Santorini (Thira)
Sikinos
Färjor till Kykladerna
Öppen biljett??

Öppna biljetter är giltiga i upp till 12 månader från boknings datumet (se biljett villkoren).

Öppen biljett?

Öppna biljetter är giltiga i upp till 12 månader från boknings datumet (se biljett villkoren).

Reseuppgifter
Utresa
Tur/Retur

Färjor från Thira (Santorini) till Sikinos

Vi erbjuder uppskattningsvis upp till 2 avångar i veckan mellan Thira (Santorini) och Sikinos. Denna sträcka trafikeras av 2 rederier, SeaJets & Zante Ferries. Tidtabeller kan ändras beroende på när under året du ska resa. Använd vårt prisvertyg för att hitta uppdaterade priser och avgångstider för färjor mellan Thira (Santorini) och Sikinos.

Tidtabeller Thira (Santorini) till Sikinos

Färjor mellan Thira (Santorini) och Sikinos avgår vanligtvis från Thira (Santorini), ca 07:30. Överfarten tar ungefär 2h 0m.

Färjepriser mellan Thira (Santorini) och Sikinos

Priserna på en överfast från Thira (Santorini) till Sikinos varierar oftast mellan 149kr och 312kr*. Genomsnittspriset är 190kr*. De billigaste priserna mellan Thira (Santorini) och Sikinos är ca 163kr*. Genomsnittspriset för en fotpassagerare är 190kr*.

Priserna varierar beroende på antalet passagerare, fordonstyp samt avgångstid.

Hur långt är det mellan Sikinos och Thira (Santorini)?

Det är ungefär 26.7 miles (42.9km) eller 23.2 sjömil mellan Thira (Santorini) och Sikinos.

Kan jag resa med bil mellan Thira (Santorini) och Sikinos?

Nej, inga rederier erbjuder just nu att resa med bil mellan Thira (Santorini) och Sikinos.

Kan jag resa som fotpassagerare mellan Thira (Santorini) och Sikinos?

Ja, fotpassagerare kan resa med SeaJets, Zante Ferries mellan Thira (Santorini) och Sikinos.

Varför använda Direct Ferries?
category
4412 färjerutter och 901 hamnar runt om i världen
category
Över 2,5 miljoner nöjda kunder
category
Vi arrangerar årligen fler än 1,2 miljoner överfarter
category
Vi gör dagligen upp till 1 miljoner prisjämförelser för våra kunder
Santorini (Thira) - Sikinos Sammanfattning av rutt
Land för avresa Grekland
Destination Land Grekland
Antal operatörer 2
Operatörer SeaJets & Zante Ferries
Genomsnittligt pris 197 kr.*
Genomsnittliga veckovisa avgångar 2
Genomsnittlig seglingstid 2h 0m
Första färjan 07:30
Sista färjan 08:00
Avstånd 23 nautiska mil

* Priserna kan komma att ändras, priserna är hämtade från de senaste 30 dagarna, senast uppdaterade 2024-04-02.

De mest populära frågorna

Hur länge tar färjan från Thira till Sikinos?

Färjeresan från Thira till Sikinos tar ungefär 1h 55m. Restider kan variera beroende på när under året som du reser, vi rekommenderar att du kollar med rederiet för att vara säker.

Vad kostar färjan från Thira till Sikinos?

Priserna för färjan mellan Thira - Sikinos varierar beroende på när under året som du reser. Det genomsnittliga priset för denna rutt är 17 €. Priset är exklusive bokningsavgifter.

Vilka rederier trafikerar rutten mellan Thira - Sikinos?

2 populära färjebolag trafikerar sträckan mellan Thira och Sikinos, dessa är
  • Zante Ferries
  • SeaJets

Hur bokar jag färjebiljetter mellan Thira - Sikinos?

Hos oss hittar du billiga färjor mellan Thira - Sikinos, kolla in våra erbjudanden för att få tillgång till de lägsta priserna.

Vad är avståndet från Thira till Sikinos?

Det är uppskattningsvis 23 sjömil mellan Thira och Sikinos.

Guide till Santorini (Thira)

Santorini, eller Thira för att ge ön sitt officiella namn, är en grekisk ö som ligger i södra Egeiska havet ca 200 km sydost om det grekiska fastlandet. Det är en del av Kykladernas ögrupp och tillsammans med Anafi är det den enda platsen i Europa som har ett varm ökenklimat. Varje besök till Santorini bör innehålla en yachtkryssning till de tre öarna som våldsamt skapats under ett vulkanutbrott under antiken. Öarna kallas Nea Kammeni, Palea Kammeni och Thirassia och deras placering mittemot den västra delen av ön ger besökarna möjlighet att faktiskt se vulkanen och alla dess underverk. Fira, huvudstaden i Santorini, ligger uppe på kanten av en imponerande 260 meter hög klippa, och erbjuder besökarna en imponerande utsikt över vulkanen. Fira stad är full av små vitkalkade hus av traditionell kykladisk arkitektur, kyrkor med blå kupoler och gator fyllda med alla typer av affärer, restauranger, kaféer och barer.

Ön Santorini har två hamnar. Den stora hamnen är Athinios, dit alla färjor och kommersiella båtar anländer. Där finns också den gamla hamnen som oftast används för kryssningsfartyg. Från huvudhamnen, kan färjor tas till Pireus, Rafina och de andra öarna i Kykladerna. Både konventionella och höghastighetsfärjor trafikerar dessa rutter.


Guide till Sikinos

Den grekiska ön Sikinos är en avskild ö i ligger i de södra Kykladerna som ligger mellan öarna Ios och Folegandros. Med begränsad turismens utveckling är Sikinos idealisk plats för fredlig semester. Chora är huvudstaden på ön och är konstruerad på sluttningarna av ett berg och har fantastisk utsikt över Egeiska havet. Detta är bland de minsta och mest pittoreska byarna i Kykladerna med karakteristisk kykladisk arkitektur. Hamnen i Sikinos är den mest besökta platsen på ön och har en organiserad strand men några turistanläggningar. Stränderna på ön är avskilt och kan nås till fots eller med buss. Den mest intressanta attraktion på ön är klostret Episkopi som först ansågs vara ett gammalt tempel guden Apollon, men det har sedan upptäckts bära tecken på romersk mausoleum arkitektur. Strukturen byggdes i 300 talet och modifierades till en kristen kyrka med en kupol och ett torn klocka i 17-talet e.Kr.

Från hamnen är Sikinos färjetrafik fungerar till hamnen i Pireus med en överfart på ca 3 timmar och 30 minuter med hög hastighet färja och 7 timmar och 30 minuter med konventionell färja. Sikinos är också ansluten med båt med öarna Folegandros. Ios Santorini Serifos och Sifnos.


Thira till Sikinos Tidtabeller för färjor

Färjetider mellan 10/06/2024 och 2024-06-16


Operatör Avgångstid Ankomsttid Restid Seglingsdagar
Zante Ferries 09:00 11:00 2 timmar Mån
Zante Ferries 11:00 13:00 2 timmar Fre
Zante Ferries 12:00 14:00 2 timmar Ons

Kundtjänst

Besök vår kundtjänstsida för att hitta användbar information om att resa med färja, våra vanliga frågor och hur du kontaktar oss för att få hjälp med din bokning.