Färja från Thira till Sikinos

Thira Sikinos-rutten går mellan Kykladerna och Kykladerna och trafikeras för nuvarande av 2 rederier. Zante Ferries trafikerar den här sträckan upp till 3 gånger per vecka med en restid på runt 2 timmar när SeaJets servicen kör upp till 2 gånger per vecka med en resetid från 1 timme 15 min.

Det finns totalt 5 linjer att välja på vecka om du vill åka Thira Sikinos-rutten mellan Kykladerna och Kykladerna. Jämför nu och hitta resan som passar dig bäst.

Rederier som åker mellan Thira och Sikinos

  • Zante Ferries
    • 3 avgångar per vecka 2 tim
    • Få pris
  • SeaJets
    • 2 avgångar per vecka 1 timme 15 min
    • Få pris

Genomsnittligt pris för Thira Sikinos

Priserna som visas är vad våra kunder i snitt betalat för en enkelresa. Den vanligaste bokningen på Thira Sikinos-rutten är för en bil och 2 passagerare.

Guide till Sikinos

Den grekiska ön Sikinos är en avskild ö i ligger i de södra Kykladerna som ligger mellan öarna Ios och Folegandros. Med begränsad turismens utveckling är Sikinos idealisk plats för fredlig semester. Chora är huvudstaden på ön och är konstruerad på sluttningarna av ett berg och har fantastisk utsikt över Egeiska havet. Detta är bland de minsta och mest pittoreska byarna i Kykladerna med karakteristisk kykladisk arkitektur. Hamnen i Sikinos är den mest besökta platsen på ön och har en organiserad strand men några turistanläggningar. Stränderna på ön är avskilt och kan nås till fots eller med buss. Den mest intressanta attraktion på ön är klostret Episkopi som först ansågs vara ett gammalt tempel guden Apollon, men det har sedan upptäckts bära tecken på romersk mausoleum arkitektur. Strukturen byggdes i 300 talet och modifierades till en kristen kyrka med en kupol och ett torn klocka i 17-talet e.Kr.

Från hamnen är Sikinos färjetrafik fungerar till hamnen i Pireus med en överfart på ca 3 timmar och 30 minuter med hög hastighet färja och 7 timmar och 30 minuter med konventionell färja. Sikinos är också ansluten med båt med öarna Folegandros. Ios Santorini Serifos och Sifnos.