Färja från Kythnos till Milos

Kythnos Milos-rutten går mellan Kykladerna och Kykladerna och trafikeras för nuvarande av 2 rederier. Zante Ferries trafikerar den här sträckan upp till 5 gånger per vecka med en restid på runt 3 timmar 20 minuter när Hellenic Seaways servicen kör upp till 1 gånger per vecka med en resetid från 12 tim 5 min.

Det finns totalt 6 linjer att välja på vecka om du vill åka Kythnos Milos-rutten mellan Kykladerna och Kykladerna. Jämför nu och hitta resan som passar dig bäst.

Rederier som åker mellan Kythnos och Milos

  • Zante Ferries
    • 5 avgångar per vecka 3 tim 20 min
    • Få pris
  • Hellenic Seaways
    • 1 avgång(ar) per vecka 12 tim 5 min
    • Få pris

Genomsnittligt pris för Kythnos Milos

Priserna som visas är vad våra kunder i snitt betalat för en enkelresa. Den vanligaste bokningen på Kythnos Milos-rutten är för en bil och 2 passagerare.

Guide till Kythnos

Kythnos är en grekisk ö som ligger i västra Kykladernas ögrupp mellan öarna Kea och Serifos, och ungefär 100 km från hamnen i Pireus. Ön är ganska liten med en total yta på cirka 100 kvadratkm med en kustlinje på cirka 100 km. Ön har ca 70 stränder även om många av dem är otillgängliga. Ön har två kyrkbyar, Messaria eller Kythnos, som lokalt kallas Chora, och byn Dryopis eller Dryopida, även känd som Chorio. Båda byarna är kända för sina slingrande gator som är för smala för fordonstrafik. Byarna är mycket pittoreska men i olika arkitektoniska stilar. Chora har de mer typiska platta taken för Kykladerna, medan Dryopida takåsar är sneda och kaklade. Chora är också känd för sin stora grekisk-ortodoxa kyrka.

Kythnos kan nås med färja, antingen från hamnen i Pireus eller hamnen i Lavrio. Resan från Pireus tar ungefär 3 timmar med konventionell färja och cirka en timme med höghastighet färja. Resan till Kythnos från hamnen i Lavrio tar ca 2 timmar. Kythnos är också ansluten med öarna Serifos, Sifnos, Milos, Santorini, Sikinos, Folegandros och Kea.

Guide till Milos

Den grekiska ön Milos är den mest västerländska ön i Kykladerna ögrupp. Den har cirka 5.000 invånare utspridda över 7 små städer (som Adamas Plaka. Milos är känd för de flesta som den plats där statyn av Venus eller Aphroditesom nu är i Louvren i Paris upptäcktes. Det är först nyligen som turismen har märkt de vackra stränderna i denna kykladiska ön, med dess klippor och sitt kristallklara vatten. Milos är också kallad "ön av färger" tack vare sina fantastiska skönhet av vulkaniskt ursprung.

Ön är ansluten till hamnen i Pireus i Aten alla de kykladiska öarna Dodekaneserna och Kreta med färjor och höghastighets katamaraner. Under högsäsong på sommaren finns det dagliga reguljära linjer till och från ön. Det finns två hamnar i Milos den viktigaste hamnen i Adamas och en annan hamn i Apollonia som förbinder ön Milos med öarna Kimolos och Glaronissia.