Sifnos till Milos färja

Sifnos Milos rutten ansluter Kykladerna med Kykladerna och körs för tillfället av 4 rederier. Aegean Speed Lines kör upp till 13 gånger vecka, Zante Ferries 8 gånger per vecka, Sea Jets 14 gånger per vecka & Hellenic Seaways kör upp till 3 gånger vecka.

Det är kombinerat 38 överfarter vecka på Sifnos Milos överfarten mellan Kykladerna och Kykladerna och med 4 olika rederier. Vi råder dig att jämnaföra för att få fram den bästa tiden och resan för dig.

Sifnos - Milos färjerederier

 • Aegean Speed Lines
  • 13 Avgångar per vecka 55 min
  • Få pris
 • Zante Ferries
  • 8 Avgångar per vecka 1 timme 15 min
  • Få pris
 • Sea Jets
  • 14 Avgångar per vecka 35 min
  • Få pris
 • Hellenic Seaways
  • 3 Avgångar per vecka 2 tim
  • Få pris

Genomsnittligt pris för Sifnos Milos

Priserna som visas är de genomsnittliga priserna för enkel resa som våra kunder har betalat. Den vanligaste bokningen på rutten Sifnos Milos är en bil och 2 passagerare.

Sifnos guide

Sifnos, som ibland kallas Siphnos, är en grekisk ö som ligger i Kykladernas ögrupp. Ön ligger mellan ön Serifos och ön Milos, väster om Delos och Paros och cirka 130 km från Pireus på det grekiska fastlandet. Apollonía, huvudstad på Sifnos (även kallad Hora), är byggd i form av en amfiteater på tre kullar i mitten av ön. De smala gatorna och vitkalkade husen i Hora bildar en vacker, traditionell kykladisk stad. Apollonia är hem för öns Folklore Museum som ligger vid Hiróon Square som översätts till "Torghjältar"). Kastro (slott / befästning) är en av de mest spektakulära sevärdheterna på ön, för att inte nämna den mest fotograferade. Cirka 3,5 kilometer från Apollonia, leder en väg till denna häpnadsväckande byggnad som är bland de viktigaste medeltida i Grekland. Den är byggd på toppen av öns gamla huvudstad och bibehåller de ursprungliga egenskaperna hos en venetiansk fästning, som fastställts av Da Corognadynastin omkring 1635.


Öns hamn ligger i staden Kamares. Under sommarmånaderna finns det dagliga turer med både höghastighets och konventionella färjor till ön. Färjor ansluter Sifnos med Pireus och de andra kykladiska öarna såsom Serifos, Folegandros, Kythnos, Milos, Ios, Santorini och Kreta.

Milos guide

Den grekiska ön Milos är den mest västerländska ön i Kykladerna ögrupp. Den har cirka 5.000 invånare utspridda över 7 små städer (som Adamas Plaka. Milos är känd för de flesta som den plats där statyn av Venus eller Aphroditesom nu är i Louvren i Paris upptäcktes. Det är först nyligen som turismen har märkt de vackra stränderna i denna kykladiska ön, med dess klippor och sitt kristallklara vatten. Milos är också kallad "ön av färger" tack vare sina fantastiska skönhet av vulkaniskt ursprung.

Ön är ansluten till hamnen i Pireus i Aten alla de kykladiska öarna Dodekaneserna och Kreta med färjor och höghastighets katamaraner. Under högsäsong på sommaren finns det dagliga reguljära linjer till och från ön. Det finns två hamnar i Milos den viktigaste hamnen i Adamas och en annan hamn i Apollonia som förbinder ön Milos med öarna Kimolos och Glaronissia.