Varför använda
Direct Ferries?

2635 färjerutter och 682 hamnar runt om i världen

Över 2.5 miljoner nöjda kunder

Vi arrangerar årligen fler än 1.2 överfarter

Vi gör dagligen upp till 1 miljoner prisjämförelser för våra kunder

Färjor till Kykladerna

Kykladerna är en grupp grekiska öarna i Egeiska havet, sydöst om det grekiska fastlandet. Placerad mellan Aten och Kreta, de är lätt tillgängliga och på grund av detta och deras avgörande grekiska karaktär är de mest populära.

Som man kan förvänta sig med en grekisk region, är färjor en av de bästa transportsätt för resor till eller mellan Kykladerna. Fastlandshamnarna i Pireus (Aten), Rafina och Lavrio ansluter en med öarna och med de flesta av öarna direkt; Mykonos, Naxos, Paros, Santorini, Ios och Milos är bland de mest frekventa korsningarna.

Även om en hel del färjeresenärer i Grekland som åker till Kykladerna anländer som fotpassagerare, har de största öarna bra vägar och att utforska dem med bil är ett bra alternativ särskilt för att nå de mer avlägsna stränderna.

Var och en av Kykladerna har sina egna egenskaper och de flesta är kompakt nog att utforska inom några dagar. Följaktligen är de idealiska för den som planerar att tillbringa sin semester med ö-hopping tack vare de stora färjeförbindelser.

Mykonos är en av de två mest populära öarna och det är den man ska bege sig till om man vill ha ett nattliv med hög energi centrerad på Mykonos. Det är också hem till fina stränder och är också ett paradis för vattensporter såsom surfing, vindsurfing och segling. Om du är ute efter lugnare stränder, rekommenderas det att besöka den norra delen av ön.

Santorini är den näst mest populära ön och kurvar runt en lagun som skapats av en fortfarande aktiv vulkan. Öns byar ligger uppe på spektakulära klippor med utsikt över havet. Santorini, anses enligt vissa vara platsen för Atlantis, som är hem till ruinerna av staden Akotiri, en mini Pompeji men mycket äldre.

Ios lockar fler under 25-talet än någon annan grekisk ö, utan tvekan är de dragna av ett obevekligt hektiskt nattliv.

I närheten är Naxos. Stor, grön och bergig, ön har långa sandstränder, ruinerna av ett bysantinskt slott och berikade venetianska herrgårdar.

Paros erbjuder ett mycket mindre dramatiska landskap och är hem till typiska fiskebyar, bra stränder och ett livligt nattliv.

Milos, bildad också av forntida vulkanisk aktivitet, har spektakulära grottor som är bra för snorkling och dykning. Det har fina sandstränder, varma källor, vackra gamla kyrkor, tidiga kristna katakomber och resterna av en förhistorisk uppgörelse.

Lӓs mer Läs mindre

Populära färjerederier

 • Golden Star Ferries
  • Få pris
 • Blue Star Ferries
  • Få pris
 • Cyclades Fast Ferries
  • Få pris
 • Sea Jets
  • Få pris
Visa alla färjerederier

Kykladerna recension

 • "Ta båten"

  Bra avgångstid för att passa vår resplan från Pireus till Naxos. Inga problem med den 5 timmar långa resan då ytorna var stora att röra sig på och säten bekväma. Begränsat utbud i cateringen för en så lång resa.

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Naxos - Amorgos"

  Skönt med stor färja med plats på däck. Pålitligt och prisvärt.

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Enkelt och bra"

  Vi bokade platser vilket var lyxigt och skönt, men verkade som det fanns gott om plats annars också.

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Båtresan"

  Enkel sätt att boka lätta att hämta ut biljetterna för min del då på Santorini

  Lӓs mer Läs mindre

Ombord på färjorna

Ta reda på hur det är ombord på färjorna innan du reser.

Färjeguide, videor och recensioner

Rutter och hamnar i Kykladerna