ett bra alternativ särskilt för att nå de mer avlägsna stränderna.

Var och en av Kykladerna har sina egna egenskaper och de flesta är tillräckligt små för att kunna utforska inom några dagar. Följaktligen är de idealiska för den som planerar att tillbringa sin semester med ö-hopping tack vare de många färjeförbindelserna.

Vad kan man göra på Kykladerna?

Mykonos är en av de två mest populära öarna och det är den man ska bege sig till om man vill ha ett nattliv med hög energi. Där finns också fina stränder och är ett paradis för vattensporter såsom surfing, vindsurfing och segling. Om du är ute efter lugnare stränder, rekommenderas det att besöka den norra delen av ön.

Santorini är den näst mest populära ön och kurvar runt en lagun som skapats av en fortfarande aktiv vulkan. Öns byar ligger uppe på spektakulära klippor med utsikt över havet. Santorini, anses enligt vissa vara platsen för Atlantis, med ruinerna av staden Akotiri, en mini Pompeji men mycket äldre.

Ios lockar mest ungdomar under 25 än någon annan grekisk ö, tack vare det hektiska nattlivet.

I närheten hittar man Naxos, en stor, grön och bergig ö med långa sandstränder, ruinerna av ett bysantinskt slott och berikade venetianska herrgårdar.

Paros erbjuder ett mycket mindre dramatiska landskap och hittar du typiska fiskebyar, bra stränder och ett livligt nattliv.

Milos, som också är skapad av forntida vulkanisk aktivitet, har spektakulära grottor som är bra för snorkling och dykning. Ön har fina sandstränder, varma källor, vackra gamla kyrkor, tidiga kristna katakomber och resterna av en förhistorisk bebyggelse.

När är det bäst att boka färja till Kykladerna?

Under Juli och Augusti är det mest folk som besöker öarna. Priserna kan stiga för resan när avgångstiden närmar sig. Vänta inte tills det är för sent! Boka nu för att säkra det bästa priset.

Lӓs mer Läs mindre

Populära färjerederier

 • SeaJets
  • Få pris
 • Golden Star Ferries
  • Få pris
 • Blue Star Ferries
  • Få pris
 • Hellenic Seaways
  • Få pris
Visa alla färjerederier

Kykladerna recension

 • "Enkelt och bra"

  Rent och snyggt ombord. Bra serveringar och möjlighet att sitta inne i sval temperatur eller sola på däck.

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Information om förseningar önskas"

  Färjan från Tilos till Rhodos blev 1,5 timmar försenad. Det hade uppskattats om information om denna förseningen kunnat ges

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Biljetter till resan"

  Båtresan med speedboat 4 var mycket bra. Vad som kan förbättras är hur passagerare får biljetten till resan Nu hämtade vi dem i Pireus 1timma före avgång, trots att de var betalda Vi önskar att vi hemma kan skriva ut - hbinte bara bokningsbekräftelse utan - även den gällande biljetten för resan

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Bra resa"

  Stor och stadig båt för det blåste en del. Smidigt att boka biljetter på nätet för att man fick båda resorna utskrivna samtidigt så man slapp att leta upp ett nytt blue star Ferry kontor. Bra utbud på tjänster på båten.

  Lӓs mer Läs mindre

Ombord på färjorna

Ta reda på hur det är ombord på färjorna innan du reser.

Färjeguide, videor och recensioner

Rutter och hamnar i Kykladerna