Naxos till Aegiali färja

Naxos Aegiali rutten ansluter Kykladerna med Kykladerna. För tillfället finns det endast ett rederi som kör på denna rutt, Blue Star Ferries. Det finns överfarter upp till 4 gånger vecka med en resetid från ca 2 timmar 5 minuter.

Naxos Aegiali seglingens varaktighet och frekvens kan variera från säsong till säsong, så vi skulle råda dig att göra en extra kontroll för att få den mest uppdaterade informationen.

Naxos till Aegiali färjealternativ

Naxos - Aegiali färjerederier

  • Blue Star Ferries
    • 4 Avgångar per vecka 2 tim 5 min
    • Få pris

Genomsnittligt pris för Naxos Aegiali

Priserna som visas är de genomsnittliga priserna för enkel resa som våra kunder har betalat. Den vanligaste bokningen på rutten Naxos Aegiali är en bil och 2 passagerare.

Naxos guide

Naxos är en grekisk ö i Kykladernas ögrupp i Egeiska havet. Öns största stad och huvudstad är Naxos, eller Chora. Chora är byggt som en amfiteater på den västra sidan av ön och är en av de största hamnarna i Egeiska havet. Staden har många affärer, barer, kaféer och restauranger som lockar de flesta av lokalbefolkningen och besökare. Emblemet av Chora är den lilla ön som sträcker sig från kusten, Palatia, där Portara, resterna av det antika templet tillägnat guden Apollon finns. Portara är ett monument som är en dörr som står ensam utan en vägg fastsatt vid dess sidor. Ett besök i Portara rekomenderas, speciellt efter en simtur, medan solen går ner.

Naxos är känt för sin tradition i gastronomi som producerar den berömda Naxianpotatisen, vin, Kitron likörproduktion och den populära Naxianosten, graviera. På hela ön, kommer besökarna att hitta många traditionella restauranger och tavernor som serverar lokala rätter.

Öns hamn är också beläget i Chora. Från hamnen avgår färjorna till Pireus (Aten) och de andra öarna i Kykladerna.