Färja från Heraklion till Ios

Heraklion Ios-rutten går mellan Kreta och Kykladerna och trafikeras för nuvarande av 2 rederier. Minoan Lines trafikerar den här sträckan upp till 1 gånger per vecka med en restid på runt 2 timmar 45 minuter när SeaJets servicen kör upp till 5 gånger per vecka med en resetid från 2 tim 45 min.

Det finns totalt 6 linjer att välja på vecka om du vill åka Heraklion Ios-rutten mellan Kreta och Kykladerna. Jämför nu och hitta resan som passar dig bäst.

Rederier som åker mellan Heraklion och Ios

  • Minoan Lines
    • 1 avgång(ar) per vecka 2 tim 45 min
    • Få pris
  • SeaJets
    • 5 avgångar per vecka 2 tim 45 min
    • Få pris

Genomsnittligt pris för Heraklion Ios

Priserna som visas är vad våra kunder i snitt betalat för en enkelresa. Den vanligaste bokningen på Heraklion Ios-rutten är för en bil och 2 passagerare.

Guide till Heraklion

Heraklion är den största staden och huvudstad på den grekiska ön Kreta och är en av de största städerna i Grekland. Knossos är den viktigaste arkeologiska platsen på Kreta, och ligger cirka 5 km sydöst om staden. Det var kung Minos slot och enligt mytologin, Minotaurens hem. Palatset byggdes omkring 1900 f.Kr., under resterna av en neolitisk bosättning.

Det enorma arkeologiska museet, omvandlat från en gammal kraftstation, på hörnet av det centrala torget Eleftherias, har samlat många av fynden från Knossos, Archanes, Festos, Zakros och många andra arkeologiska platser på Kreta. Museet spänner över en period som börjar flera tusen år sedan, genom den minoiska, efter Minoan och senare perioder. Populära höjdpunkter är Festos-skivan, klassiska grekiska och romerska skulpturer, freskomålningar, smycken, väggmålningar och keramik.

Heraklion är en viktig hamn för passagerarfartyg och last. Resenärer kan ta färjor och båtar från Heraklion till destinationer såsom Santorini, Ios Island, Paros, Mykonos och Rhodos. Det finns också flera dagliga färjor till Pireus, hamnen i Aten på grekiska fastlandet.

Guide till Ios

Den grekiska ön Ios är en del av Kykladerna ögrupp i Egeiska havet och ligger mellan Santorini och Naxos. Ön är känd för sin unika nattliv, vackra stränder och historiska landmärken. Ios är en populär plats för turister från hela världen. Under många år Ios har varit en av de mest älskade öar i Kykladerna och har alla delar av en traditionell grekisk by, i kombination med utmärkt nattliv och fantastiska stränder. Chora är en traditionell sömnig grekisk by under dagen med vindlande gator blå och vita byggnader och färgglada blommor. På natten men de smala gatorna förvandla göra byn platsen att vara för en stor utekväll. Runt ön besökare kan utforska många av de vackra stränder med mjuk vit sand och fantastiska kristallklart vatten. Den mest populära stranden i Ios är Mylopotas strand som sträcker sig över en kilometer och kantas av barer, restauranger och vattensporter. För en lugnare och mer avskild strand upplevelse utforska lik av Valmas stranden eller Kolitsani.